Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše výjimečně. V současnosti je ale dostupnější než před několika lety. Kupujte ho ale jen z prověřených zdrojů, abyste měli jistotu, že maso prošlo veterinární kontrolou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

Nejlepsi recepty ze zveriny ?

Ze se ze zveriny daji pripravovat i recepty, jsem netusil. Ale nikde ani zminka.....Protoze se blizi Vanoce, nebyly by i nejake recepty z vanocniho cukrovi ?

0/0
15.11.2009 3:03

Host

Výborná pečená kachna.....

Vaše pečená kachna byla výborná,a domácí knedlíky byly uvařený tak akorát chválím. Alena Blumelova:-)

0/0
13.11.2009 11:26

Host

Zvěřinu nemohu

Jednou nám táta přivezl daňka i s hlavou. Ležel mrtvý v předsíni a moje děti i já jsme v tu ránu začali brečet, když jsme se mu dívali do jeho vekých smutných očí.

Táta ho musel dát sousedům.

Od té doby nakupuji maso jen porcované - co oči nevidí, srdce nebolí. Ale naše děti, dvě dcerušky dostali takový šok, že přestali veškeré maso jíst.

0/0
24.10.2009 17:14

Host

Proč k tomu jídlu

hoděj tu hnusnou velkou nevzhlednou rozříznutou cibuli, co stejně každej hodí na stranu a nebude jíst?

0/0
24.10.2009 14:25

Host

Re: Proč k tomu jídlu

Fenykl, nevzdělanče, fenykl. Pošušnáničko!

0/0
24.10.2009 15:02

Host

diskuze

diskuze-tak koukám,že lidi opravdu snědí všechno..

0/0
24.10.2009 13:15

Host

Re: diskuze

...a co by podle tebe neměli jíst? (Víš o tom že třeba číňanům se dělá špatně nad volským okem nebo špenátem? To první je jim prostě odporné, to druhé jim připomíná kravské lejno. Naopak si přes poledne jen tak odskočí na skoro vylíhnutou kachničku s jemným peřím, hlavičko, nožkami ještě ve vajíčku v polévce) Koho měřítka platí, hoste? Tvoje, jejich? Koho?

V Barceloně jsem si pochutnala na pečené ovčí hlavě a oko a mozeček byla pochoutka. zato bych nesnědla kapří polévku z hlav nebo slepičí drůbky z nožkama a hlavou, jak to vaří naše babička. Je to těžký, vidˇ?

0/0
24.10.2009 15:08

Host

Re: diskuze

já to mám lehký , hoste,ty si jez co chceš:-P

0/0
24.10.2009 15:10

visnery

guláš

Hm, zverinu ja moc nerada, ale gulasek to je moje.

Kdo nezna gulas bez michani, doporucuji. Je vynikajici a opravdu je bez prace. Pochopitelne jde udelat i se zverinou :)

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1321

0/0
24.10.2009 11:44

Host

Re: guláš

Ty budeš mít hodně moc vymaštěno v palici

0/0
24.10.2009 14:09

Host

Re: guláš

Já nebo oni? Nebo dokonce my všichni, každý tak nějak jinak?

0/0
24.10.2009 15:59

Host

recept na divoké morče

Ráda bych přidala recept na pečené divoké morče. Moje děti nemají rády pečené ptáky, jako kachny, husy a tak si pěstujeme morčata. Vězte, je to křupavá pochoutka.

http://relax.etrend.sk/relax-restauracie/kuchyna-labuznika-peruanska-kuchyna.html

0/0
24.10.2009 8:56

Host

Re: recept na divoké morče

To vypadá docela zajimave a moznaje to i dobre (kazdopadne z morcete, co mame doma to delat nebudu). Jen me zajima, to se dela z "beznych" morcat co jsou k dostani ve zverimexu nebo z nejakeho divocejsiho druhu ktery dorusta vetsich velikosti a tim pademma vice masa? Jeste Vas take poprosim o seznam ingredienci, nenasel jsem ho na Vami uvedenem odkazu :-( Dekuji a preji krasne dobre rano

0/0
24.10.2009 9:54

Host

Re: recept na divoké morče

Dorý den. Nevím jak paní ze Slovenska, já bych se ráda podělila s mými zkušenostmi.

Morče je vhodné kterékoliv, čím levnější koupíte, tím výhodnější.

My pěstujeme jak králiky, tak morčata v klíckách v kůlně. Také máme slepičky. Vše má tu výhodu, že si děti si němi můžou hrát ale také sníst. Tím nevyrůstají ve lžích, že maso na talíři prostě odněkud z neznáma přichází.

V zimě nám pán myslivec občas doveze živé srnčí. Srnka nebo koloušek jsou milé zvířátka ale máme je většinou jen do Vánoc. Pak máme divoké srnčí na paprice nebo prošpikovaný hřbet kolouška. Sem tam to obměňujeme s kapříkem na modro. Máme vlastní rybníček, děti se s němi koupají.

Abych nezapomněla - morčátka lze buď grilovat jako kuřátka, není rozdíl, nebo péct v troubě jako králička.

Věruna

0/0
24.10.2009 10:21

Host

Re: recept na divoké morče

to snad není možný

0/0
24.10.2009 12:38

Host

Re: recept na divoké morče

Ujišťuji vás, že to chutná.

0/0
24.10.2009 16:01

Host

Re: recept na divoké morče

Děkuji za informace. pokud byste mela nejaky overeny dobry recept na srnci, mohla byste mi ho sem prosim take napsat? S pozdravem Honza

0/0
24.10.2009 12:58

Host

Re: recept na divoké morče

Naše srnečky od myslivce připravujeme na dobré srnčí tak, že mají malý výběh aby něměli moc tuhé maso. Nemusíme ho pak prošívat slaninkou. Ovšem, co se opomíná, to je láska našich dětí, když si se srnečkem hrají - masíčko je nepoznatelně jemnější a lahodnější, než u srnce zastřeleného a přiznejme si, i u sraženého autem.

Jinak, příprava je stejná jako u divokých selátek. A dobré červené z Mikulova zaokrouhlí vonící srnčí s knedlíkem a brusinkami.

0/0
24.10.2009 13:12

Host

Re: recept na divoké morče

Na bobra by recept nebyl?

0/0
24.10.2009 13:21

Host

Re: recept na divoké morče

Bobr je u nás chráněné zvířátko, zvláště  t.z. velký bobr chlupatý lesní a říční.

Ovšem v Kanadě je to jiná, byli jsme tam návštěve ve vesnici Kentuky Fríd Cziken a tam lze dostat bobří ploutev vždy v první pátek v měsíci. Chutná to výborně, trochu jako kraví jazyk v aspiku nebo smažený v těstíčku. Prostě pochoutka.

Škoda, že u nás jsou ti bobři chlupatí lesní a říční velcí chráněni .

0/0
24.10.2009 15:00

Host

Re: recept na divoké morče

RvRv

0/0
24.10.2009 15:11

Host

Re: recept na divoké morče

Věruno, ty máš v palici dobře vymaštěno ;-O

0/0
24.10.2009 14:09

Host

Re: recept na divoké morče

;-€Rv8-o

0/0
24.10.2009 15:20

Host

Re: recept na divoké morče

Mama mela recept na ondatru... ta je, mimochodem, uz zase obcas ke koupi v mrazacich velkych supermarketu... Muzu se zkusit vyptat na ingredience.

0/0
24.10.2009 9:57

sluni-sluni

Re: recept na divoké morče

nutrie je fakt R^, doporučuji R^

0/0
24.10.2009 12:59

Host

Re: recept na divoké morče

Doporučuji také. Přitom má nutrie tak jako kočička nebo tygříček dvojí využití.

Na pekáčku a pak jako kožíšek.

0/0
24.10.2009 14:47

Host

Re: recept na divoké morče

zvrácený

0/0
24.10.2009 15:14

Host

Re: recept na divoké morče

ti lidí jsou fakt zvrácení.

Nestačí jim stažený norčí kožíšek nebo staženej tygr na stěně vobejváku, oni si ještě opečou i jejich maso!

Na druhý straně, sakra, taková vycpaná hlav parožáka na stěně a večer pole receptu jelení hřbet ala ONA na pekáči v rodinném kruhu s dětičkami?

Nebo takovej medvěd jako předkožka na zemi v obejváku a pod hradem v luxusních hospodách na talíři? Porce 1250 kč bez oblohy, příloh a bez dýška?

0/0
24.10.2009 15:34

Host

Re: recept na divoké morče

:-/

0/0
24.10.2009 15:40

Host

Re: recept na divoké morče

Dle slovenského specialisty na medvedy chutna medved jako teleci a je vynikajici a navic, ted jsou na slovensku premnozeni..

0/0
24.10.2009 21:08

Host

Re: recept na divoké morče

Rv

0/0
24.10.2009 12:39

Host

Jelení hřbet z telecího ?

Dobrý den. Doporučuji, aby si pan autor přečetl po sobě recept na "Jelení hřbet". Opravdu se dělá z telecího hřbetu? (Tato specialita je i v tištěném magazínu ONA). Navíc v internetové verzi je součástí  receptu na jelena doporučení, že paštika se dá vyrobit i z bůčku. Máte v tom poněkud guláš. Pozdrav a polepšete se.

0/0
24.10.2009 8:34

Host

nadpis prispevku

ta mrtva kachna vypada fakt chutne, ale hlasuju pro nazev jeleni hrbet.. jste zvirata, uz aby vas nekdo sned

0/0
24.10.2009 4:53

Host

Re: nadpis prispevku

No a co je na tom spatneho, ze je tam mrtva krasne dokrupava upecena kachna a hrbet z mrtveho jelena? vsak to jsou dobroty a ja zitra budu mit k obedu hrbet z mrtveho srnce, jehoz paruzky nyni visi na stene. (ano, mam na zdi kus mrtvoly a je to hezke, predstava, ze bych si mel na zed povesit mrkev ci kedlubnu se mi moc nelibi - shnila by tam a postupem casu by menila barvu a tak..) :-)

0/0
24.10.2009 9:50

Host

Re: nadpis prispevku

Přesně tak! Naše děcka mají dokonce čtvero využitití.

1. S králičkami a morčátky si hrají

2. Když jsou děcka nemocné, morče převezme nemoc na sebe a zemře - dokázáno

2. Pak si na nich pochutnají

3. Z kožešinek jim dělám na zimu u nás v horách teplé věci na oblečení

0/0
24.10.2009 16:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.