- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Chm, to by mě zajímalo, kam na ty recepty paní Obermajerová chodí, co recept, to PRŮŮŮSER jako vrata!!!
Tak to uz ale neni vegetariansky. ha!
Někde na začátku článku stojí, že do guláše si klidně přidáváme i jinou zeleninu než papriku. Jenže do toho úplně základního guláše (resp. perkeltu) patří ještě rajče.
A ještě poznámka k segedínu - ať už ho pácháme v jakékoliv variaci, platí jedno základní pravidlo: Zvlášť se dusí maso a zvlášť zelí; krátce před koncem se to všechno smíchá (i se sosem, který pustí zelí), na chutí je to dost znát. Smetana se jistě přidat může, ale - proboha - zahřátá a "základní substance" by přitom neměla vřít, jinak hrozí zdrcnutí.
A ať jsem jó za chytrolína, tak mletou papriku vždycky nejdříve rozpustit v trošce vřelého sádla, a pak teprve vmíchat do hrnce - nemá pak tendenci kysnout na jazyku.
Pardon za tu litanii, ale perkelty a guláše jsou moje srdeční kuchyňské téma.
Jdu si udelat ten vegetariansky gulas a dam si do nej radeji tri lzice sadla.
1) V nadpisu uvádíte houbový guláš, ale v receptech máte guláš z masa S houbami - což je dost rozdíl. Houbový guláš - tedy guláš Z hub mě naučil otec a všichni ho máme rádi.
2) Bramborový buřtguláš - ať s fazolkami nebo normální bez - se moukou nezahušťuje. Zahušťuje se právě těmi bramborami, které je nutno nechat malinko rozvařit. A neříkejte, že rozvařené brambory neradi, já taky ne, ale v buřguláši to chutná úplně jinak.
3) Do vegetariánského guláše může dát sádlo jen naprostý ignorant!!!!!!
4) Co to je za podivný zvyk cpát do guláše mléko nebo smetanu?