Diskuze

Vejce zvyšují cholesterol v organismu aneb další mýty o výživě odhaleny

Jediným srdci prospěšným alkoholem je víno, olivový olej se hodí jenom do studené kuchyně, smažené pokrmy do zdravé stravy zásadně nepatří. Odhalíme vám další mýty o zdravé výživě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jájs005

18. 7. 2010 9:19
dieta

Cholesterol způsobuje tělu spoustu potíží: infarkt, cévní problémy, problémy pohybového aparátu aj. Znám třeba Maxicor - produkt, který optimalizuje hladiny krevních tuků a pomáhá stabilite organismu.http://eshop.farmax.cz/

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

2. 6. 2010 17:54
Kam zmizela samostatná rubrika zdraví?

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

1. 6. 2010 14:01
Zdraví

Takže rubrika Zdraví se přesunula na OnaiDnes? No chvíli mi trvalo, než jsem to tu našla :-(

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

2. 6. 2010 17:54
Re: Zdraví

Je to škoda...

0 0
možnosti
DG

czeckprinz

31. 5. 2010 20:56
BIO

Samozřejmě existuje riziko pesticidů a herbicidů, proto odborníci doporučují omývat běžné potraviny důsledněji. To je, jako dychat cerstvy vzduch v ostrave! jde prece jen o vzduch, ze? :) Pesticidy a herbicity se nedaji umyt presne tak, jak se neda dychat cerstvy vzduch, kdyz je znecisten! :) vedci jsou podporovani penezy a penize maji velke spolecnosti, ze? :) Je treba pouzit zdravy rozum! Pokud strikam na potraviny svinstva, jak to muzu umyt? Redkvicka bude vzdy redkvickou-vzduch bude vzdy vzduchem, ale?!!!!!

0 0
možnosti
RS

starej pardal

1. 6. 2010 12:12
Re: BIO

co je to penezY? 8-o nejaka nova sekta?

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

31. 5. 2010 16:52
PS

Plašit kvůli cukru a slazenému jídlu je nesmysl, pokud se to nepřežene a cukr netvoří 50% stravy...to samé sůl, i když tam to přehnání nastává o něco dřív...

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

31. 5. 2010 16:49
cholesterol

Proč se používá HDL a LDL cholesterol, potažmo dobrý a špatný cholesterol, když cholesterol je jedna a ta damá molekula liší se de facto to, co ji přenáší?

0 0
možnosti
K

kebulinek

1. 6. 2010 13:05
Re: cholesterol

Oni totiž lidi si moc rádi nechávaj nakecat nesmysly, které jsou pokud možno ještě opředeny nějakou nejasností či záhadou v původu. Tyto nesmysly jsou velmi dobrou půdou pro další nesmysly, kterých jsou plné lékárny, a které nám ten "zlý cholesterol" zcela zaručeně z těla vymýtí ;-)

0 0
možnosti
Ž

Želvoun

31. 5. 2010 16:09
jím

Jím abych neměl hlad, ne abych byl zdravej.

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

31. 5. 2010 16:49
Re: jím

R^;-D

0 0
možnosti
KP

macimour

31. 5. 2010 15:32
Nepřekvapila

zase jeden mizerně přeložený článek bez špetky vlastní invence, že? Asi se stanu taky redaktorem a budu papouškovat cizí článkyRv

0 0
možnosti
J

jt4

1. 6. 2010 8:28
Re: Nepřekvapila

Tady je original:

http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/04/30/cl.nutrition.myths/index.html

Invence autorky zrejme spociva ve vynechani nekolika kapitol, asi obsahovali nejake nezname slovicka. Chapu, ze nema smysl, aby se vsechny clanky psali znovu, ale pokud se jedna pouze o preklad, tak by bylo slusne uvest i odkaz na original.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

31. 5. 2010 12:42
Ten pojem...

"organicke potraviny" se mi zda dost zvlastni...Vim, ze to existuje, ale zni to stejne divne...

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

31. 5. 2010 15:52
Re: Ten pojem...

Asi proto, ze se v cestine pouziva vyraz "biopotraviny". Nejspis pujde o spatny preklad z anglictiny (don't panic, it's organic) ;-)

0 0
možnosti
KT

Kartony

31. 5. 2010 11:11
Sůl pochopitelně není škodlivá, právě naopak

těo ji nutně potřebuje  V rostlinné potravě není sůl (NaCl) ale jen draslík . Chlorid draselný je sice také slaný, ale jeho přebytek může způsobit smrt. U NaCl je to právě naopak; její  nedostatek způsobuje odvodnění organizmu; ledviny totiž musí udržovat koncentraci sodíku v krvi ve velmi úzkém rozmezí a když je v krvi NaCl málo, koncentrují krev vypouštěním vodyv moči. Tělo ztrácí sůl  potem a  při průjmech.  Při dehydrataci je nutné dávat pacientovi kapačky t.zv. fyziologického roztoku (roztok NaCl o koncentraci 9 g/l). Pití vody nepomůže. Byla zaregistrována úmrtí maratonců, kteří se po závodě napili obyčejné vody, která jim způsobila snížení koncentrace sodíku v krvi, ledviny to nestačily rychle vyrovnat a závodní zemřel. Býložravzi potřebují také sůl a musejí ji hledat.  Živočišná strava dodává soli dostatek.

Nejlepší je olej řepkový, který se hodí i pro fritování. V dnešní obě biošílenství se pro potraviny používá jen vysoce kvalitní olej a ten z pokrutin se používa na biopaliva

0 0
možnosti
RPFFF

Rudý přízrak fights for freedom

31. 5. 2010 11:55
Re: Sůl pochopitelně není škodlivá, právě naopak

Mas to trochu pomotane. ;-D Sůl je problem, pac bezne potraviny sami o sobe obsahuji dostatek soli pro organismus, takze nejake soleni zpusobuje premiru soli a dusledky jsou: zadrzeni soli organismem, ta se nevylouci a dostane se do krve, nejprve ti zlikviduje jatra, posleze ledviny.

Problemem je ten sodik, takze docela do veci nejsou soli, kde je primichan i draslik, pac draselna sul neni zdaleka tak skodliva jako sodna (NaCl), ale take jen do urcite miry. Ale jinak je pravda, ze i u draselne soli je prebytek velmi nebezpecny.

Fritovani samo o sobe urcite nema se zdravou vyzivou nic spolecneho a tebou vychvalovany repny olej musi byt za studena lisovany (Vazne ten olej v Tescu jak pises dole je panensky nebo jsi koupil odpad, ktery ma nulovou hodnotu a jeste se slevou? ;-D)

0 0
možnosti