Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyhněte se otravě. Umíte skladovat jídlo?

Většina potravin obsahuje bakterie. Pokud jídlo neskladujeme ve vhodných podmínkách, mohou se bakterie rychle rozmnožovat a způsobit otravu. V letním období dochází k otravám z jídla nejčastěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jajsemtambyl

Spatny nadpis

Nemate to byt "vyhnete se Ostrave?" ;-D

0/0
8.7.2008 15:02

Míla

jak je to v praxi?

Existuje, prosím, někdo, kdo přesně, bez jediné chybičky tohle všechno přesně, dokonale dodržuje? Myslím někoho v reálném životě, ne jednu paní XY z článku či seriálovou postavu typu Brenda-Zoufalá manželka! Vždyť i když si koupíte nanuka k přímé konzumaci, nemáte jistotu, že se jim předem někde nerozmrazil!

0/0
8.7.2008 10:21

M

Re: jak je to v praxi?

Ano tohle nove jidlo je dobre - bez bakterii, bez nezdravych primesi... a taky bez chuti.

Ziju sam a krome data spotreby a teplot v lednici to nijak extra neresim a pohoda. Pravdou je, ze spousta lidi (asi v ramci setreni)  ma v lednice >8°C a to je asi problem.

0/0
8.7.2008 10:54

jméno

Re: jak je to v praxi?

Pokud by to někdo v reálném životě dodržoval a potom by se šel najíst do restaurace, tak se zaručeně pos..re a poblije, protože jeho organizmus nebude tak odolný proti běžným bakteriím a podobným breberám. Sterilní prostředí a 100% hygiena oslabují imunitu

0/0
8.7.2008 11:34

Re: jak je to v praxi?

V praxi to nikdo nedodržuje, ale taky se každýmu občas stane že se pobleje nebo pos.ere.

0/0
8.7.2008 13:38

zet

Re: jak je to v praxi?

ja to dodrzuju, neni to nijak obtizne

0/0
8.7.2008 14:52

b.bombicka

Re: jak je to v praxi?

Já hlásím, že to rozhodně nedodržuji a žiju já i ostatní členové domácnosti. A žádné zažívací potíže typu zvracení nebo průjem nemíváme. Myslím, že dneska se ta hygiena dost přehání. Pak se všici diví, že každé druhé dítě je alergik či atopik. :-/

0/0
9.7.2008 11:17

arcičurák paroubek

Re: Re: jak je to v praxi?

přesně tak - plesnivými potravinami k léčbě alergií:-/

0/0
9.7.2008 23:04

Dagiss

No už

to vidím: Na konci nákupu vezmu chlazené a mražené věci do vozíku,jenže když je u pokladny fronta jak kdysi na banány tak je to dle pisatelky moc dlouho.Nj,ale jak to ovlivním,když ze 40-ti pokladen jedou 2-3 a zbytek stojí? Kdyby to měl každý dodržovat,tak žujeme jen z pečiva atd.

0/0
8.7.2008 8:03

Re: No už

Ovlivníš to tak že budeš nakupovat jinde. Dlouhými frontami je proslavenej třeba albert a nakupuju tam jen v nejvyšší nouzi.

0/0
8.7.2008 13:39

J i ř í

údiv

Ony ještě existují nějaké potraviny bez tun konzervantů?

0/0
8.7.2008 7:37

fm

Re: údiv

budete se asi divit, ale existuji. kdo hleda, ten najde. jen to chce obcast kouknout na slozeni vyrobku. najdou se dokonce i v oblasti, kde by to clovek uz moc necekal - treba mlecne vyrobky. jako priklad me napada jogurt florian, lucina. dalo by se pokracovat dal a dal

0/0
8.7.2008 9:32

Re: Re: údiv

Když jsi znalej, nevíš o zmrzlině z mlíka a ne s přídavkem odpornýho oleje ?

0/0
8.7.2008 13:41

jméno

Re: Re: Re: údiv

Häagen-DazsR^

0/0
8.7.2008 14:52

barnaked

Re: údiv

jogurty Holandia, spousta tvrdych (patricne drahych) syru, zeleniny, horkych cokolad (viz. zavorka u syru).

Vetsinu plati levne potraviny = chemicke potraviny

0/0
8.7.2008 12:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.