Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Karbanátky podle Babici a Pohlreicha

Na Nově lahodí víc než milionu diváků a pije krev několika kritikům - Jiří Babica a jeho dobroty. Prima nasadila do boje šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Zeptali jsme se obou: Jak byste uvařili tak jednoduché jídlo, jako je bramborová kaše s karbanátkem?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Eva

Pohlreich

napodobuje jeden pořad na Paprice. Tam také chodí anglický kuchař do restaurací a učí je vařit, vytýká jim chyby. Pohlreich je stejně vulgární jako ten kuchař tam. Přesně okopírované. Stejně tak se tam najde i  Babica. tyto pořady jsou kopií pořadů na Paprice.

0/0
1.5.2009 17:18

wohnout

Re: Pohlreich

Nebude to tim ze to je licencovany porad ktery koupila Prima tusim od BBC?

0/0
16.5.2009 17:18

Lovec bolševiků

Re: Pohlreich

Evo, nejsi náhodou blondýnka?

Jinak přeju hodně zábavy s paprikou. :-)

0/0
17.5.2009 15:38

bazalka

babica

Myslím, že se Babica díl od dílu zlepšuje, přinejmenším si aspoň přestal olizovat prsty. To už je přece pokrok :-)

Jakpak asi chutnalo hostům v restauracích kde vařil?

0/0
22.4.2009 0:06

PetrP7

Byli jsme v Imperialu cca před 2 týdny

a nabyli dojmu, že pan slavný šéfkuchař Pohlreich asi najal nějaké zmatené studenty. V jednu chvíli se motali u našeho stolu znudění rovnou tři(!). O tom, že ke kafi patří voda (v takovém podniku!!!) evidentně netuší nic. Ale vrchol byl, když při účtování číšník přinesl (správně) účet na tácku a pak se klátil u našeho stolu a čekal, co bude - nejspíš na "tuzér". Jak se v kavárně "správně" platí, to evidentně netušil, možná by ho měli poslat na doškolení k panu Špačkovi.... Je hezké šít do ostatních, ale to musí člověk vyčnívat nejen na gastonomických festivalech.

ZLATÉ CAFÉ LOUVRE, kde je personál správně kavárensky nevtíravý a poučený!R^R^R^

0/0
17.4.2009 15:38

Michal Klemens

zDENĚK JE NAPROSTÝ PROFESIONÁL , DĚKUJI MU

PŘEDEVŠÍM ZDRAVÍM ZDEŇKA , JE TO NAPROSTÝ PROFESIONÁL  A MOC SI HO VÁŽÍM ! PAN BABICE JE )OK VŠAK SAMI VÍTE

MICHAL KLEMENS 

ŠÉFKUCHAŘ RESTAURACÍ Q 96

0/0
17.4.2009 0:18

sidonia

Babica v kuchyni

je něco jako eva a vašek v muzice. Miš maš všech možných chutí a věřím tomu,  že taky vaří falešně. Ale pro publikum - levně, rychle a na city.Rv

0/0
13.4.2009 22:58

Kabátník

Dnes Babic

Přijela Denisa do studia a to máme radost. Uděláme si trhanec, v

Rakousku kajzršmár, tedy císařskej zmetek, my tomu budeme říkat

císařská pochoutka Rv

0/0
11.4.2009 23:24

_m-

Re: Dnes Babic

Nevím teda, co říkal Babica, ale trhanci se říkalo KAJZRŠMORN , zkráceně ŠMORN - překlad hledat nebudu.

0/0
12.4.2009 0:08

chudacek.blbecek

Re: Dnes Babic

A německy Schmarren nebo Kaiserschmarren :)

0/0
16.4.2009 15:48

NORA

JSOU VYNIKAJÍCÍ OBA

JSOU VYBORNÉ OBA JAK BABICA TAK I POHLREICH!

JE FAIN, ŽE TAKOVÉ POŘADY JSOU V TELEVIZI.MILUJI BABICU A MÁM RESPEKT PŘED DRUHÝM. JEJICH POŘADY TO JE BALZÁM NA DUŠI V DNEŽNÍ PŘESERIÁLOVÉ TELEVIZI.ŠARM JEDNOHO A RÁZNOST DRUHÉHO, TO JE TO,ČÍM TY CHLAPY DRŽÍ VÁS U TY BEDNY.A JEJICH RECEPTY,TO JE JASNÉ...V

0/0
10.4.2009 16:30

jana

Re: JSOU VYNIKAJÍCÍ OBA

mě nikdo nedrží

0/0
10.4.2009 17:56

bejby

babica na nově

je koncipován jako absurdní veselá revue s eskamotérskými čísly a humornými skeči :-) ten chlap je filozof blafu V 

0/0
10.4.2009 15:29

M.

když jsme u toho...

...skvělý koření do mletýho masa je čubrica :-)

0/0
10.4.2009 14:27

Florián Hantecovič

Babica, Babica...

...není to náhodou ten chytrolín, podle kterého je na západě Francie Bretáňsko a hned vedle Normandsko?

0/0
9.4.2009 15:13

Mala morska vila

Re: Babica, Babica...

Ještěže si nespletl světové strany.:-)

0/0
9.4.2009 15:16

Kleki Petra

Re: Babica, Babica...

...to je někde ve Francouzsku?

0/0
9.4.2009 15:38

marek

Tak tady čtu

tu lehce absurdní diskusi a říkám si - nejsou náhodou ti dva kuchaři pro dva různé druhy diváků? To jest, nesrovnáváte nesrovnatelné? Já nevím, nevařím a ani se k tomu nechystám, žádného z obou pánů jsem neviděl - ale vyrozuměl jsem, že jeden vaří exkluzivně, kdežto druhý pro všední den. Není to tak? Tak a jdu si dát drš'tkovku do bufíku - a že to je nějaká dršťkovka!

0/0
9.4.2009 12:55

chudacek.blbecek

Re: Tak tady čtu

Ony hlavně formáty obou pořadů jsou naprosto nesrovnatelné. Babica má takové to klasické vaření v televizi, Pohlreich chodí po restauracích a radí jim, co mají dělat líp, aby víc vydělávaly.

0/0
9.4.2009 12:57

wolich

Re: Tak tady čtu

Není to tak, já myslím, že vaření je jen jedno, Tudíž jeden z těch pánů vaří chutně(P) a jeden z nich pouze znehodnocuje potraviny(B)....

0/0
9.4.2009 13:02

marek

Re: Tak tady čtu

Já Vám nevím, jestli vaření je jen jedno - kdyby mi někdo po pracovním dni dal na talíř kopečíneček rýže a tři nějaké čudlíky, jaké jsem onehdy dostal v "lepší" restauraci, kam mě osud jedinkrát v životě zavál, asi bych s ním vymetl chodbičku - tedy dobré to bylo, ne že ne, ale normální jídlo pro doplnění sil to nebylo ani náhodou. Řekl bych, že v takové restauraci a v normální hospodě (třeba) se vaří úplně jinak, aspoň jako úplný laik.

0/0
9.4.2009 13:17

chudacek.blbecek

Re: Tak tady čtu

Tak si nás totiž restaurace vychovaly. Když jdete do nějaké "lepší restaurace", předpokládá se, že si dáte předkrm, polévku, hlavní jídlo a zákusek. A podle toho jsou porce dělané. Když jdete do "normální" restaurace, jsou porce trojnásobné. 

0/0
9.4.2009 13:25

veverka

Re: Tak tady čtu

To je přesně ono. Jsme zvyklí na talíř plný jídla a pak se divíme, že jsme tlustí. Žiju v cizině a musím přiznat, že jsem měla ze začátku vztek, že mi za hodně peněz dávají málo jídla. Dnes už chápu, že sice dostanu méně, ale o to více kvalitní stravu. V Čechách si sice pochutnám, ale leckdy mi je pěkně špatně, protože na naše těžká a hutná jídla nejsem už tolik zvyklá.

0/0
9.4.2009 14:23

marek

Re: Tak tady čtu

Nojo, on je taky rozdíl, jestli děláš v kanclu nebo jsi zedník. Pochybuju, že v té skvělé cizině chodí zedníci zobat speciality, protože je to "kvalitní jídlo".

0/0
9.4.2009 15:07

veverka

Re: Tak tady čtu

Nejde o žádné speciality. I v obyčejné kantýně dostaneš libové maso a u žádného jídla nechybí zelenina. Předkrm je buď polévka nebo čerstvý salát. Myslím, že to chutná i zdejším zedníkům :-)

0/0
9.4.2009 15:38

marek

Re: Tak tady čtu

Bufík my tu máme taky pěknej. Ale tam je to lepčí, to je mi úplně jasný :-))

0/0
9.4.2009 15:53

Fw

Re: Tak tady čtu

A ještě jsi zapomněl podotknout, že za ty čudlíky dáš celodenní vejplatu a po zbytek dne se musíš postít.

0/0
12.5.2009 20:24

Mala morska vila

Re: Tak tady čtu

Jistěže o to jde.:-) On asi kuchař z Imperialu bude těžko čtenářům říkat, kolik mají dát čeho do karbanátků, zatímco Babica přeci jen učí vařit masy.

0/0
9.4.2009 15:12

Florián Hantecovič

Re: Tak tady čtu

No jo, ale vtip je v tom, že Babice mi kecá do toho, jak si vařím sám, zatímco Pohlreich mne upozorňuje na nejrůznější hrůzince a nešvary v provozovnách, kde si jejich výrobky objednávám a platím

0/0
9.4.2009 15:16

Mala morska vila

Re: Tak tady čtu

Nemusíte se na něj dívat.:-)

0/0
9.4.2009 15:17

Florián Hantecovič

Re: Tak tady čtu

Když ono je na Novácích tak málo zábavných pořadů, aby se jeden od srdce zachechtal blbosti jiných

0/0
9.4.2009 15:22

saturejka

************************

Babica je nazýván Klementem Gottwaldem české kuchyně a jeho křupanský přístup k vaření kulturní jedince sráží na kolena. Podbízení se líné lidovosti dochází ohlasu u četných hospodyněk mdlejšího ducha. Ty, jež už se naučily s internetem, jeho přístup hájí. „Žádné velkopanské moresy“, „neni to nějakej takovej navoněnej,snobskej,"píšou. Čecháčkovské imitace je nepobuřují – naopak, jim se líbí, že v pořadu uvidí jen to, co znají, vše ostatní se ošidí či nahradí.V době, kdy v každém Tesku seženete tisíc a dvě zahraniční ingredience! Že to je rychlé a levné? Mimo mísu. Italská či třeba španělská kuchyně nabízejí spoustu jídel, která vyjdou lacino a jsou rychle hotová – a obsahují úplně normální věci, jakou jsou vejce, rýže, mouka nebo třeba houby.Babica je sice zcestovalý, ale to mu nebrání zahraniční jídla prznit, a lid mlaská.

0/0
9.4.2009 12:47

saturejka

Re: pokračování

A kde se bere to nadšení divaček? Touží ty dámy, aby se, až budou vařit, nad nimi kymácelo a sekýrovalo je 196 cm neohrabaného kuchyňského troglodyta a v případě spokojenosti je odměnilo heknutím „tak to já mám rád“ jako v památném dílu o sekané pečeni?! Vážně? Sem tedy dospělo kuchařské umění v roce 2009 v bohaté kapitalistické zemi plné dostupného jídla, kuchyňských verků a knih plných receptů? Já tomu prostě nevěřím!Rv

0/0
9.4.2009 12:49

chudacek.blbecek

Re: pokračování

To je zkopírované

0/0
9.4.2009 12:53

akademik Richard

Re: pokračování

je zajimave, jak babica nektere lidi drazdi tak, ze se pak chovaji jako smyslu zbaveni a snazi se ho shodit stuj co stuj, vzdyt se na neho nikdo divat nemusi a jestli se na jeho porad nekdo diva, tak proc ho u toho nenechat? je to akorat k smichu ;-D babica do nikoho nekeruje a masti si ty svoje jidla a jeho divaci jsou spokojeni. nechapu ty sefkuchare, co se kvuli tomu tak cili. proc nesli oni a neucinkuji v nejakem takovem poradui, aby mu to ukazali?

0/0
9.4.2009 15:42

chudacek.blbecek

Re: pokračování

Hrozne je na tom to, ze podle Babicy nekdo vari. Z nas uci zverstva, to je hrozne. Kdyz se na to nebudu divat ja, nekdo jiny bude a nauci takhle varit svoje deti a ty zase svoje. A lidi si budou myslet, ze varit jako Babica je v poradku.

0/0
10.4.2009 19:04

Polárníliška

Když tak dole čtu o tom vaření současně s televizí,

ono to jde blbě stíhat, když je to tam samej střih a ty jednotlivý kroky trvají sotva pár vteřin...

0/0
9.4.2009 11:45

chudacek.blbecek

Re: Když tak dole čtu o tom vaření současně s televizí,

zvlášť když už máte všechnoé nachystané v mističkách a ubohé hospodyňky musí cibuli loupat a krájet.

0/0
9.4.2009 12:54

chudacek.blbecek

Re: Když tak dole čtu o tom vaření současně s televizí,

zvlášť když už máte všechno nachystané v mističkách a ubohé hospodyňky musí cibuli loupat a krájet.

0/0
9.4.2009 12:54

kuchtík

Signifikantní

je, že toho matlala Babicu odbhajují hlavně ženský,v kuchyni bez fantazie a erudice(čest výjimkám). Pro takovou mámu , která neví co bude zítra vařit na oběd pro svýho tátu je jistě Babica kuchařský bůh...Mě přijde jako věčně přivožralej patlal, z pátý cenový....

0/0
9.4.2009 11:40

Ing.Rudolf Kitler-prezident ČSSR

Re: Signifikantní

R^;-D

0/0
9.4.2009 11:46

Polárníliška

Re: Signifikantní

Na druhou stranu musím říct, že když už to zapnu, koukám až do konce s otevřenou hubou, jak můžou něčemu takovýmu vůbec svěřit pořad v televizi a nedokážu to přepnout jinam...

0/0
9.4.2009 11:51

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Signifikantní

mne zase prijde signifikantni, ze ruzne snobske sefkuchare obhajuji hlavne chlapi, kteri jiste maji fantazii a erudici, ale zcela jiste nechodi denne cestou z prace na nakup a nevari denne pro 6ti clennou rodinu tak, aby to chutnalo vsem vcetne malych deti, aby to bylo hotove v pouzitelnem case, nestalo majlant, pote nemejou nadobi atd. atd. ....

0/0
9.4.2009 12:02

kuchtík

Re: Signifikantní

Ani to tak dlouho netrvalo a jedna mamina-fanynka  se podrážděně ozvala;-D;-DAle jasně, koukejte na toho přivožralýho patlala a "vařte" podle něj.Klidně, když vám to doma snědí a nic jim není, tak je to v pořádku...;-D;-D

0/0
9.4.2009 12:17

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Signifikantní

ja na takovy pi/coviny nekoukam a rozhodne podle zadnejch televiznich "hvezd" nevarim, at uz je to kdokoliv - ozralej matla nebo sefkuchar z Alcronu. Varit umim rozhodne lip, nez valna vetsina z nich ..:-P

0/0
9.4.2009 12:22

chudacek.blbecek

Re: Signifikantní

Rozhodně Vám nevěřím, že vaříte líp než Zdeněk Pohlreich

0/0
9.4.2009 12:56

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Signifikantní

mne je celkem jedno, cemu verite nebo ne ... ja ho neznam, nikdy mi nic neuvaril... taky jsem nepsala konkretne o nem, ale o valne vetsine tech televiznich poucovatelu ..... a na tom trvam ...

0/0
9.4.2009 13:11

chudacek.blbecek

Re: Signifikantní

Určitě nesledujete všechny pořady o vaření, takže těžko můžete vědět, jestli vaříte líp než většina moderátorů těchto pořadů. Asi by nebyl rozdíl, kdyby byly na NOVĚ místo Babicových dobrot Dobroty hondy_mrkos_pajduskove, ale pro Vaše zdravé sebevědomí Vám nedoporučuji srovnávat se s vyučenými kuchaři s praxí čítající desítky let.   

0/0
9.4.2009 13:31

_m-

Re: Signifikantní

to je asi pravda, nicméně mohl/a byste vědět, že nejlíp stejně vždycky vaří maminka :-P:-)

0/0
9.4.2009 13:54

Mala morska vila

Re: Signifikantní

Moje většinou jo.:-)

0/0
9.4.2009 15:15







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.