- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nakládaný hermelín dělám u nás v hospodě jedině takhle a všem šmakuje: (12 porcí) 6 ks Král sýrů Hermelín (nikoliv Sedlčanský), 12 stroužků česneku, 12 kuliček jalovce, 2 lžičky
tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, sladká paprika, mletý pepř, bobkový list,
nové koření, feferonka (není podmínkou), olej (slunečnicový nebo olivový). Hermelíny podélně rozkrojím na poloviny a rozložím na tác krojnou plochou nahoru. Potřu rozmačkaným česnekem, jalovec rozdrtím, posypu vším tím kořením, do každého zamáčknu kuličku nového koření a kousek bobkového listu. Do tupláku kladu takto připravené půlky hermelínů do komínku kořeněnou stranou nahoru, každý jednotlivě polévám lžící oleje. Nakonec zaleju olejem až nad horní hermelín a ten lehce zatížím, aby byl ponořený. Naložený nechávám v lednici alespoň 4 dny odležet. Podávám na talíři s trochou toho voňavého oleje a s čerstvým chlebem. Nepatří tam žádný ocet ani cibule, proboha!
si měla zapatlat dobri sir nějakim smradlavim olejem* Kdiž už potřebujete abi něco smrdělo, tak jeste exrementi* Psi totak dělaji* Kdiž maji problemi s travenim* Ja problemi s travenim nemam bo nežeru rostlinim tukem zgichane siri*
..jeezis, Ty se snazis zakryvat neznalost materskeho jazyka "zamernym" psanim i/y naopak, ale nejak Ti to nejde...delas hrubky stale....uz se na to laskave vyser....
utopence dělám doma velmi podobným způsobem, ale dávám do nálevu ještě 3 lžíce ostrého kečupu helmans - je chuť potom výraznější.
Zdravím Mageo!!! K pivu je nejlepší NH!!! Ne SK!!! Loupat banán od bubáka je teplé!!!
budeme rozebirat funkce zivocisneho uhli a jinych tablet proti nasledkum? Nebo tu bude kurz napravy nakladaci reputace?
Po konzumaci naložených sýrů bude třeba spíš zapíjet projímadlem, pokud ovšem již v oleji nebublají.
Diky za clanek! Je to perfektni! Vice takovych! S diky, Varici Muz.
Už se těším, až dnes otevřu sklenici, co jsem nakládal v sobotu
6 dnů je málo, leda by to bylo celou dobu v teple, aby řádně změknul a zkrémovatěl
http://www.nakladanyhermelin.cz/
V sekci Recepty je nekolik receptu vcetne vydlabavaneho hermelinu.
Syrovym koulim zmar!
Nemohu si pomoct, ale pouzit olivovy olej ve spojeni s hermelinem mi neprijde jako dobry napad. Ta chut bude desna.