Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mirek51

Není to Bretaň

ale speciální druh kuřete z oblasti Bresse v Rhone-Alpes. Našel jsem si to na int. Dávají tam ještě panáka koňaku a místo vody aromatické bílé víno (manicle blanc du Bugey, kdyby to náhodou někdo měl doma) - 200 ml. A místo 2 cibulek 1 normální. Nedávají tam česnek, ale tím se, jak známo, nic nezkazí. Pod kuře dávají kromě másla i olej. Píšou tam 0,5 litru 30% smetany. No...

Zajímalo by mě, co k tomu jedí. Snad pommes frites, když je to francouzský recept. Už se těším, až to ochutnám.

0/0
17.12.2008 10:00

Lála

Chudák čeština

Kuře na smetaně podle způsobu? Co to je "podle způsobu"?

0/0
16.12.2008 14:03

opportunity

Re: Chudák čeština

na ála

0/0
16.12.2008 17:37

jarda

Re: Chudák čeština

Soudim, ze autora rozladilo chybejici a la Bretan,ci jinak snobsky se tvarici uvod pro recept ukradeny a spatne prelozeny z lacinych francouzskych kucharek.Nechme cestinu mimo kuchyn a venujme se kureti, ktere se,at uz a la, ci podle zpusobu, zda byt jedle a vytecne.Dobrou chut!

0/0
16.12.2008 18:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.