Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Květák smažený po italsku

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J15o96s17e74f 61V61o32l31f45í27k 4138985929263

Co je na tom italského? Já to znám čtyřicet let a tehdy se o "italské super mňamkové středozemní" kuchyni ani nic nevědělo.

+5/−1
9.8.2015 7:49

P73a39v19e59l 55M72a12c97h70a41t18a 9157134653486

Třeba je ta krupice ze semoliny? :-P

0/0
9.8.2015 8:51

J19i43ř18í 34S33i62x51t46a 9933127147

Italský květák si umím představit - u nás doma: manželka peče,já ji jen řeknu pust odsávač - a ITÁLIE JE TADY! Výčitky až do pátého kolena!;-D:-)

+9/−1
9.8.2015 9:11

E23v35a 89R14a67n47d18o71v57á 9485462179772

Špatně jsem klikla,má být plus,tak dodatečně 3* plus ;-D;-D;-D

0/0
9.8.2015 10:01

E39v94a 41R93a19n13d29o53v26á 9275782779932

Znám už 60 let ;-D

+2/0
9.8.2015 10:02

M65i83c91h50a76l 67M23i60l70l96e84r 9446512149462

Zalezi na tom, jak se varilo u vas doma. U nas doma byla italska kuchyne dobre znama a pouzivana od 20.let minuleho stoleti. Deda a jeho svagr pracovali pro luzkove a jidelni vozy spolecnosti Wagon Lits, projezdili s nimi celou Evropu a zvlast si oblibili italskou kuchyni.

S nimi se nejen italske recepty, ale docasne take italske produkty jako pancetta, olivovy olej, extra panensky olivovy olej a parmezan prestehovaly do nasich kuchyni. Ackoliv tyhle produkty prestaly byt k mani v ceskych obchodech za socijaaaalistickeho hospodarstvi a deda ani strejda uz nikam nemohli jezdit protoze komousove jim vzali pas, laska k italske kuchyni v nich zustala.

Naucili to sve manzelky a dcery a my vnoucata jsme si pochutnavali na italske kuchyni z ceskych surovin, az se nam delaly boule za usima. Kdyz se nam nekdy podarilo sehnat trochu parmezanu a olivoveho oleje z Tuzexu, bylo to extra dobre.

+2/0
9.8.2015 10:08

Z65u57z76a61n93a 71J26u54r32k55o14v10á 5921117925819

přesně, já žiju přes 10 let v Římě a o smaženém květáku po italsku jsem nikdy neslyšela... když už, tak by ho Ital obalil v mouce a bublinkové vodě (pastella), jak se to tady běžně dělá s calamari nebo třeba cuketovými květy

0/0
9.8.2015 21:05
Foto

J72a85r88o68m24í15r 73K56o95b40e20l26k44a 7704954341675

Mňam:-)

+1/0
9.8.2015 7:41







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.