Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nadýchané řízky

Jak na to, aby křehký, křupavý a zlatý obal skrýval i vláčné a šťavnaté maso? My vám to tajemství odhalíme!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Toník

vyníkající kořeníčko s humorem

Zapálené brambory = nejlepší na světě

Možno najít v každém dobrém českém i zahraničním vyhledávači.

Stačí zadat heslo:

"zapálené brambory"

a zaručeně se potrháte smíchy ;-D

0/0
24.2.2009 9:38

lenice

Co takhle osolit?

Když někdo učí dělat takové základní jídlo jako řízek, mohl by naučit i maso osolit, to osolené vajíčko to asi nevytrhne ;-D

0/0
26.1.2009 16:14

Vařím30let

Žádná nadýchanost

Uvedený postup nesplňuje inzerovanou výhodu o větší nadýchanosti. Zhola nic nového na starodávném postupu. Ubohý pokus strhnout pozornost. Rady jsou v diskuzi, v článku bohužel ne, mohu-li to po značné praxi prohlásit. Abych jen nekritizoval: posypte alespoň grilovacím kořením, gurmáni využijí koření z indické kuchyně.

0/0
26.1.2009 14:25

captain cook

krehke rizky ve Vidni

kdyz jsme byli posledne ve Vidni, navstivili jsme jednu malickou Schnitzel Stüberl  par kroku od naseho hotelu. Rizky, ktere nam majitel a kuchar v jedne osobe serviroval, byly vubec nejlepsi jake jsme kdy jedli. Kdyz jsme se tam behem naseho pobytu vratili potreti, manzelka se s moji tlumocnickou pomoci dala do reci s majitelem. On ji poradil, aby si udelala specielni strouhanku: jenom vnitrek bileho chleba, zadne kurky a dobre prosat aby to bylo jemne.

 

0/0
25.1.2009 5:42

wandering star

Re: krehke rizky ve Vidni

Kdysi jsem v rakouské restauraci pracovala. Řízky jsme nesmažili na oleji, nýbrž na pořádně rozpáleném sádle (vyšší teplota), tuku bylo v hluboké pánvi tolik, aby se v něm řízek sám obrátil, a nakonec jsme okraje řízku potřeli rozpuštěným máslem kvůli chuti. Strouhanku jsme používali obyčejnou.

0/0
25.1.2009 21:18

_m-

Re: krehke rizky ve Vidni

Obojí je pravda, ovšem stará známá. Už babička mě učila, že straouhanka se dělá ze střídy housek a rohlíků a na řízky má být jednak čerstvá a jednak speciálně prosátá. A řízky smažila výhradně na sádle i když jinak hodně vařila na oleji (ona byla taková pokroková.....).

Pochopitelně jediné co z těchto dobrých rad používám je to prosívání :-)

0/0
25.1.2009 22:15

maud

Tak to je super recept.

Hned jsem si ho vyzkoušela. Jen více takových novinek. Manžel si pochvaloval  nadýchané řízečky. Za odměnu byl i sex. Děkuji

0/0
25.1.2009 2:51

maud

Re: Tak to je super recept.

Ještě bych dodala, že nevím v čem je ta orginalita tohoto receptu, když je o křehkých řízečcích celý článek.  Nějak se živít musíme.

0/0
25.1.2009 10:11

sqelaklarka

ne poprve..

Tento "recept" se tu uz jednou objevil v uplne stejnem zneni :)) (pamatuju si to podle toho "Vhoďte do oleje drobečky strouhanky, abyste zjistili, jestli je už správně rozehřátý.".. to mi prislo nejvic uhozeny).... jen nevim, kdy presne to bylo (mozna par mesicu zpatky, mozna i rok, fakt nevim). A tenkrat se tady objevila podobna diskuze (=recept na RIZKY??? wtf). Takze jen redaktor/ka editoval/a datum... tomu rikam recyklace ;-D

0/0
24.1.2009 23:42

franta_straka_unban

co to?

to jako je silvestr?8-o

recept na obyčejný řízky?;-D;-D;-D

komu to je určený?8-o

0/0
24.1.2009 0:05

Pas_telka

Hm...

Rozšlehaná vejce se špetkou soli - a jinak se ty řízky nesolí? Tak to musí být opravdu pochoutka, zvláště s tím "zeleným" salátem. :-P

0/0
23.1.2009 19:32

Dadi

Také zírám!

Jsou to snad vepřové řízky a ne zvěřina!

Měkkost závisí na prudkosti smažení, dá se vylepšit přikrýváním pánve poklicí, nebo uložením do horké trouby s teplou vodou "vedle".

Vepřové nakládá do mléka a jogurtu snad jenom blázen. Jestli vadí ta "pachuť", tak si kup kuře a nebo rovnou skopový a bude ti vepřový vonět. 

A laskavě nedělej z rubriky pro ženy rubriku pro slepice.

0/0
23.1.2009 16:27

_m-

Re: Také zírám!

Nebo malinko česneku.

0/0
23.1.2009 16:30

Kleki Petra

Re: Také zírám!

Slepice na česneku? Neznám!:-P

0/0
23.1.2009 16:37

_m-

Re: Také zírám!

;-D ;-D

Tak to zkus :-P

0/0
23.1.2009 16:45

Kleki Petra

Éééééé... co to? Autor(ka) se zbláznil(a)?

8-o8-o;-D To je jako bych napsal CHCETE- LI, ABY BYL ČAJ HORKÝ A TMAVÝ, PORADÍME VÁM!  ZALEJTE HO VŘÍCÍ VODOU!!

0/0
23.1.2009 12:24

edith

to mě pobavilo

to je snad vtip? neznám jak jinak bych mohla řízky dělat ;-D;-D;-D pokud chcete aby byli řízky opravdu křehké, naložte je tři dny dopředu do bílého jogurtu s rozšlehaným vejcem R^R^R^R^R^

0/0
23.1.2009 12:15

řízky

Chcete ,aby byly řízky opravdu dobré,naložte je den předem do oleje. 

0/0
23.1.2009 8:57

_m-

.

8-o8-o8-o 

0/0
23.1.2009 8:55

salinka

no nevím

tohle je zase objev století!!Rv

0/0
23.1.2009 8:42

Ferda

To si zaslouzi cenu

Opravdu hodnotny prispevek do rubriky Recepty. Jenom sem nejak nepostrehl co se na metode stare priblizne 50 let zmenilo.

0/0
23.1.2009 8:41

violinist1

Re: To si zaslouzi cenu

jojo, taky marně hledám to "odhalené tajemství", jak sliboval článek v úvodu... ;-D

0/0
23.1.2009 9:49

keepa

Re: To si zaslouzi cenu

vzdyt to je taky nejaky stary opsany recept, pochybuju, ze dnesni clovek by vyuzil slov kastrulek, vlit tuk, a jeste by hospodynku poucoval jak vyjmout rizek....:-)

0/0
23.1.2009 9:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.