Diskuze

Recepty z jablek: zapomeňte na sladké a vyzkoušejte je s masem

V každé rodině najdeme návod na jablečný koláč, ale jablka jako součást receptů, kde se pracuje s masem, to je pro nás téměř neprobádaná oblast, pomineme-li kyselé jablko v útrobách pečené kachny. Tam to ale zdaleka končit nemusí. Zvlášť s vepřovým masem totiž jablko dovede vykouzlit příjemnou harmonii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Viky

30. 9. 2008 23:18
tip

...tak ten recept nějak nemůžu najít, ale mám tu podobný a taky moc dobrý, pro kuchařské alchimisty .. Pórkový závin s Fitness lupínky Tento recept má původ až v dalekém Iráku. V našich podmínkách je vylepšen lehce rozdrcenými snídaňovými cereáliemi Fitness od Nestlé, které se jako jediné nezmění v beztvarou hmotu a zůstanou křupavé. Ingredience (na 2 záviny): 1 listové těsto, 1 velký pórek , 6 -8 plátků šunky,6 – 8 plátků toustového sýra 1 miska cereálních  lupínků Fitness, sezamové nebo slunečnicové semínko na posypání Postup: Pórek nakrájíme na nudličky a podusíme. Osolíme a necháme vychladnout. Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly arozválíme na délku plechu. Na těsto nasypeme po délce lehce rozdrcené fitness lupínky, položíme šunku, pórek, sýr, opět šunku a navrch drcené fitness lupínky. Zavineme a dáme na plech. Pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým nebo slunečnicovým semínkem (lze střídavě). Pečeme na 200oC asi 20 minut až je povrch dozlatova.

0 0
možnosti

Viky

30. 9. 2008 23:05
chutné a zdravé

Jo, tak takováhle kuchyně mě baví. Zkoušet různé recepty, co nevařím každý týden. Baví mě experimenty. Nedávno jsem vyzkoušela brokolicové placičky, kam jsem zase přidala křupavé lupínky Nestlé FITNESS natural. No bylo to vážně mooc dobré :-)

0 0
možnosti

Zdenek

30. 9. 2008 5:46
Tak jste slibovala recepty

s jablky a masem a zatím je tam jeden a ještě k tomu s vepřovým.

0 0
možnosti

Azchab

29. 9. 2008 17:32
Nic nového pod sluncem

Jablková omáčka - nebo jak se jí říká tady jabková máčka - se u nás jí s vařeným masem a brambory odjakživa. A jak chutná! A už vím, co budeme mít v sobotu na oběd.

0 0
možnosti

Tomáš

28. 9. 2008 16:02
S masem??

Copak on se najde ještě někdo kdo jí maso??8-o

0 0
možnosti

Ája

28. 9. 2008 13:29
k receptům obecně

Ten, kdo inzeruje jakýkoliv recept, by měl umět aspoň trochu vařit a myslet, aby nedoporučoval mnohdy úplný blaf či neúplný předpis.

0 0
možnosti

vyru@seznam.cz

28. 9. 2008 10:40
Nejlepší kuchařka

je ta, která otevře špajzku, podívá se co je v ní, a podle toho vaří. S veškerými recepty si můžete akorát tapetovat stěny. Jestli mám dát 12 vajec, nebo jenom tři, takhle může diskutovat člověk, který si možná tak uvaří ještě kafe. Recepty beru odjakživa pouze a jenom jako inspiraci,  a vařím dle návodu uvedeného výše.:-/

0 0
možnosti
MV

mysh.82

28. 9. 2008 13:52
Re: Nejlepší kuchařka

Tenhle přístup se dá sice obecně použít skoro u každého vaření, vždyť přece nebudeme pokaždé dělat úplně to samé, to by byla nuda. Ale nechtěl bych vidět, jak by to dopadlo, kdyby takhle člověk přistupoval k pečení moučníků - tam jde přece jen o co nejpřesnější dodržení postupu. Nemůžu si říct, že dneska dám do té bábovky půl prášku do pečiva, a jindy celý;-) To by to dopadlo.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

28. 9. 2008 10:02
nejlepší recepty z jablek

má Berentzen...

0 0
možnosti
ADS

Archivní Don Simón

27. 9. 2008 17:17
je mi blbě

už jenom z těch názvů. ;-D:-©

0 0
možnosti

Jarka

27. 9. 2008 11:31
jak je to s těmi vejci a slaninou ????????????

V receptech z jablek - Vaječná omeleta- je v rozpisu uvedeno 12 vajec a 12 plátků slaniny a v textu je potom  - v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci !!! Tak 3 nebo 12 ???:-/

0 0
možnosti

Nafoukaná koza

27. 9. 2008 11:38
Re: jak je to s těmi vejci a slaninou ????????????

I tak to zní podezřele. Nakonec vřele dopučuji přelít čokoládovým dipem

http://www.ne.sdeluje.cz

0 0
možnosti