Diskuze

Bohyně české kuchyně: naučíme vás nejlepší nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín oblíbená klasika. Naše babičky nakládaly jídlo do octa a oleje, aby mu prodloužily trvanlivost. Dnes ho nakládáme jídlo hlavně proto, že nám chutná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

8. 9. 2009 9:34
Hermelín!

Nakládaný hermelín dělám u nás v hospodě jedině takhle a všem šmakuje: (12 porcí) 6 ks Král sýrů Hermelín (nikoliv Sedlčanský), 12 stroužků česneku, 12 kuliček jalovce, 2 lžičky

tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, sladká paprika, mletý pepř, bobkový list,

nové koření, feferonka (není podmínkou), olej (slunečnicový nebo olivový). Hermelíny podélně rozkrojím na poloviny a rozložím na tác krojnou plochou nahoru. Potřu rozmačkaným česnekem, jalovec rozdrtím, posypu vším tím kořením, do každého zamáčknu kuličku nového koření a kousek bobkového listu. Do tupláku kladu takto připravené půlky hermelínů do komínku kořeněnou stranou nahoru, každý jednotlivě polévám lžící oleje. Nakonec zaleju olejem až nad horní hermelín a ten lehce zatížím, aby byl ponořený. Naložený nechávám v lednici alespoň 4 dny odležet. Podávám na talíři s trochou toho voňavého oleje a s čerstvým chlebem. Nepatří tam žádný ocet ani cibule, proboha!

0 0
možnosti
DP

dívenka prostá

4. 9. 2009 23:43
nechapu proč bich

si měla zapatlat dobri sir nějakim smradlavim olejem* Kdiž už potřebujete abi něco smrdělo, tak jeste exrementi* Psi totak dělaji* Kdiž maji problemi s travenim* Ja problemi s travenim nemam bo nežeru rostlinim tukem zgichane siri*

0 0
možnosti
PJ

petr_leicester

5. 9. 2009 1:26
Re: nechapu proč bich

..jeezis, Ty se snazis zakryvat neznalost materskeho jazyka "zamernym" psanim i/y naopak, ale nejak Ti to nejde...delas hrubky stale....uz se na to laskave vyser....

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 19:40
rychloutopenci

utopence dělám doma velmi podobným způsobem, ale dávám do nálevu ještě 3 lžíce ostrého kečupu helmans - je chuť potom výraznější.:-P

0 0
možnosti
ZP

Plachow

4. 9. 2009 19:09
NH!

NH! A qwerty, samozřejmě. Bezpochyby od šťopky...:-P

0 0
možnosti

Host

5. 9. 2009 13:53
Re: NH!

Zdravím Mageo!!! K pivu je nejlepší NH!!! Ne SK!!! Loupat banán od bubáka je teplé!!!

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 17:34
Takze nasledujici tyden tu

budeme rozebirat funkce zivocisneho uhli a jinych tablet proti nasledkum? Nebo tu bude kurz napravy nakladaci reputace?

0 0
možnosti
RH

Host

5. 9. 2009 17:17
Re: Takze nasledujici tyden tu

Po konzumaci naložených sýrů bude třeba spíš zapíjet projímadlem, pokud ovšem již v oleji nebublají.

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 14:28
Skvely clanek!

V Diky za clanek! Je to perfektni! Vice takovych! S diky, Varici Muz.

0 0
možnosti
PM

samoutovareinkarnace

4. 9. 2009 13:13
0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 16:21
Re: Recepty

Super R^ Diky

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 11:48
Hermelínek...

Už se těším, až dnes otevřu sklenici, co jsem nakládal v sobotu;-)

0 0
možnosti
PM

samoutovareinkarnace

4. 9. 2009 13:14
Re: Hermelínek...

6 dnů je málo, leda by to bylo celou dobu v teple, aby řádně změknul a zkrémovatěl

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 11:42
Nejlepsi jidlo k pivu je samozrejme NH

http://www.nakladanyhermelin.cz/

V sekci Recepty je nekolik receptu vcetne vydlabavaneho hermelinu.

Syrovym koulim zmar!

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 11:01
Olivovy olej?

Nemohu si pomoct, ale pouzit olivovy olej ve spojeni  s hermelinem mi neprijde jako dobry napad. Ta chut bude desna.

0 0
možnosti

Host

4. 9. 2009 11:51
Re: Olivovy olej?

Naopak je to výborný...

0 0
možnosti