Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji než jejich vrstevníci

Zatímco do 50 let věku je mužů i žen stejně, po padesátce začínají mít ženy převahu. I proto, že se více starají o své zdraví. Muži se mohou zachránit, když budou jíst zdravěji nebo alespoň chodit na prohlídky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Matetka.kuk

...

Jsem ochotna se vzdát masa, to není problém, protože jej nepreferuji. Nikdy jsem nekouřila, takže ani nepředpokládám, že bych s tím začínala, ale co se týče pořádně vychlazeného PIVÁKA na letní terásce před hospůdkou, tak to teda nevim, ale toho se teda rohodně vzdávat nebudu!!!! Přestože si uvědomuji, že jsem na stránce o Zdraví :o))) :o))) :o)))

0/0
12.5.2010 13:53

pingl.zpet.do.RAJe

kuřecí

kuřecí - poradte, kde koupit normlani kureci...v supermercadu to rozhodne nebude:-/

0/0
10.5.2010 21:05

lombar

Re: kuřecí

Domácí nebo biofarma

0/0
10.5.2010 23:13

čokoláda

lalalla

zubní lékař se má navštěvovat dvakrát do roka...a vepřové a hovězí není tučné..ono se taky má maso jíst jen tak dvakrát třikrát do týdne, ne každý den:))...at žije pocahontas:)))

0/0
10.5.2010 18:04

Glock Mark IV

achjo, to je zase vymývání mozků

Nejde o to, co má člověk jíst nebo pít, ale o množství a pestrost. Vepřový řízek nikoho nezabije, sklenička piva (vína) k obědu (večeři) naopak prospívá. Naopak přemíra zeleniny a ovoce může také způsobit zdravotní obtíže.

.

To máš marný, marný, marný, ....

0/0
10.5.2010 11:34

praptak

Re: achjo, to je zase vymývání mozků

Však se také v článku mluví např. o velkém množství tučného červeného masa.;-)

0/0
10.5.2010 13:46

ZRF5H15S704GHBDF63R14TW1QJPER1

Sexuální výkonnost

Ta mi dochází už teď a ještě mi není 30, spermosteron to je prevít;-€

0/0
10.5.2010 10:22

vlmach

Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji

To se divím,že jsem ještě na světě.

0/0
10.5.2010 10:05

David500

Myslím si,

že délku života ovlivňují i jiné faktory, např. i genetika a hlavně STRES (o tom se v článku raději nezmiňují). Osobně znám případy, kdy dotyční "hulili jak fabriky a chlastali jak Dáni" a přesto se dožíli nadprůměrného věku a na druhé straně vím o lidech, kteří jedli zdravě, sportovali, nekouřili a zemřeli na rakovinu (mezi nimi i jeden můj příbuzný). Zastávám také ten zažitý názor, že by člověk měl jíst nejen maso, ale také dostatek zeleniny a ovoce. Ale neodpustím si jednu otázku - Skutečně si myslíte, že naše běžně dostupná zelenia a ovoce, které jsou spíše vyráběné než pěstované a tisíce kilometrů dovážené, jsou skutečně tak zdravé a plné vitamínů? Jednou jsem byl na besedě s odborníkem na zdravou výživu a padl tam dotaz, zda jsou lepší vitamíny v ovoci nebo v tabletkách. Odborník odpověděl, že by se vitamíny měli doplňovat i těmi tabletkami, že běžně dovážené ovoce jich zas tolik nemá. 

0/0
10.5.2010 9:44

martinxz

Zdravé?

Tomuhle řikáte zdravá strava? Já chápu, že někde se začít musí, ale dělat zdravější jídelníček pro polomrtvého hospodského povaleče mi nepřijde nejlepší. Stačí napsat, jezte více ovoce a syrové zeleniny a nemusíte psát na celý článek, stejně lidé nebudou ty zákazy dodržovat.

0/0
9.5.2010 23:58

Irish Stout

Z hlediska státu je rychlé umírání po padesátce

velmi potřebné a žádoucí. Stát ušetři na penzích. A je-li věc, tj. úmrtí, odbyta bez průtahů, nezapláče ani nemocenská pokladna. Lze říci, že každý, kdo se přecpává a poctivě do sebe zvrhává zrzavé škopíky ve velkém, podporuje stát a zasloužil by plastovou medaili "Za zásluhu o stát" in memoriam. Medaile by mohl doma na lisu vyrábět najaký zachovalejší důchodce, cena za kus by neměla překročit 20 Kč.

0/0
9.5.2010 23:13

s(h)arka

Re: Z hlediska státu je rychlé umírání po padesátce

takže by nám masožroutům měli děkovat a ne nás strašit, že?;-)

0/0
12.5.2010 11:43

insane maniac

Bóóóže

To zase vymyslel někdo superinteligentní, co zrovna samou nudou neměl co na práci...

0/0
9.5.2010 22:12

Ekocesty

Neni jedno co clovek ji

Proc je tak tezke pochopit co je pro cloveka prirozene a zdrave a co ne. Staci se podivat po okoli a spocitat kolik lidi ma cukrovku, rakovinu a jine civilizacni choroby a je jasne ze to neni normalni. Kdyz se clovek podiva podrobneji z ceho se sklada nase potrava, tak zjisti, ze je skoro zazrak ze vubec zijeme. Bohuzel, ti kteri nezrave potraviny vyrabeji maji velky zajem abychom je i jedli a tak nam neustale tvdi jak je dobre konzumovat maso a mleko a jine zivocisne produkty, ktere s tim co jedly nase babicky nemaji moc spolecneho. Nejvetsi vyzkum stravy a chorob provedeny v Cine v 80 letech ( The China study http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study) jasne pokazal spojitost mezi konzumaci vetsiho monozstvi zivocisnych proteinu a vzniku rakoviny a ostatnich civilizacnich chorob. Tady info pro ty kteri by se radi informovali o tom co vlastne jime

http://www.prirodnivyziva.cz/rizika_dnesnich_potravin.htm

Preji dobrouchut a pevne zdravi

Standa

0/0
9.5.2010 21:07

dtx

blbost

a proc rovnou nejime nejaky pilulky, co nam daj vsechno, co potrebujeme?

a budeme sedet privazany v kresle a koukat do monitoru... aby se nam nahodou venku nic nestalo... RvRv

0/0
9.5.2010 19:48

Euronymos

Kravina

Místo bílého pečiva aspoň chleba .... co to je, vždyť chléb je také bílý ...

0/0
9.5.2010 19:39

PetrVobo

Hm.

Ja si radsi dopreju co mi chutna, a nebudu se stresovat tim kdy natahnu brka. A myslim ze diky tomu, ze se nestresuju natahnu brka pozdeji, nez nekteri co cely zivot pocitaji kalorie, cpou se zrnim a hlidaji pomalu i slozeni vody co jim doma tece z kohoutku.

0/0
9.5.2010 18:15

four times banned star

Re: Hm.

Není třeba se strestovat a už vůbec počítat kalorie. Jediné na čem záleží je ph tělních tekutin. Zdravý jídelníček je překvapivě triviální. Pokud by tak jedla většina lidí, tak se silně zredukuje zemědělstký průmysl a úplně zkrachují potravinářský a lékařský průmysl.

0/0
9.5.2010 18:29

Rizo

Re: Hm.

jo aha, zkrachuje potravinarsky prumysl, lidi si asi chteji potraviny pestovat, skladovat a pripravovat sami doma a maji na to dost casu, pudy i prostoru

jo aha, zkrachuje lekarsky prumysl, ony vlastne choroby a zraneni zmizi se zmenou jidelnicku, ony zmizi viry, bakterie a zlomeniny nohou

0/0
9.5.2010 19:57

opportunity

Re: Hm.

Potraviny: nekupuju skoro sladkosti, konzervy, polotovary... vařím doma. A divil/a by ses, kolik regálů je pro mě tím pádem v obchodě "zbytečných". Většinou jdu pro pečivo, vejce, maso, mléčné výrobky, ovoce a zeleninu.

Farmacie: Podívej se, kolik lidi utrácejí za tzv. Doplňky stravy a léky, které potřebují na nemoci ze špatného živ. stylu.

0/0
9.5.2010 21:43

Pro Forma

geny

V jednom vetsim meste v zapadnich Cechach v 70. letech zemrel lekar, ktery byl ze zasady "masoterian", kouril 50 denne a pomerne hodne, byt spolecensky, pil (pravda, tvrdy alkohol, ne pivo). Zemrel v 94 letech - padem s kone! Naproti tomu muj pritel - sportovec, nekurak etc. - zemrel v 33 letech na rakovinu, 2 roky pote, co na tentyz typ nadoru zemrel jeho otec.

Nechci zpochybnovat statistiky a vyzkumy, ale proste je fakt, ze geny jsou urcujici. Geny urcuji, jestli jsme schopni vice ci mene odolavat slodlivinam (at uz v zivotnim prostredi, nebo v cigaretach etc.). Vsechno ostatni je pak uz jen dusledek tohoto zakladu.

0/0
9.5.2010 17:38

f0rr35t

Re: geny

Bohužel máš pravdu.

Já znám také případy, kdy zdraví sportovci tělem i duší umřeli naprosto nečekaně... nejkurióznější případ z mého okolí byl, kdy si sportovec abstinent dal na oslavě svých kulatin pár sklenek vína a zabil se pádem ze schodů ;-(

Pokud někoho sport baví, ať ho provozuje. Pokud je to pro někoho otrava, ať se jde každý den radši projít a nejezdí tolik autem a zbytek ať nechá na osudu. Takzvaný "zdravý životní styl" totiž nemusí nutně vést k dlouhému spokojenému životu, tak proč si otravovat život?

0/0
9.5.2010 17:51

Rizo

Re: geny

toto co zde uvadite jsou ale ojedinele pripady ze kterych nelze nic usuzovat, dulezita je proto statistika

0/0
9.5.2010 18:04

four times banned star

Re: geny

Geny s tím nemají nic společného. Dědí se stravovací zvyklosti.

0/0
9.5.2010 18:09

Glock Mark IV

Re: geny

Hodláte popírat genetiku? 8-o;-D;-)

0/0
10.5.2010 11:39

net.Xtreme bojuje s cenzurou

Můj děda

chlastal, kouřil, žral a umřek po čtyřicítce. A nebyla to nehoda, byla to tuším mrtvice...

0/0
9.5.2010 17:33

verua

.. než jejich vrstevníci, ne? :)))

0/0
9.5.2010 17:27

slafkins

To je blud

Bez masa a hlavne bez piva uz bysme tady nebyli.Jenom se musi prestat delat jidla na rostlinem tuku,to je hlavni zdroj mrtvicky,pred 60 lety tolik mrtvic nebylo,nez se zacal vyrabet olej.

Pamatujete,Zkusena hospodinka vari,pece,smazi na rostlinem tuku

0/0
9.5.2010 16:08

lombar

Re: To je blud

Ale bylo akorát se to neřešilo a neléčilo, prostě člověk sebou seknula  umřel no.R^

0/0
9.5.2010 16:27

Rizo

Re: To je blud

rostlinny olej je jedna ze zakladnich potravin lidstva jiz nekolik tisic let ....

0/0
9.5.2010 16:33

IfčaX

Re: To je blud

Nějak jsem to nepochopila s tím rostlinným tukem. 8-o

Že je nejzdravější smažení na sádle (jestli jste teda chtěl říct tohle), tak bych souhlasila - ale s mrtvicí rostlinné tuky zrovna souviset nebudou. Spíš různé karcinogenní látky přepalováním můžou vznikat.

0/0
9.5.2010 18:03

ivoš

Pořád nechápu,

co je s tím "tmavým" chlebem a pečivem. Dvě snad nejzdravější kuchyně Evropy, francouzská a italská, tmavé pečivo prakticky neznají. Naopak Němci ho používají často a hojně, a přece jaksi zdravější nejsou. Navíc "tmavý" chleba je obarvený, třeba meltou, ale žitné mouky je v něm velice pomálu.

0/0
9.5.2010 14:49

lombar

Re: Pořád nechápu,

Spíš by mělo být psáno celozrnný protože barva chleba jaksi nehraje zase takovu roli, jak správně píšeš výrobci to barvíRv

0/0
9.5.2010 16:27

four times banned star

Re: Pořád nechápu,

Pečivo je vždy škodlivé plné plísní, hub a chemikálií a vůbec nezáleží na tom jestli je bílé, tmavé, obarvené nebo celozrné.

0/0
9.5.2010 18:11

Jezdím na neutrál

Re: Pořád nechápu,

Nesmíš ho jíst 14 dní staré a zelené. :-P I mouka se dá skladovat tak, že ti nesplesniví. ;-D

0/0
9.5.2010 18:27

four times banned star

Re: Pořád nechápu,

Vypěstuj si obilí na vlastním poli, vyrob si z něj mouku a sám si upeč chleba. I po této proceduře dostaneš maximálně neutrální produkt, mouka není nic zdravého.

Ovšem, pečivo nebo mouka, které vyrábí potravinářský průmysl, to je ve své podstatě jed.

0/0
9.5.2010 18:32

Jezdím na neutrál

Re: Pořád nechápu,

Jojo, už seš celej otrávenej. ;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
9.5.2010 18:47

Želvoun

...

Jestli umřít v 65 a žívot si užít, nebo umřít ve 100 a celej život dodržovat všelijaký omezení, v tom já mám jasno.

Těch 35 let života navíc mi nestojí za to, abych si těch 65 let předtím neužíval. Rád jím dobrý jídlo (jo, dobrý jídlo je obvykle nezdraví), rád se napiju piva (jo, pivo je dobrý).

0/0
9.5.2010 14:03

Rizo

Re: ...

jde o to, ze treba tech poslednich 15 let zivot si vubec uzivat nebudes protoze budes prolezlej nemocema

0/0
9.5.2010 16:34

four times banned star

Re: ...

V 65 na to budeš mít možná jiný názor. Mimo to málokdo si užívá a nakonec padne a už nevstane. Takové desetileté živoření, kdy jsi závislý na ostatních, kteří ti musí měnit pleny, to je to, jak skončíš. Zdravotnický průmysl na tebe už čeká.

0/0
9.5.2010 18:15

politicky nekorektni asocial

Hehe,

děda letos oslavil 88. Chleba si maže zásadně máslem nebo sádlem, maso jí denně, spořádá několik čokolád týdně, piva vypil tolik, že byste v tom utopili Prahu a hulil 40 denně 40 let.

0/0
9.5.2010 13:49

lombar

Re: Hehe,

A můj děda denně pije flašku vodky, a hulí kartáč cigaret. Do kafe si dává sádlo a vychlastá jich několik denně! Jí jenom bůček. ;-D;-D A co jako?

0/0
9.5.2010 13:52

Jezdím na neutrál

Re: Hehe,

Do kafe sádlo 8-o8-o;-D;-D;-D

0/0
9.5.2010 18:27

Kartony

Mám 78 let a cítím se zdravě

Na  životosprávu podle rad ve sdělovacích prostředcích kašlu. Mám sice fůru chronických nemocí, ale srdce mám v pořádku a infarkt ani mrtvici jsem ještě neměl. Chodím pořád po svých, bez berlí. Auto jsem nikdy neměl. Přeju těm rádcům, aby se dožili alespoň mého věku.

0/0
9.5.2010 11:18

lombar

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

Máš hromady chronických nemocí. Tak to jsi opravdu zdravý jak řípa to je fakt;-D;-D;-D Ještě kolik asi tak stojí léčba těch chronických nemocí by mě zajímalo.

0/0
9.5.2010 11:58

Cofola

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

Je ti aspoň těch 78, že tady tak rozumuješ?

0/0
9.5.2010 12:27

lombar

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

79:-P

0/0
9.5.2010 12:50

Jezdím na neutrál

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

Vzhledem k tomu, že na každé diskusi VŠEMU rozumíš, tak ti je aspoň 179.

0/0
9.5.2010 18:28

marvinka

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

tak, je to hodně o genetice, ale statistiky ohledně kouření, alkoholu, obezity jsou jasné, to se snad nikdo nebude přít, že to život. I chronická nemoc je nemoc, ne, takže jako řípa nebudete, ale kdo je v 78 letech bez  nemocí, že.:-)

0/0
9.5.2010 13:39

four times banned star

Re: Mám 78 let a cítím se zdravě

A do kvalita života, dobrý? Kdybys nejedl jako čuník, tak ti je 78 a nemáš žádnou nemoc.

0/0
9.5.2010 18:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.