Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle Filipa Sajlera, který vystupuje v pořadu Kluci v akci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mirek

bavorská sekaná

Spíš než bavorská sekaná je to hodně nepovedený prejt do jitrnic !!!!!!!!!!!;-€

0/0
2.9.2008 21:41

Standa Mnichov

Leberkäs

2 kg. Hackfleisch gemischt 1/2 Schwein durchwachsen (also nicht zu

mager ) und 1/2 Rind - 3 Zwiebel fein durchgedreht - 40 g. Pökelsalz  - 6 ganze Eier  -  ca.1/4 Liter Milch - Gewürzmischungen alles "fein"

gemahlen: 1/2 Teelöffel weißer Pfeffer, etwas Muskat und Knoblauchgranulat, 1

Esslöffel gelbe Senfkörner   -  1 Teelöffel "Sternanis" ( kein normaler Anis! )1/2 Teelöffel

Mazisblüte und 1 Teelöffel Paprika edelsüß.

0/0
16.8.2008 11:46

lagr

Re: Leberkäs

.... was ist zum Teufel "sternanis"? podleté hvězdy v části slova a podle příbuznosti vůní bych tipoval na badyán. Ale lžíčka mletého badyánu se mi zdá trošku moc. Vonělo by to jako vánoční cukroví. Děkuji za odpověď, jinak k receptu nemám výhrady, ba naopak.  Karel

0/0
16.8.2008 22:57

Jasmin

Re: Re: Leberkäs

Sternanis je opravdu badyán a nekteri kuchari ho tam davaji. Cajova lzicka zase neni az tak moc, i kdyz. Ja ho mam stejne radeji s muskatovym kvetem, majorankou a cesnekem.

Tomu,  kdo strká do Leberkäs jatra a syr, by se mely ruce urazit. Etymologie toho slova jatra vylucuje a syr se to jmenuje jen podle tvaru ( v Bavorsku se nedelaji syry kulate, nybrz pekne hranate)

0/0
17.8.2008 17:18

Noel

bavorska sekana

Nevim, co pohledavaji v bavorske sekane jatra. Zetejte se kterehokoliv reznika v Bavorsku a rekne vam, ze je to blbost. Je to spatny preklad nazvu teto pochutiny "Leberkaes", ktera ovsem s jatry nema nic spolecneho. Navic tam chybi spek. Muze to byt treba dobre, ale at to prosim nevydavaji za bavorskou sekanou.

0/0
16.8.2008 8:25







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.