- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ja mam vadu oka vrozenou s tim mi nepomuzou ani slavici jazycky
Já kdysi někde četl, že na zrak jsou naprosto skvělé borůvky - prý snad už i Angličtí letci za druhé světové války tvrdili, že po borůvkách mají lepší zrak.
se špenátem a s mrkví, když se to ještě nějak kulinářsky dotvoří, to nemusí být špatná kombinace...
Co se píše v článku mohu potvrdit (bohužel) z vlastní zkušenosti. Ještě mi není 40let a už mám jedno oko v p.r.deli. Odchlípnutá sítnice, následně šedý zákal a celé to skončilo poškozením žluté skvrny. A je fakt, že všichni doktoři, u kterých jsem byl (a nebylo jich málo), doporučují jako prevenci uvedených postižení konzumaci potravin s obsahem látek uváděných v článku. Takže to jezte dokud máte oči OK, pak už bude pozdě
A co jako? Maso jako maso... Pstros je vynikajici - jedno z nejlepsich mas, jaky jsem jedl. A to jsem zkusil treba i krokodyla, antilopu apod. Pstros se dela celkem bezne i ve ceskejch restauracich. Doma ho delam zhruba jednou za mesic - preci jenom neni nejlevnejsi. Naprosto nechapu, proc by to nekdo nejedl, kdyz ji kure, kachnu ci husu. Je to proste jen vetsi ptak. Nic vic.
A hlavně nečumět celý den do počítače, ale do zelenýho a přitom jíst špenát míchaný sse sardinkama a přikusovat mrkev.