Ona

Diskuze

Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky

Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u plotny půl dne, ale naučit byste se je měly. Třeba abyste mohly pozvat tchyni na oběd…
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

r-man

12. 8. 2009 10:32
Dalsi nesmysl

"V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme nakrájenou cibulku, celé koření a osmahneme dorůžova. Vmícháme slupky z okurek, společně chvíli opékáme a zaprášíme moukou. Mouku osmahneme, ..."

To je prece uplna blbost. Jakmile tam dame okurky, tak uz se nic osmahnout neda, protoze pusti spousty vody, budou se na mouku lepit a budou se tak leda pripalovat.

KUPTE SI "RECEPTURY TEPLYCH POKRMU"!!! - ta investice se vam bohate vyplati:

http://www.ucebnice.com/stredni-skoly/odborne-predmety/cestovni-ruch-cisnik-kuchar/receptury-teplych-pokrmu-cd

0 0
možnosti

r-man

12. 8. 2009 10:09
Tenhle clanek je naprosta blbost a NIKDO SE JIM NERIDTE!!!

Jsem puvodne kuchar (nedelam to jako zamestnani) a hned u svickove a pak jeste u rajske jsem valil bulvy. Ty recepty jsou napsane uplne spatne!!! U svickove se napred dela zeleninovy zaklad a az na ten se da dusit osmahnuta (ze vsech stran, aby se maso zatahlo) hovezi svickova (a ne nejaka plec proboha!).

Neni nahodou autorem ten id**t Babica? to by sedelo...Doporucuju koupit si Normy - "Receptury teplych pokrmu", tam jsou tyhle klasicke veci naprosto perfektne popsane a na nich se pak da stavet a vylepsovat podle chuti. Je to zatim nejlepsi kucharka kterou znam.

Jezismarja no me je z toho uplne blbe, kdyz ty radoby-recepty tadu ctu 8-o

0 0
možnosti

s(h)arka

12. 8. 2009 12:16
Re: Tenhle clanek je naprosta blbost a NIKDO SE JIM NERIDTE!!!

Babica by to upatlal ještě hůř....;-D

0 0
možnosti

Host

11. 8. 2009 22:06
Další verze svíčkové

Moje sousedka měla čtyři hladové krkry a tím pádejm  dělala svíčkovou ze sekané, jednou jsem to zkusila a šlo to vydržet. Další verze byla rajská se sekanou.

0 0
možnosti

Host

11. 8. 2009 20:51
???

600 gramů a prej pro 4 osoby... Ti tři ostatní jsou vegetariáni? ;-D

0 0
možnosti

Host

11. 8. 2009 15:17
Svickova bez svickove?

Nejhorsi recept je svickova z falesne svickove. Cesi jsou tak usporny narod ze je jim lito vyhodit penize za poradne maso, takze radeji budou varit z nahrazek. Jasne, jde to varit z cehokoliv, ale - svickova jedine z prave svickove, pekne z mladeho bycka....to je pak jina "kava" (spise svickova)!

0 0
možnosti

_m-

11. 8. 2009 15:23
Re: Svickova bez svickove?

Vzhledem k tomu, že na tomto jídle, které se jmenuje "svíčková pečeně na smetaně" je nejlepší omáčka, tek je to opravdu poměrně fuk, jestli je dělané z pravé svíčkové, nebo z míchaného mletého (potom jde ovšem o "sekanou svíčkovou na smetaně" :-P). Když už se rozhodnu koupit pravou svíčkovou z mladého býčka - tak na biftečky. Mňam. :-)

0 0
možnosti

Kladivoun

10. 8. 2009 16:39
Jak se to jídlo správně jmenuje?

Není to náhodou Svíčková pečeně na smetaně? A nemělo by to být tedy maso z panenské svíčkové? Receptů je určitě celá řada, ale pokud můžeme, zkusme použít pravou svíčkovou, prošpikovanou ji mořme (mořidlo uděláme z octa a dobře známé směsi kořenové zeleniny, cibule a koření), poté pečme vcelku na smetaně a zelenince, je to přece pečeně, že? Omáčku nakonec doladíme zakysanou smetanou, možno přidat též šťávu z lemouna, nebo vyrovnat chuť světlým karamelem. Pasírovat netřeba (ale bacha na koření) ale lze. Když to máte řídký, šetřili jste na zelenině, nebo to spíš dusili ve vodě, než pekli. Dohánět to jíškou kazí výsledný dojem. Maso krájíme na plátky a podáváme s žemlovým knedlíkem (vařeným v ubrousku pochopitelně ;-)) a omáčkou. Tak zhruba tímhle štylem to někdy dělám já.

0 0
možnosti

_m-

10. 8. 2009 16:51
Re: Jak se to jídlo správně jmenuje?

Nevím, jestli se hovězí svíčkové říká panenská, ten výraz znám jen u vepřového, u hovězího se říká pravá svíčková. Ovšem jak to je přesně nevím.

Jinak předpis na svíčkovou, který uvádíte mi nápadně připomíná mou milovanou Sandtnerku (kterou sice ráda čtu, ale moc podle ní nevařím).:-)

0 0
možnosti

Host

10. 8. 2009 3:33
Knedlíky na titulním obrázku jsou z fabriky !

Viz: bez housky, na jedné straně rovné a oschlá "kůrka" se už odloupává!! To pak může bejt vomáčka sebelepšíRv;-(

0 0
možnosti

Brundi

10. 8. 2009 0:23
Koprovka

Koprovku tedy delame uplne jinak a prijde do ni i cibule. A nepodava se s hovezim, ale s krupicovym svitkem, obcas i s vajickem.

0 0
možnosti

čombák

10. 8. 2009 8:39
Re: Koprovka

koprovka je NEJLEPŠÍ s 300 g  biftekem, médiumR^ ! A samozřejmě houskovým knedlíkem, hausgemacht ...R^      :-P ;-)

0 0
možnosti

Syryn

9. 8. 2009 23:49
Vau

...kdo neumi varit,(coz jich je co by oko neprehledlo)by proste nemel se "snazit"...kuchar musi byt narozeny kucgharem,to same jako automechanik ci elektrikar..,ono kazde remeslo neni jen tak jak se zda...;-)

0 0
možnosti

J i ř í

9. 8. 2009 0:01
Restaurace

Hlavně by se klasické české omáčky měli naučit kuchaři v restauracích. Zatímco na západ od našich hranic nabízí jídla s dobrými omáčkami každá restaurace, u nás mnoho rychlokvašených kuchařů omáčku prostě neumí, nebo zplodí cosi pochybného s kečupem.

0 0
možnosti