Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Učíme se připravit správný biftek v pěti snadných krocích

Každý, kdo má rád maso, ocení dobře připravený steak. Vegetariáni ať odpustí, ale chuť steaku je napříč světem považována za jednu z nejdokonalejších.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vymrzovac

konečně jste napsali pravdu......

..."plátek" má bejt tlustej asspoň 4cm:-P.....zkuste to koupit u nás v krámě:-/

0/0
10.11.2008 8:01

bejby

steak jedině

na sádle ... a ty čuňačiny z čr nekupujem, vozíme si maso od řezníka z CH. nechce se někdo přidat? telecí játra, telecí kotlety, klobásy všeho druhu ... pojďme udělat takový malý kooperativ :-), ať se to vyplatí

0/0
9.11.2008 11:12

belgian chocolate

dočetla jsem to k tomu oleji

a odcházím zvracet do houští

0/0
9.11.2008 9:35

opportunity

Re: dočetla jsem to k tomu oleji

R^

0/0
9.11.2008 20:44

vladino

Moravskej točenej salám

... jsem si jednou v Bille koupil moravskej točenej salám (mám rád točeňák na kolečka opečený spolu s cibulí). Ale ten moravskej točeňák, to bylo něco! Po zahřátí "maso" nabylo asi o 200%, takže byl najednou problém s velikostí pánve... nakonec to pro jistotu skončilo v koši.

Takže BACHA!!! V BILLE NENAKUPOVAT - OD TÝ DOBY JSEM TAM NEBYL, JE TO UŽ ASI ROK...

0/0
9.11.2008 3:57

vladino

Biftek na olivovém oleji?

Biftek na olivovém oleji? NIKDY? Olivový olej je hnusný sám o sobě, biftek by se ním zničil.

0/0
9.11.2008 3:35

vtech

Re: Biftek na olivovém oleji?

Zjevne vec vkusu. Ja jiny nepouzivam. Ty prumyslovy maziva (sojovy, repkovy, sadlo) nesnasim.

0/0
9.11.2008 15:25

vtech

Re: Biftek na olivovém oleji?

Abych to upresnil. Maso mam nejradsi z grillu zcela bez oleje, ale kdyz olej, tak jedine olivovy.

0/0
9.11.2008 15:29

Re: Biftek na olivovém oleji?

ten se na biftek moc nehodí

0/0
9.11.2008 20:54

jana

přečtěte si návod

Je to zajímavá diskuze a podnětná, ale kde řada z vás vyčetla, že se má steak  dopékat. Prostě je v čase přípravy uvedená ta část, kdy se hotové maso uloží do tepla, aby nevychladlo, než se servíruje.;-D

0/0
9.11.2008 0:04

ZEWEL

Nejedlé

Tak trochu autor (ka) opomenula, že maso na jakékoli steaky má být naložené a to mnohdy až na naše poměry eklhaftní, pak teprve to má ty správné grády. Polpšete se samozvaní gurmáni. (Gurmeti tyhle zkazky ani nečtou)

0/0
8.11.2008 21:14

Praotec

Re: Nejedlé

Clanek je humus blbky nevzdelane.Steak a tyto popsane blbiny nemaji nic spolecneho z pripravou a grillovanim masa a jinak se ani nepripravuje.Kdo ovladate anglictinu najdete si recepty z TEXASU treba(nemusi) a delejte dobre maso i kdyz v CZ neexistuje hovezi co by bylo prihodne.Dobrou chut;-)

0/0
9.11.2008 14:09

ja

Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

- Steak sa ma GRILOVAT

- Steak nema byt pred pripravou v chlade! Steak ma mat pred pripravou izbovu (pokojovu) teplotu

- Steak sa nema robit na olivovom oleji

- Steak je beztak najlepsi, ak sa predtym den namarinuje v marinade : jedna bobula borievky - roztlacit medzi lyzickami, trocha brandy, olej a pripadne rozmarin, alebo nieco, co vam chuti.. ;-) A pepr?! Ked tak troska bieleho, cerstvo zomliet a dat do marinady.

- Ak pouzivate marinadu, tak na gril nehrozi davat dalsi olej! A nakoniec do alobalu netreba davat, hlavne ak mate radi medium, pretoze vsetka stava ostane v alobale, tam sa ten steak zadusi... - Ale zalezi na mase! Svieckova bez AL, ostatne aj AL... V

0/0
8.11.2008 21:11

vladino

Re: Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

Souhlas! Zejména to s tím olivovým olejem a dušením bifteku v alobalu.

0/0
9.11.2008 3:38

McCheese

Wagyu

Steaky at si radsi kazdy dela doma, myslim, ze v prumernych ceskych restauracich to stejne pokazej a vubec se nemuzou srovnavat s USA, Australii apod, kde maji steky dlouholetou tradici. Tem movitejsim doporucuji Wagyu steak (v restauraci cena kolem 3500 - 4.000 Kc za 500g steak, kilo syroveho 3300 - 6000 kc :-)

0/0
8.11.2008 20:30

Re: Wagyu

:-)))))

0/0
8.11.2008 20:38

jindy

Re: Wagyu

Jj, Wagyu je top.

0/0
9.11.2008 9:19

chachařysko vyrubane

Re: Wagyu

tož u nas tak akurat středně propečenu Wagynu:-/

0/0
10.11.2008 7:59

xaeris

Všechno čerstvé???????????

Líbí se mi, jak nás, Čechy (opice na stromech), omračují všichni ti ohvězdičkovaní velmistři kuchtíci s pojmem čerstvé.Zkuste si někdy zjistit, jak často si ty jejich super gábl restauranty nechávají dovážet třeba zeleninu či sýry a jestli podle toho také patřičně mění názvy na jídelních lístcích (čerstvé přece není rozmražené).NIKOLIV a opravdu čerstvé jsou maximálně tak jejich tučné výpisy z bankovních účtů za takové lotroviny.

0/0
8.11.2008 20:30

Frank

Autorka článku opět dokázala, že nejlepší kuchaři

jsou chlapi. Kdyby mi to, co tady píše, udělal kuchař v restauraci, tak mu to vrátím a v životě tam nevkročím. Příště pište o tom, čemu opravdu rozumíte. Pokud je to ovšem vůbec možné.

0/0
8.11.2008 17:43

vladino

Re: Autorka článku opět dokázala, že nejlepší kuchaři

R^R^R^

0/0
9.11.2008 3:59

zcek

smažení je kec

Autor článku je naprostý hňup s nulovou znalostí kuchařiny, když píše o smažení stejků. Stejky se přece nesmaží, ale opékají. Autore, seš blb.

0/0
8.11.2008 16:45

jindy

Re: smažení je kec

Je to autorka, když už, ale urážet bys jí nemusel. Ano, článek to není dobrý, minimálně obsahově - prostě "smažit" steak 10 minut na pánvi a pak ho dát na 20 minut do trouby, z toho prostě nevzejde medium ani náhodou. Jenže jsi na ona.idnes.cz a tady jsem ještě dobrý článek neviděl.

0/0
8.11.2008 17:09

hufnágl

Re: smažení je kec

sorry, ale už mamka mi říkala že pečení je Hera, tedy že tedy v troubě, troubo. Zatímco smažení je na pánvi a na tuku. Takže si klidně nechej ta svoje slůvka o opékání, ale použití slova smažení není out. Out je tam podstatně více podstatně důležitějších věcí, víme troubo?

0/0
8.11.2008 18:50

Petr

Re: smažení je kec

Tak ty opravdu o vaření moc nevíš,  zoufalče. Že se to dělá na pánvi, neznamená, že to je smažení. Prosím, ještě nás něčím pobav. Smažení pro bftek je opravdu velmi mimo. 8-o8-o8-o

0/0
8.11.2008 21:06

ja

Re: smažení je kec

ach jo.. ja som si myslel, ze steak sa ma GRILOVAT...

0/0
8.11.2008 21:07

Martin

barbecue se nam trosilinku kazi.

no,ale ted mi nase dcerka s brekem prinesla do obyvaku kalendar a prstikem ukazuje na dnesniho oslavence.uplne mi zaskocil v krku rohlik s jatrovou pastikou ,kdyz jsem zjistil,ze dnes slavi svatek Bohumir...........tedy pan Duricko.jakpak mu asi je ve vazbe........okamzite jsem svolal celou rodinu a kazdy jsme zapalili jednu svicicku za pana Duricka.musi to byt pro neho hrozne.nas nejmladsi syn dokonce hbite namaloval stareho pana Kocku.........na sibenici.a jeho druheho,tedy dosud ziveho,syna,s uriznutou hlavou..........kdyz nad tim,tak premyslim,napadlo me,jestli celou barbecue party nezrusit.vubec netusim,jak by bylo me,kdybych nemohl byt u porodu sveho detatka.myslite,ze kdyz ma pan Duricko dnes svatek,tak dostane treba nejaky darek,blahoprani.........je mi z toho vseho uplne na nic.odpoledne jsme se chteli s detmi jit podivat na kaceni vzrostlych smrku,ktere brani ve stavbe novych domku,ale takhle vubec nemam chut na zabavu..........a verte mi,ze ted brecim.........     

0/0
8.11.2008 14:29

minx

Re: barbecue se nam trosilinku kazi.

R^;-D

0/0
8.11.2008 18:07

punknenimrkev

Učíme se připravit správný biftek

To je blbost , žádný olej žádné koření všechno až po opečení pak je steak nejšťavnatější a hlavně se nic nepálí a vynikne chuť masa.Autor článku by se měl něco naučit než začne psát .Rv

0/0
8.11.2008 13:22

G.N.

Zrovna vcera jsem si tu pochutnal na T-Bone

http://www.talkofthetownrestaurants.com/

0/0
8.11.2008 14:51

jindy

Re: Učíme se připravit správný biftek

No, já mám třeba ty spálené okraje na steaku rád. Moc jsem neviděl, že by někdo pepřil celým pepřem až po opečení, to na tom nebude vůbec držet a do toho masa už se to nijak nedostane. Já teda nemám co mluvit, jsem prase, co jí steaky s omáčkama a dresingama, ale co, to je moje věc jak mi to chutná ;)

0/0
8.11.2008 17:12

Praotec

Tak teda

to musi byt clanek zkusenych beeftekaru v EU,humus.NEWYORKSTRIP,T-BONE atd. to je maso na co se zde popisuje.A sila je podle chuti,ja rad po ranu jednou za par dni tak max.10m/m silny a 2 minutky nejdele na grilu.Ceskou nalozenou okurku a chlebicek doma peceny a je snidane.Jo koreni jenom sporadicky MONTREAL SEASONING a je hotovo.Dobrou chut k tomu suchemu svickovemu valecku na ananasu!!!,ktery pouzivam jenom na tatarak.Caute z TEXASU,world capitol of beef.;-);-)

0/0
8.11.2008 13:18

Honzík (z paneláku)

Re: Tak teda

Je vidět, otče, že ses světák a gurmán!!! Je vidět, jak umíš krásně anglicky a jak nám to obyč v paneláku zdůrazňuješ velkými PÍSMENY. Seš fakt gurmán, fak jo! A přitom ty krásný český zdrobnělinky, jako dvě minutky, chlebíček, tatarák...nechceš k nám na partičku k Martinovi, jak píše níže, máme taky okurečky, chlebíček, buřtíky, párečky a rohlíčky, šampáňo - nebo seš dokonce už pozvanej na ten sexík a grupáček? Pak nám něco ugriluješ, ju? Třeba ten Tí-boun nebo ten Ňjůjork-strip? Platí, praotče?

0/0
8.11.2008 14:26

Praotec

Re: Tak teda

Educate your self and sometime it's difficult to

understand American English isn't it.Don't act like Czech manure living there in

Slavic angus piggery.Be nice to you mother and coworkers!!!!! Swine steak is

gooood enough for you.;-D(Y)[>-]

0/0
9.11.2008 9:16

jindy

Re: Tak teda

No, já v USA měl steaky, je to o něčem jiném, než tady u nás, ale neponižuj, my si tu žijeme v té naší malé zemičce, no a co. Amerika je hezčí než ČR, mají tam větší a chutnější steaky, než v ČR. Svíčkové steaky, co jsem tam jedl, byly velké jak z dinosaura, ne z krávy. No ale jestli žereš k snídaní T-Bone s okurkou a chlebem...to mi přijde jako dost humus. Ale co, v USA ti udělají i apple-pie s taveným sýrem, tam je takových věcí hafo, třeba jako citronové Lays etc. Zdravím z ČR, world capitol of beer :)

0/0
8.11.2008 17:17

Martin

barbecue bude super.

my jsme na dnesni vecer pozvali spoustu pratel a udelame si barbecue nebo tak neco.s manzelkou jsme nakoupili klobasky,spekacky,karbenatky a taky hamburgery.mame toho celkem asi k 60 kilum.dokonce jsme sehnali i petikilove baleni plnotucne horcice.bude to fajn.kazdy si v tom kybliku bude moci klobasku namocit a vzit si horcici podle libosti.ale dalo nam to hodne prace ji sehnat.nakonec jsme,ale premluvili majitele vietnamskeho bistra a on nam ji prodal.zrovna mu privezli cerstvou dodavku primo z asie.uz se na vecer moc tesime.pozvali jsme nase sousedy ze satelitniho mestecka,protoze tady vlastne nikoho nezname.manzelka si dokonce pro tuhle slavnost koupila nove saty.byly v akci.takze vzala hned tri kusy a dostala k tomu par stepovacich bot zdarma.uz jsme si proto zjistovali na kolik vyjde kurs stepu,protoze zena moc netanci.ale 10 lekci ,kazda trva hodinu a pul, vyjde na 7 500 kc.to si myslim,ze je solidni cena.jinde si pry uctuji i dvojnasobek.to rikala ta pani z te tanecni skoly.  

0/0
8.11.2008 13:05

Wiking

Re: barbecue bude super.

Bezva příspěvěk, dokonalý popis dnešní doby.:-)

0/0
8.11.2008 14:01

usb_hub

Re: barbecue bude super.

;-D;-DR^

0/0
8.11.2008 14:12

Honzík

Re: barbecue bude super.

Už se k vám Martinku těšíme, moc. Moje stará si zrovna lepí nehtičky s kresbičkami a přilepenými kamínky, navlíká si na každý každý ruky prstík dva krásný zlatý prstýnky - to víš, chce se líbit, a právě dnes si koupila jen kvůli tý dnešní párty u Vietnamců parfém od Diora. Taky má to krajkový prádýlko a podvazky aby ji bylo vidět nad zadnicí to nádherný tetování hada a orla, rozprostírá se ji to čím dál více do stran, jako kdyby létal - když teď trochu holka přibírá na tuku, je to jak v přírodě, když se ji to třese.. Ale už se oba těšíme nejen na buřtíky a klobásky, jako vždycky bude šampáňko vod nás, taky z tržnice no a pak ten nádhernej sexík a grupáček. Na můj pupáček si sedne kundička tvý Růženky a bude žůžo, zatím ty, Martinku se budeš snažit umístit ten tvůj malý buřtík z druhý strany toho vorla mý starý. A když bude po tom a moje ti ho jako vždy úspěšně vykouří a já tvý Růžence taky, dáme si cigaretku a pustíme si Novu nebo Primu, možná bude Krampol nebo Bohdalka. Moc se těšíme!

0/0
8.11.2008 14:13

Martin

Re: barbecue bude super.

honziku,jak pisi vyse,rozhodli jsme se dnesni party zrusit.je mi to moc lito,ale uvedomil jsem si,ze ne vsichni na tom jsou momentalne tak dobre jako my.mam na mysli dnesniho oslavence,pana Duricka.barbecue se tedy odklada na pristi vikend.je mi to dvakrat lito,protoze dnes vecer jdou na nove bajecne akcni filmy.zvlaste ty koprodukcni-americko-nemecke jsou obzvlast vydarene.pozdravuj manzelku.vim,ze se hodne tesila,ale jsou veci,ktere ,kdyz jdou tak nejak od srdce,tak proste pres ne nejede vlak.mejte se fajn.uvidime se za tyden.

0/0
8.11.2008 14:44

chachris

Re: barbecue bude super.

Jste to vy, Jitko?:-P

0/0
8.11.2008 19:53

Martin

Re: barbecue bude super.

ne,ne.ja jsem Martin.jedinou jitku,kterou znam je jitka kedrstova z vimperka,kterou jsem poznal jako malou pionyrku na tabore v kaplici.musim zduraznit,ze prave jitka kedrstova bylo moji prvni divkou,se kterou jsem zazil pravy ,nefalsovany francouzsky polibek.

0/0
8.11.2008 20:18

chachris

Re: barbecue bude super.

Ani Roman z Blanska?:-P

0/0
8.11.2008 20:20

danoš

smažení?

prosím vás steaky se zasadně nesmaží,smažení je tep.úprava ve větším množství tuku maso se peče nebo dělá na grilu(láva kámen,ocelgrill,litina,žula,pánev ocel,titanpánev)tzn.na menším množství tuku někdy i bez ,solíme zásadně na konci tep.ůpravy,někdo vůbec nesolí.;-)

0/0
8.11.2008 13:03

H.K. - Milano

Jsem dost zklamaný "kulturou" v českých řezníctvích

Tak barbarsky, jak se prodává maso a salámy v CR je pro někoho, kdo pobýval v cizině šok. Jistě -jsou sem tam asi vyjímky ale u řezníka vám vše nahážou, požmuchlají a hodí na pult. A to i když si koupíte předraženou Parmskou šunku nebo Goudu extra alt v čeném vosku....

Ke steakům - když se občas odvážím u řezníků zeptat, zda mají odležené maso na steak (roštěnku nebo T-Bone atd.) buď se na mě nechápavě podívají anebo řeknou, no víte, my prodáváme, co nám přivezou....Také to pak tak chutná.

(PS - "suché" uzené maso už asi v CR neexistuje - jen nechutná hmota s 70% tekutin, aby to vydalo na váze....)

0/0
8.11.2008 10:50

Minx

Re: Jsem dost zklamaný "kulturou" v českých řezníctvích

Máš naprostou pravdu. A to uzený je fakt humus, kvůli tomu už jsem ho několit let neměla v puse. Btw stejně těžké je najít kvalitní suchou vepřovou šunku. Stále se slzou v oku vzpomínám na výběr v Británii, chybí mi hlavně krůtí shaved šunka, naprosto suchá, senzační, půl kila za pakatel. Tady v lepším případě seženeš kvalitní věci předražený, v horším seženeš předraženej humus, kterej se za kvalitní věc vydává.

0/0
8.11.2008 12:33

vladino

Re: Jsem dost zklamaný "kulturou" v českých řezníctvích

Naprostý souhlas s tím uzeným. U nás se prodává pouze jakási hnusná hmota v odporném rosolu :-©:-©:-© - proto také uzené již několik let nekupujeme. Se šunkou je to podobné. Nesnáším, když mi po vybalení šunka v ruce klouže jako žába nebo ryba. ODPORNÉ!!! Takže u nás máme šunku jednou za uherský rok - uherský rok je taková odvykací pauza.

0/0
9.11.2008 3:50

Blekota

Byftek

Nejlepší byftek je s búčku.

0/0
8.11.2008 10:34

vanda

medium

jeste je jedna teplota mezi medium rare a medium well , a to je medium

0/0
8.11.2008 9:31

mike

Spravny recept na bifteky

http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek

Jak jsem uz psal nize, funguje na kazde maso, ze ktereho se da udelat minutka. Jen je treba trochu zaexperimentovat a najit spravne casy pro svou kuchyni.  Jo a jeste neco. Maso nesmi byt slabe. 2 cm vysoky biftek je nesmysl. 4, ale klidne i 5 cm.

0/0
8.11.2008 8:45







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.