Diskuze

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mirek51

17. 12. 2008 10:00
Není to Bretaň

ale speciální druh kuřete z oblasti Bresse v Rhone-Alpes. Našel jsem si to na int. Dávají tam ještě panáka koňaku a místo vody aromatické bílé víno (manicle blanc du Bugey, kdyby to náhodou někdo měl doma) - 200 ml. A místo 2 cibulek 1 normální. Nedávají tam česnek, ale tím se, jak známo, nic nezkazí. Pod kuře dávají kromě másla i olej. Píšou tam 0,5 litru 30% smetany. No...

Zajímalo by mě, co k tomu jedí. Snad pommes frites, když je to francouzský recept. Už se těším, až to ochutnám.

0 0
možnosti

Lála

16. 12. 2008 14:03
Chudák čeština

Kuře na smetaně podle způsobu? Co to je "podle způsobu"?

0 0
možnosti

opportunity

16. 12. 2008 17:37
Re: Chudák čeština

na ála

0 0
možnosti