- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
nejsem odborník, ale po nečem je průjem, po jiném je to natvrdo. Tuhle se po máku rozkašlete, jinde se udusíte, onehle si po kořeněném mase hůř zadýcháte. Trpíme tím všici a je to přirozené. Někdo tím ale trpí opravdu hodně, ale těch je málo, zbytek si jen něco namlouvá, snad ze strachu, ale spíše jde o zviditelnění ve společnosti za účelem projevu lítosti od druhých. Jsem taky alergik, při stavu nepracovním nemám na těle ani pupínek, stačí jeden den v práci a jsem celej opupínkovanej, jako to si nedělám legraci.
V nějakém jiném článku jsem četla, že v současné době trpí alergickým onemocnění okolo 30 % dětí a rok od roku se toto číslo zvyšuje a je dobré ke každému dítěti přistupovat jako k potenciálnímu alergikovi. Před několika měsíci jsem porodila malého drobečka. Bojím se, aby taky neměl nějaké alergie, protože sama trpím potravinovou alergií. Doufám, že nám pomůže hypoalergenní Beba, která prý trénuje dětský imunitní systém, který se pak umí lépe vyrovnat s alergeny.
Celá věc je ale na podstatně větší odborný výklad. Mezi alergeny, které jsou uvedeny bych přidal žampiony a to si málo kdo uvědomuje. Alergenů je ale ještě mnohem víc.
A to nemluvě o tom, že alergenem může být ve skutečnosti cokoliv. Takže ono to zas tak vědecké není. Je to prostě jen otrava.
Muzskej ma alergie na kde co, ja naprosto nechapu, jak to vznika. Ale nevadi mi, ze po nem musim dojidat krabi maso, avokado, mrkev, jablka, hrusky, banany a pit mleko. Vsechno to mam rada.
Na kraba jsem mela alergii jednou, to jsem maso vyjidala primo z klepeta a asi se trochu poskrabala na rtu. Ret mi malicko opuchl a brnel, nebylo to nic prijemneho. Musi to byt otravne, mit alergii na jidlo.
Starej nemá alergii na jídlo nýbrž na nějakou složku neboli složky v něm...
Tělo může trpět alergii pouze na určitou složku té dané potraviny. Alergie je hlavně stav, kdy je organismus neustále dopován jedy a hnojivy, pardon přísadami (glutamány, dusičnany, dusitany a podobně), které výrobci potravin přimíchávají do svých produktů, až dojde k přeplnění organismu těmito jedy a nastane kolaps - alergie. No a chudák potravina si to "odnese" celá...
"Velmi důležitým aspektem při určování potravinové alergie je
skutečnost, zda člověk toleroval tu kterou potravinu už někdy v
minulosti. V takovém případě není důvod ji z jídelníčku vylučovat,
ačkoli krevní testy ukážou pozitivní výsledek."
To je dost zvlastni formulace... pokud jsem treba orechy drive toleroval a ted ne - pricemz "ne" by nemelo byt zalozeno jen na nejakem testu, ale spis na pozorovani objektivnich potizich - tak ji proste vyloucit musim, jinak mam ty objektivni potize (treba ekzem). Ledaze bych se s nim odhodlal zit (dost neprijemne) a doufal, ze to samo prejde?