- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
napsané recepty, má to být návod na to jak věci dělat, ne jak nedělat - viz. věty neměl by zhnědnout, neměla by se vařit...
Kuřecí vývar s chilli
Kuřecí vývar má jalovou chuť. Doporučuji vývar z tučné slepice. vložené do studené vody a pomalounku (a samozřejmě) dlouho vařený.
Ta první česnečka jen z vody??? No to může být pěkný hnus! Zásadně a jedině vývar!
No nevím, ale právě proto to byla česnečka a ne vývar. Opravdová česnečka byla jen z vody sádla a česneku. Do talíře lžíce sádla a 2-3 stroužky česneku utřeného se solí a zalít vroucí vodou. Přikusovat topinku nebo chleba, v lepších rodínách vložit opečené kostky chleba (nikdy ne bílého pečiva) do polévky.
Paní Smetamová, někdo tu jen přepsal pár receptů z kuchařky, ale o vaření ví prd! Pokude budete vařit brambory současně s kysaným zelím, budou vždy tvrdé. Ty se vaří samostatně a do zelňačky přidávají následně.
vyprošťovákem je klasická česnečka, slepičí a hovězí vývar a k jídlu jsou nejlepší dršťková, gulášová, frankfurtská, bramborová, kuřecí vývar, hrachová, čočková a boršč. Zcela nevhodná, ba přímo HNUSNÁ a JDOVATÁ je RAJSKÁ A MLÍKOVÁ !!!
Zapomnel jste zelnacku, kyselo, fazolacku a kulajdu, mnam...
Recepty jsou to fajn, ale mezi spravovačky, které někoho postaví na nohy patří jen první dvě.