Ona

Diskuze

Gratinovaná cibulová polévka

Tento chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule i z aromatického vína.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jorginho

18. 11. 2008 20:50
povedlo se

Dnes jsem zkusil tuto na první pohled výbornou polévku uvařit. Akorát místo červené cibule jsem použil normální, klasickou bílou. Červenou jsem doma ve špajzu neměl a během cesty z práce jsem ji i zapomněl koupit. No co, bílá cibule také dobrá. Bujon jsem použil Knorr-hovězí, místo červeného vína jsem použil bílého a to proto, že zrovna včera jsem si koupil stáčené. Odrůda: Tramín červený. Tak proč načínat extra láhev červeného. Oříškem bylo zapečení polévky. Ale i to se povedlo. Opravdu kulinářský zážitek. Nenáročná a skvělá polévka, cibulová!

0 0
možnosti

Rena

1. 12. 2008 14:28
Re: povedlo se

Tak to taky zkusím:-) Jo, jenom jsem si při čtení receptu říkala, že 5 minut na rozkrájení 4 velkých cibulí se my zdá trochu málo, zvlášť když do toho započtu slzení...

0 0
možnosti