- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Asi před třiceti lety byl se špenátem velký průser. JZD Slušovice začalo pěstovat špenát, který větší obsah železa, než sovětská ruda.
aby do odstavce o bramborách, byla doplněna informace tykající se škrobu v této plodině. Děkuji.
Aneb zase to napíšem bez odkazu na studie. Mezi tvrzením jedna baba povídala a tímto článkem je nulový rozdíl. Doporučuju nevěřit článku.
idnesáci, kde jste byli celá 90.léta?
bonbón bez účinné látky o kterém to ale uživatel neví a myslí si, že papá lék
1) Je třeba jíst vyváženě, všeho moc škodí a dost špatný je i nedostatek něčeho.
2) Každý jsme jiný a každý potřebuje něco jiného, to je dáno nejen geneticky, ale i životním stylem.
Z toho mi vyplývá, že neexistuje univerzální zdravá potravina pro každého. To co jednomu škodí může druhému pomáhat a vice versa.
Proč lžeš? Jsme stvořeni jako jeden druh, naše potrava je celkem jasná. Plus mínus by sme se všichni měli v pohodě vejít do určitých mezí našeho druhu. Kdo se nevejde je to obvykle tím, že je nemocný, zkažen civilizací apod
blbý ježe u nás není možný sehnat čerstvý špenát. Jen tu mraženou s.....u. Kdo to má jesť?
Ty? Ale už jde sehnat alespoň mražený listový, jinak v článku nějak chybí, co dělá úprv chladem (lednička) a mrazem (mrazák) s vitaminy a podobně v ovoci a zelenině., ne všechny druhy to snášejí bez úhony.
Zatímco jablko obsahuje 6 mg vitaminu C na 100 g, pomeranč má 50 mg na 100 g, to znamená, že těch jablek musí člověk sníst více než 8x tolik. A to nemluvím o tom, že různí lidé mohou mít různé potíže s trávením různých potravin a jablko je poměrně častý alergen.
nebo si mohou vzít třebas papriku, ta má ještě víc vitamínu. Když se ti nelíbí pomeranč.
úplně mám z toho pocit, že zelenina je vlastně jeden velkej podvod. Idnes by měla vážit takový články, už takle u nás lidi jedí 3krát denně maso a 50% úmrtí jsou kardiovak, nemoci.
Mám kámošku, která odmalička nejí ovoce ani zeleninu. A to vůbec. Neví ani jak chutnají některé základní druhy čerstvého ovoce. A kupodivu jí nic není. Asi ty vitmníny jsou i jinde a nebo ho stačí opravdu málo ve skutečnosti.
Dokud se bude připomínat, že to je mýtus, tak mýtem zůstane.
Jinak ty rady jsou tak nějak jako že jíst ovoce a zeleninu je spíš špatné, než dobré. Přitom pořád platí důležitost vyvážené stravy a že všeho moc škodí.