Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře

V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit na speciální recept šéfkuchaře Radka Hasmana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

violinist1

sakryš

moje babička je evidentně skrytý šéfkuchař ;-) nudle s mákem je pokrm mého dětství... Jo a mimochodem ta hrubka v druhém receptu je děs - odkdy se rajčata Zpařují???

0/0
4.8.2008 9:14

Podívej, kdo to tu sedí?

ONA je můj Titanik, ona je můj rádce, ONA je má kamarádka

Tak nevím. Jsem nadšená čtenářka ONA a každou volnou chvilku sleduji, co se tu děje. Mám mobil a i v tramvaji, jakkoliv mě tahá taška z nákupem k zemi jsem povolná klikat na idnes a najít si Vaši rubriku. Ba i můj šéf, který je -zůstane to ovšem mezi námi, žejo - dotěrnej a šahá mi do jednou do puš ap, jednou pod sukni, se přitlačí na mně svými klíči v kapse a čte mi přes rameno ONA . Je nadšen a to je chlap! Víte, bez ONA bych byla, byť ve velkým městě Praha úplně ztracená. A nebyla bych plnohodnotná žena. Vaše rady na vibrátory, erotický život, ba i na nevěru, Vaše kalorické recepty ale i jak s Hanychovou zase zhubnout,  kde najít můj a mého manžela G-bod (on ho má fak též, ale v jiným otvoru) obahacují můj život, byť jsem jednoduchá žena přistěhovavší se do velkoměsta. Právě proto! Ba již se šatím jako paní Fišárkový ONA a každý den mám podle Vás ty online šatičky. Samozřejmě máme dnes taštíčky z Vaší školy vaření pana Radka -bašta! Teď si pospíchám hledat G-bod podle Vašeho návodu.

0/0
3.8.2008 13:32

Mat_Hawk

recept na nudle s mákem

mě opravdu dostal... Mám dojem, že cosi podobného je uvedeno v dnes už antikvární publikaci "Vařím, vaříš, vaříme" nebo tak nějak se to jmenuje a je to kuchařka pro děti do deseti let... Mimochodem, jídlo primitivní na přípravu i suroviny, leč překvapivě vděčné.

Ještě by mě zajímalo, proč těstoviny musí být primárně vždycky italské. To, co se zde prezentuje pod tortellinami, se u nás doma dělává od nepaměti, jen s tím rozdílem, že se to plní bryznou nebo zelím nebo uzeným nebo povidlama a polité máslem (všechny druhy v jedné míse)  se to podává pod krycím názvem pirogi... Vtip spočívá v tom, že nevíte, jakou chuť bude mít následující sousto. Není to složité, ale je u toho spousta úkonů, takže když už se do toho člověk pustí, nemá smysl se patlat s tímto jídlem pro dva lidi k večeři.

0/0
2.8.2008 17:03

_m-

Re: recept na nudle s mákem

Nemáš náhodou na mysli DNESKA VAŘÍM JÁ z edice OKO? Tuhle a ROZUM DO KAPSY  má dodneška doma schované :-)

0/0
2.8.2008 17:51

Mat_Hawk

Re: Re: recept na nudle s mákem

tahle je "normální" placatá A5 formát - ale asi budou dost podobné. Rozum do kapsy mám taky schovaný, jedno vydání snad dokonce z počátku sedmdesátých let...

0/0
2.8.2008 19:28

opportunity

Re: Re: recept na nudle s mákem

Já ji mám taky! :-) Moje začátky... V

0/0
3.8.2008 12:25

Horolezec-29

Všechno strašně pracné a složité - a toho nádobí!

a výsledek na 1. pokus dosti nejistý.. Můj recept zní  R^

Těstoviny Panzani (barevná vřetena ;-) + omáčka Panzani s rajčaty a bazalkou + 1 stroužek česneku, 10 dkg NIVY, špetičku soli.. 

Těstoviny povaříme (4 min), přidáme omáčku, vylisovaný česnek na jemno a navrch nastrouháme NIVU. MŃAM!

Přišla Vám znenadání "hladová" návštěva?????????? Nevadí, za 5 minut méte hotovo a všici se budou za ušima olizovati R^:-) A nádobí? Jen talíře pro Vás a pro hosty, jedna mísa a hrnec na těstoviny. To je vše.. DOBROU CHUŤ!

0/0
2.8.2008 13:18

stepanek

Re: Všechno strašně pracné a složité - a toho nádobí!

zkuste si někdy dát tu práci, pak pochopíte, že to dlouhé vaření má svůj smysl. I taková věc jako domácí těstoviny, rozdíl v chuti pozná snad každý, nemluvě o nákupu kvalitních surovin (domácí rajčata, čerstvé bylinky, originální sýry...) Pořád to vyjde o něco levněji než přímo v Aromi, i když jejich jídla za ty peníze určitě stojí, člověk pak nemusí mýt to nádobí

0/0
2.8.2008 17:22

Horolezec-29

Re: Re: Všechno strašně pracné a složité - a toho nádobí!

Ale já to znám :-) Jen jsem psal, že postupy uvedené v článku jsou strašně zdlouhavé a s těstovinami se dá pracovat i jinak. Na místo postávání u plotny jedeme raději s přítelkyní na kolo nebo plavat R^

Proti gustu žádný diškrec, někdo rád sportuje, někdo rád vaří. Snažil jsem se ukázat jednoduchou a prostou těstovinovou alternativu, která se prostě povede všem R^ 

I začátečníkům. Snad jsem nic hrozného neprovedl..

0/0
2.8.2008 17:42

Rejpalka

Re: Re: Re: Všechno strašně pracné a složité - a toho nádobí!

Jasně, příště třeba u článku o výletě na kole zase někdo napíše, že se tam dá dojet rychleji autem a zbyde čas na vaření, vždyť proti gustu žádný diškrec.

0/0
3.8.2008 18:43

Horolezec-29

Re: Re: Re: Re: Všechno strašně pracné a složité - a toho nádobí!

R^ Rozumím a dávám bod! ;-)

0/0
3.8.2008 20:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.