- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
kovář je jedlý ale na smaženici se moc nehodí protože je moc tvrdý a špatně se rozváří a má takovou špatnou chuť!!!!!
no tak to se mi nezdá tyhle houby jsou neškodný...
Výborná šmahule ze suchohřibů, 3 vrchovaté talíře a deci vína na trávení. Druhej den to šlo vrchem i spodem
Horší než jedovaté houby se ODS,ta zlikviduje co se dá a otráví všechny poctivě pracující.
ty teď docela rostou..... ., ale nesmí se to přehánět.
Autor článku ještě zapomněl uvést, že se dá otrávit houbami i v jejich nevhodné kombinaci s jinými potravinami. Například hnojník obecný je jedlý, ale pokud ho zapijete alkoholem, dostaví se velmi nepříjemné potíže - zvracení, bolesti hlavy, závratě... Našla jsem k tomu aspoň toto: http://www.vareni.cz/trendy/pozor-na-hnojniky/
Tohle platí víceméně na všechny houby...
Je zajímavé, že v Německu, Rakousku a jinde jsou v restauracích běžná jídla s čerstvými hříbky a nemají s tím problémy. U nás je houbaření národní sport, ale v restauracích nic jiného než žampiony není.
Zaplať pámbu, jinak by otrav přibylo. Navíc v Německu jsou přece jen lidi disciplinovanější, a když už je vydáno nějaké nařízení např. i ohledně hub, tak se ho tam snaží dodržovat, zatímco u nás se ho snažíme obejít. Bezmála každý Čech je samozvaný znalec hub, a přitom pořád dochází ke smrtelným otravám houbami.