Diskuze

Kouzlete s bramborovou kaší. Můžete ji smažit, zapéct i kombinovat s masem

Na tuhle přílohovou klasiku nedá spousta z nás dopustit. Zkuste se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte různé varianty bramborové kaše.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

wrah

5. 6. 2010 21:27
Takže:

A) brambory b nebo c.. Většinou b, jde hlavně o to, aby byly samy o sobě chutné. B) je potřeba je rozkrájet na pokudmožno stejné kousky, aby byly vařené na stejno. C) nerozvařte je, i když by se zdálo, že je to jedno.. D) raději šťouchejte v jiném hrnci, než jste vařili brambory. Riziko, že se vám některý nenápadně přichytil na dně a kaše tak bude obsahovat "chutné" kousky za to nestojí.  E) používejte slušné mléko, nejen máslo. Ve výsledné chuti je to cítit, pokud přidáváte podezřelý trvanlivý prefabrikát, získáte podezřele chutnající kaši. F) Hrubost nebo jemnost kaše dle chuti, tam se meze nekladou, ale úplně hladká mi vždy spíše připomíná to z pxytlíku. Osobně tam nechám nějaké malé kousky brambor.

0 0
možnosti

Andrea1

5. 6. 2010 7:26
Kaše s kysanou smetanou

Poslední roky dělám bramborovou kaši tak, že vodu z uvařených brambor si odleji do hrnku, pak jí trochu přidám k bramborům a rozmixuji ponorným mixérem. Poté přidám kelímek kysané smetany (nejlepší je ta s 18% tuku, která není nakyslá), ochutím a znovu promixuji. Kaše je úžasně jemná a sametová, jen je třeba dávat pozor na přidávané množství vařené vody, aby se kaše "neutopila",  zkrátka raději méně a přidat vodu v kterémkoliv stádiu, klidně až nakonec. 

Tato bramborová kaše se dá používat stejně jako s mlékem a při ohřívání se tolik nepřichytává ke dnu.

0 0
možnosti

teta1974

5. 6. 2010 10:30
Re: Kaše s kysanou smetanou

nevim. vyvarena naul vystydla voda a pretucnela smetana mi chutne neprijdou

0 0
možnosti