Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina: pořádně našlehaná a plná vzduchu

Jak poznat dobrou a špatnou zmrzlinu? Odpovědět na otázku, která zmrzlina je opravdu dobrá a jaká horší, není úplně snadné. Přece jen však existují měřítka, podle kterých lze říct, že tahle se moc nepovedla, tuhle ošidili nebo s ní špatně zacházeli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nonick

Nejlepší je zmrzlina plná vzduchu...???

Ten zmrzlinář je asi bývalý vekslák... ;-D ;-D Rv

Měl by se zajet proškolit do Itálie...

0/0
13.7.2009 15:47

lolek77

Nejlepší zmrzlina je ze smetany.

Takovou ovšem u nás ve stánku nekoupíte.é:-P

0/0
11.7.2009 7:43

palok59

zmrzlina

moje řeč - na zmrzlině je nejlepší ten vzduch. Dokonalá zmrzlina je ta, kde je v úhledné krabičce pouze zmrzlý vzduch.

0/0
10.7.2009 6:36

alice96

pan šéfcukrář je přes zmrzlinu buď komik nebo amatér....

Zmrzlinu už pár dní vyrábíme a za tu dobu vím,že o ní vyprávět umí každý,ale rozumí velmi málo kdo,a pokud šéfcukrář hovoří o zmrzlině kde je 2/3 vzduchu jako o nejlepší,tak zmrzlině nerozumí a doporučuji mu chodit nakupovat nanukáč do Lidlu,tam se tomu tzv. nášleh blíží.....

0/0
9.7.2009 17:20

eizoeizo

Re: pan šéfcukrář je přes zmrzlinu buď komik nebo amatér....

možná si to spetl se šlehačkou.:-)

0/0
9.7.2009 17:27

Geolka

Re: pan šéfcukrář je přes zmrzlinu buď komik nebo amatér....

Souhlasím. Nedávno jsem kdesi četla o údajně nejkvalitnější zmzlině Häagen-Dazs a tam stálo, že nejkvalitnější zmrzlina se vyznačuje právě co nejmenším množstvím vzduchu... Tak jak to je? Zmrzku miluju, tak jakou vlastně tuhle dobrotu chtít?

0/0
9.7.2009 19:55

IfčaX

Re: pan šéfcukrář je přes zmrzlinu buď komik nebo amatér....

Takovou, která vám chutná?

0/0
10.7.2009 12:59

papazian

Tak to abychom začali jezdit do ciziny pro zmrzlinu,

v běžných českých obchodech jen houšť a kouřová clona imitující kvalitní zmrzlinu.  Zvláště masově vyráběné značky jsou chuťovou chabostí věhlasné. Ale i tradiční české (moravské a slezské) po privatizacích a tunelech obvykle dokončili dílo zkázy, takže si asi zase začneme dělat kvalitní zmrzlinu doma na koleně. A nebo vyrazíme mimo republiku, tam, kde ještě vědí,  že kvalita se vyplácí. Ale vážně, najít českou smetanovou poctivou zmrzlinu v obchodech fakt  je problém. A česká specialita tvarohové zmrliny také v poslední době chutnají nějak ošizeně. Protože jsem často v euroregionu NISA, tak si raději koupíme zmrlinu v Polsku nebo lužickém Německu. Větší výběr, lepší ceny a o kvalitě ani nemluvě. Jen škoda, že tam nedělají tu tvarohovou zrmlinu...  Firma Prima je na prodej, ta jediná truchu za něco stála..., výborné byli smetanové original ruské, posléze z Ukrajiny Plombir zmrliny, dnes se ale dělají kdesi v Polsku, již se neuvádí výrobce, jen distributor a podle toho to také vypadá.

0/0
9.7.2009 16:42







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.