- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
může mi někdo říct jak dlouho se vaří cizrna - římský hrách ??? děkuji
http://knihy.bazos.cz/inzerat/2986354/Coz-takhle-dat-si-.php
"Sojové pošušňáníčko s čočkovou omačkou ala Napoleon" bylo naprosto úchvatné, vřele doporučuji také:
Treska asi zdravá je, slanina ani náhodou. Účinek tresky, příznivé složení rybího tuku, se zcela znehodnotí nekvalitním živočišným tukem - vepř. sádlem. Takže dieta místo proti- skleróze, tak spíš sklerotická dieta.
Luštěniny nejsou nijak zdravé. Mají vysoký obsah bílkovin, kromě sóji jde o bílkovi neplnohodnotné. Sója má zaj jiné látky (nějaké saponidy či co), kvůli kterým by se neměla konzumovat často. Luštěniny chápu, když někdo nejí maso, tak aby dodal tělu bílkoviny. Lepší jsou ovšem ty z brambor nebo obilí, daleko hodnotnější, i když jich je méně.
Luštěniny jsou zdravé - dát si je občas, tak jednou za dva týdny, Několikrát do týdne, to není zdravé ani náhodou. A luštěniny k masu, to nemá smysl. Význam luštěnin je spíš občas maso nahradit a snížit tak příjem živ. tuku.
jasna. ale kdyby tam napsali, že je to nezdravý, nikdo si článek nepřečte :)
Zelené fazolky a mladý hrášek přece nejsou luštěniny, už to slovo samotné říká, že luštěniny vzniknou vyluštěním, tj. vyloupnutím zralých fazolí nebo hrachu z lusků.