Diskuze

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření čest!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

25. 11. 2009 16:50
hezka diskuse

po dlouhy dobe jsem se opravdu pobavil (ocekaval jsem sice nejaky recepty, ale budiz...)

mila krecovita HUCUL. masivne ses do toho zapletla, pocinaje rudympravem na chalupe konce matkou, co procestovala celou evropu.

za totace smel cestovat jenom JEDEN typ lidi. a nebejt ty takova naivka, drzela bys hubu a vubec se tim nevychloubala. myslim, ze ti, co tu dobu zazili, vi co mam na mysli.

0 0
možnosti

Cavaliere

25. 11. 2009 12:28
Hm

To je přiblblej nadpis:-/

0 0
možnosti

Host

24. 11. 2009 1:52
vaříme podle socialistické kuchařky

jste mimo mísu, tyhle blafy - žemlovka a nákyp- se vařily už za Masaryka .

0 0
možnosti

Lola Roflova

15. 11. 2009 22:15
Zemlbába a rýžový nákyp,

co jsem se nad tím nabrečela ve školní jídelně, ale "brečela" bych i dneska. Snad už to děckám necpou. Ještě třeba haše, to bylo taky dílo. Rv

0 0
možnosti

Host

16. 11. 2009 1:48
Re: Zemlbába a rýžový nákyp,

já jsem si žemlovku vždycky chodil přidávat dělali jí vynikající:-P

nákyp ovšem pouze doma taky vynikající:-P

0 0
možnosti

erben3

15. 11. 2009 11:45
.

Vadí mi dovětek v nadpisu "...aby nám konečně chutnaly". Nemůžu za sebe říct, že by mi žemlovka nebo nákyp za bolševika nechutnaly. Blafy jako smažený celer nejím. Zkrátka musíme ty mozky vymývat propagandou naruby, děj se co děj, že? V jiném článku zase píšete něco ve smyslu, že jídla v závodkách byla jednotvárná a bez chuti. V naší závodce jsem si pochutnal i tehdy. Velké porce, dobrá jídla, vše čerstvě vařeno, nemohl jsem si slovem stěžovat. Dnes? Závodní kuchyně zrušená, zůstala jen jídelna, kterou má v pronájmu soukromá firma. A jídlo je hnus, protože ta firma musí především vydělat prachy a co lidem chutná, je jim buřt. Ať byli komouši jacíkoliv a režim stál za houby, o lidi se aspoň někde starali.

0 0
možnosti

erben3

15. 11. 2009 11:46
Re: .

... Jo a jídlo se už nevaří u nás, ale dováží. Takže kvalita je někde hodně jinde. Dole samozřejmě. Rv

0 0
možnosti

Redman 69

14. 11. 2009 21:16
Levnější speciality:

Brambory s hořčicí,špagety s přílohou rajského protlaku s trochou cukru a oleje,rozmíchaného na ohni,zapečené brambory se slanečkem,polévka z odcezené vody z brambors kouskem masoxu a nalámaným posbíraným starým chlebem.To jen pro ilustraci,nevíte,co je bída a hlad.

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 21:42
Re: Levnější speciality:

nebo čerstvej chleba se solí

ne ta umělá hmota kterou dneska prodávají pod názvem "chléb":-P

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 20:31
...

hrozná doba... Děkuju pán bůh za argentinské steaky místo místo čevap-po-piči

0 0
možnosti

sojkal

14. 11. 2009 21:57
Re: ...

Srovnáváš dvě různá jídla a zobecňuješ to. I za totality se dělali steaky, bifteky apod.

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 19:01
článek jak dělaný pro antikomunisty s křížkem po funusu

je přeci jasné že je mnohem lepší žemlovka ze svobodných jablek a demokratických rohlíků

než udělaná z totalitních jablek a komunistických rohlíků

to ví každý správný (po listopadu narozený) svazák či bývalý svazák a udavač a dnes antikomunista papežštější než sám papež:-P

0 0
možnosti

opportunity

14. 11. 2009 21:59
Re: článek jak dělaný pro antikomunisty s křížkem po funusu

R^R^R^;-D

0 0
možnosti

Enaz

14. 11. 2009 15:52
Tedy

to je emocí kvůli titulku a receptům :)

Ty recepty jso naprosto normální a vařilo se podle nich stále a vaří se dodnes. Prostě naše maminky a babičky udělaly "z prdu kuličku" a chutnalo nám pokud uměly vařit. Kdo neuměl tehdy, tak neumí ani dnes,

A jen pár poznámek k tomu, co jsem tu četla v diskuzi ... tedy jen zlomky, protože na to projít to celé nemám trpělivost.

Rýže : je norma 80g syrové rýže na porci (rýže se dost navaří víme?:-)) ... takže 250g rýže je v pohodě pro čtyři lidi ... i s malou rezervou ... tedy pokud nejsou obvzláště žraví ;-).

Matka Hucul možná mohla jezdit po světě i bez schválení úřadů ... tedy pokud by chytla dobu před 68 rokem ... tehdy bylo nemožné možné ... předtím (to si nyslím) a ani potom (to vím) se to už nedalo.

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 18:08
Re: Tedy

Jen s tou rýží - těch 80g se počítá, pokud jde o přílohu, ne? Na rýžový nákyp, kde je rýže hlavní složkou,  nejmíň dvojnásobek, myslím...

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 1:06
Ma jidla po listopadu ?

Spagety stokrat jinak, jeden banan ( na kilo jsem teda nemel) ... a podobne ... do toho setreni na predrazene obleceni ... a na zivot jaksi nezustavalo ... na zvraceni ... jenom otrocina a vysmivavajici se blbeckove bohatych rodicu ... na zvraceni ...

0 0
možnosti

Host

14. 11. 2009 23:39
Re: Ma jidla po listopadu ?

oni mají vietnamci v tržnici předražené oblečení? a u nás na vsi stojí banány 19,90... trošku kecáte, zdá se mi:-P

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař

19. dubna 2024

Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová

25. dubna 2024

Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...

Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů

24. dubna 2024

Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...