Ona

Diskuze

Grilujete? Dejte pozor, už řada lidí onemocněla

Patnáct pacientů s těžkými průjmy, bolestmi hlavy a svalů leží na infekčním oddělení ústecké nemocnice. Onemocněli takzvanou kampylobakteriózou, jejímž původcem je bakterie ze špatně upravené potravy, hlavně při grilování. Pozřeli nedopečené maso.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mamaruska

19. 5. 2009 11:02
Jsou i další důvody, proč negrilovat

Třeba to, že grilované maso fakt není zdravé, připálené kousky jsou karcinogenní a málokdo se vůbec zajímá o to, jak grilovat správně, aby tato rizika snížil. Souhlasím s tímhle názorem: http://www.vitalia.cz/clanky/grilovani-hazard-se-zdravim/ že nás grilování pomalu zabíjí.

0 0
možnosti

Paxa

15. 5. 2009 10:54
Tahle bakterie se u drůbeže

vyskytuje naprosto běžně a co vím, tak jí neškodí. Problém je opravdu při nedotatečné tepelné úpravě a je fakt, že tahle nemoc je dost děsná. Manžela před pár lety postihla druhý den po návratu z pracovního pobytu v Paříži, po vyhodnocení jídelníčku doktorka po poradě s hygieničkou konstatovala, že jediným možným zdrojem infekce mohla být (naprosto výborná) majonéza, kterou tam podávali na jedné nóbl recepci. Nepřála bych vám to byť jen vidět, člověk je i při "nekomplikovaném" průběhu skoro měsíc naprosto odkecaný, jíst nejdřív nemůže vůbec, později jen suchou rýži a banány, šíleně tudíž zhubne, vyčerpanost příšerná, několik prvních dní horečka, zimnice, prostě děs.

0 0
možnosti

TristanTzara

15. 5. 2009 14:38
Re: Tahle bakterie se u drůbeže

Strašné. Konec světa X

0 0
možnosti

Robik1

15. 5. 2009 9:39
smrt

Nejhorší smrt je z vyplašení;-D;-D;-D

0 0
možnosti

gagaryn

15. 5. 2009 6:56
***

maso jím jen syrové.

0 0
možnosti

Sallmi

15. 5. 2009 6:47
Pod pokličkou

V tomto pořadu kdysi řekli, že žádná bakterie nedokáže přežít v alkoholu, takže stopku slivovičky před a pro jistotu i po jídle ;-D

0 0
možnosti

bukin

15. 5. 2009 10:55
Re: Pod pokličkou

ano, v prostředí, kde je více než 15% alkoholu nežije žádný mikroorganismus. Známá věc.

0 0
možnosti

neurol23

14. 5. 2009 13:52
to se me netyka

maso nejim :-)R^

0 0
možnosti

vymrzovac

14. 5. 2009 12:15
patnáct lidí, jo?

....a není už to pandemie jako v tom mexiku?

0 0
možnosti

Hery Potrovka

15. 5. 2009 9:35
Re: patnáct lidí, jo?

R^;-D

0 0
možnosti

TarasBulba

14. 5. 2009 11:56
Vařím, peču, opíkám, rožním, udím, ...

... ale nikdy jsem negriloval.

0 0
možnosti

J i ř í

14. 5. 2009 11:53
Bude další zákaz

Nezakáží naši výteční hygienici po nebalených koblihách prodávat syrové maso?

0 0
možnosti