Ona

Diskuze

Pravěká řasa jako zázračná potravina. Chrání před rakovinou i obezitou

Chlorella je jednobuněčná zelená mikrořasa obsahující vitamíny a minerály. Je mimo jiné skvělým doplňkem pro vegetariány, protože obsahuje 58 procent vysoce stravitelné kompletní vegetariánské bílkoviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kartan

31. 10. 2009 14:21
Tak na co se čeká!

Pěstovat ve velkém a prodávat levně!R^

0 0
možnosti

Jannynov

29. 10. 2009 23:32
už to mám

chlorella je bůh

a bůh je chlorella ;-D;-D

článku pak pochopitelně za množství blábolů pouze......mnoho RvRv

0 0
možnosti

Maťkéz

27. 10. 2009 10:50
1.cast mojho prispevku

Zdravim vsetkych zvedavych,

v clanku sa skutocne nachadzaju niektore informacie, ktore sa nezakladaju na pravde (alebo su nespravne prezentovane). No a aby sa dobry umysel prezentovat svetu nieco tak vynikajuce neobratil v anti-reklamu, rozhodol som sa okomentovat najcastejsie vycitky/pripomienky z pohladu cloveka, ktory chlorelu uziva uz skoro rok a nieco o nej ma nastudovane. Kedze bol moj povodny prispevok prilis dlhy, pridal som priamo komentare ku jednotlivym prispevkom. Verim, ze slovencina a preklepy nebudu konstruktivnemu citatelovi vadit a ze moje komentare podnietia (aspon niektorych) k zvysenemu zaujmu o ziskavanie informacii o chlorelle (ved google je zadarmo :-))

0 0
možnosti

Maťkéz3

27. 10. 2009 12:26
Re: 1.cast mojho prispevku

Zabudol som na obmedzeny priestor, ktory tu je k dispozicii, takze velmi strucne: bunkova stena chlorely a sporopolenin(polymer na baze karotenu) na seba NEZVRATNE viazu tazke kovy a ine toxicke latky+chlorelu treba jest dlhodobo,na rozdiel od liekov(ktore ucinkuje ihned, ale casto aj s vedlajsimi ucinkami),nejde po krku chorobe,ale stimuluje telo,aby sa vyliecilo samo (coz je vyhodnejsie z dlhodobeho hladiska)+cena zavisi od druhu chlorelly a metody jej spracovania (to by malo byt setrne)+chlorela je "kompletne jedlo", tzn. nie extrakt ani nie je modifikovana clovekom+nukleove kyseliny sa skladaju zo stavebnych blokov, ktore ked telo ziska z rozlozenej potravy, tak si z nich posklada podla potreby vlastne kyseliny, ktore sa pouzivaju k rastu alebo hojeniu tkaniv (CGF)+chlorofyl sa pouziva v medicine na dezinfekciu a lisi sa od cervenej krvinky atomom Mg miesto Fe(telo z neho dokaze vyrabat krv)+proti rakovine: stimuluje T-bunky,makrofagy, obsahuje interferon, tvori zasadite prostredie

0 0
možnosti

misticjoe

19. 10. 2009 13:37
všelék jo?

Asi by se slušelo v tomto PR článku varovat především lidi s crohnovou chorobou, kteří přímo prahnou po něčem, co by jim zlepšilo symptomy provázející jejich nemoc, že s touhle dobrotou by si velice rychle šli poležet k Milosrdným...

Ani lidé po operacích, kdy bylo zasaženo do trávicího traktu by to neměli se snahou lupat do sebe tyto tabletky neměli přehánět.

A zajímavé jsou i nežádoucí reakce v podobě prudkých průjmů (to bude asi ta očista ;-D ), takže jestli to chce někdo prubnout, tak vzít první v pátek večer a být přes víkend blízko záchodu.

0 0
možnosti

Maťkéz1

27. 10. 2009 11:52
Re: všelék jo?

To je pravda, ludia z crevnymi problemami (napr. ktori maju zakazane jest vlakninu) by sa mali poradit s lekarom (pokial si to ten bude ochotny nastudovat);  nie je to vsak PR clanok, pretoze neprezentuje konkretneho dovozcu ani nepoukazuje na kvalitu jednotlivych produktov na trhu (coz je skoda) - ked napisem, ze mrkva je zdrava, pretoze obsahuje betakaroten, komu tym robim reklamu?

0 0
možnosti

noboty666

19. 10. 2009 11:01
Dotaz

Nemely by byt PR clanky zretelne oznaceny?

O tom, ze autorka bud neabsolvovala stedni skolu nebo vse uspesne zapomnela, je patrne zbytecne se sirit.

0 0
možnosti

hnusil

19. 10. 2009 11:59
Re: Dotaz

nektere chyby jsou uz opraveny, puvodni clanek byl tak na urovni 6. tridy zakladni skoly. Pokud to nekdo obslehl zadarmo, tak to chapu.

0 0
možnosti

ja314

19. 10. 2009 10:19
To je hezky

"Chlorella patří mezi špičku potravin, které absorbují jedovaté kovy díky obsahu vlákniny" ... a takovyhle vyroku tam mate vic?

0 0
možnosti

ajsmen

19. 10. 2009 10:02
tráva

Pár týdnů to jím, ale kromě toho, že to chutná jako tráva, tak žádný jiný efekt nepozoruji :-D Ale to se dalo čekat, že? Kdybych to nedostal zadarmo, tak nevim.... :-)

0 0
možnosti

luki

27. 10. 2009 12:48
Re: tráva

Nekupovat u "emvejáků" či ve Vitalandu :-)

0 0
možnosti

walker1234

19. 10. 2009 9:18
10 tisíc miligramů

R^

nač taková přesnost? Pokud si dobře pamatuju z fyziky, tak garantovaná přesnost se udává na 3 cifry, tedy stačí říct, že je to 10 gramů (plus mínus nějaké drobné). Nebo je to opravdu přesně 10000 miligramů?

0 0
možnosti

orken

18. 10. 2009 23:29
Proc je to tak drahy???

Ja nechapu, proc se to na netu prodava tak draze, pul kila susene rasy za 1500?? Vzdyt tam prece pisou, ze to jde snadno pestovat i v kosmu, to prece nemuze byt tak drahy produkovat...  A nebylo by lepsi si tu rasu pestovat sam v akvarku? ;-D  

0 0
možnosti

sluni-sluni

19. 10. 2009 9:09
Re: Proc je to tak drahy???

...protože jde o obchod, a lidi jsou hloupí - zbaští kdejakou blbost o které se řekne, že je "zdravá" , viz actimel

0 0
možnosti

boudicca

18. 10. 2009 18:40
prosim vysvetlení

Prosím pěkně, ráda bych si nechala vysvětlit následující věci:

- kompletní vegetariánské bílkovina - co je to?

- co je tak zvláštního na kyselině nuleové kromě toho, že uchovává genetickou informaci? A odkdy musíme papat geny, abychom byli zdravější? Mimoto - kyseliny nukleové (DNA a RNA jsou nejznámější) jsou v každé buňce

- můžete uvést enzym, který způsobuje rakovnu a bolesti, které ji provázejí?

- kde jste vzali informaci, že chlorofyl neutralizuje toxiny (mimochodem, jak definujete rozdíl nmezi toxinem a škodlivou látkou?) a že pomáhá krvi předat kyslík do tkání? A jak by to vlastně měl dělat? Prosím chemickou rovnici tohoto procesu!

0 0
možnosti

boudicca

18. 10. 2009 18:47
Re: prosim vysvetlení

- jak si představujete plně okysličenou buňku v lidské tkáni?

- jak s představujete vhodné a nevhodné prostředí pro rakovinu? V této souvislosti si dovolím otázku, zda vůbec víte, co je rakovina.

- potraviny, které vážou jedovaté kovy díky vláknině? Jak si něco takového mám představit? Jste si jistí, že rozumíte metabolizmu aspoň na úrovni biologie střední školy, a působení jedovatých (nejspíš máte na mysli těžké) kovů v organizmu?

- jak přesně se využívá chlorela při odstraňování zubních pomb? Neumím si to představit. 

- jaké jsou zdravé, a jaké nezdravé cévní funkce? Kolik vlastně znáte cévních funkcí? dále prosím přiblížit antioxidační funkce cévního systému a cévní uvolňování

0 0
možnosti