Ona

Diskuze

Bramboráková slast

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům... pravá bramborová slast!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

kill7

6. 7. 2008 11:56
když tak

bandorák!

a s kousky jablkaR^

0 0
možnosti

Šárka

6. 7. 2008 8:30
blábol

aby bramborák křupal, brambory musí být strouhány na hrubo, aspoň část. osmažená jemná kaše nekřupe. Voda se neslévá, mléko se nepřidává, schází kmín.

0 0
možnosti

Alice

6. 7. 2008 12:29
Re: blábol

Proč blábol? Každý má jiný recept... Bez přidání mléka nastrouhané brambory zčernají. Chuťově to nevadí, ale moc dobře to nevypadá...

Já zase mléko dávám studené, jen tak trochu, aby se zakápl povrch proti černání... a místo hladké mouky krupici či hrubou mouku nechat nějakou dobu nabobtnat. Nemusí se pak slévat ta voda a vůbec drží lépe konzistenci. Ale z té hladké jsou taky fajn. Vlastně jsem ještě nepotkala úpravu bramboráků, která by mi nechutnala....

0 0
možnosti
KK

kontrola_nemocnych

6. 7. 2008 0:06
cibulku bych tam rozhodne nedaval

a uzeninu taky ne. to maj bejt pramboraky, ne uzenaky.

0 0
možnosti
TT

lesák

5. 7. 2008 16:03
U nás

truchu kysaného zelí přímo do bramboráku-žůžo

0 0
možnosti

Jarka

4. 7. 2008 19:26
U nás

se to nazývá vošouch a s kyselým zelím, doma naloženým je to skutečně slast.:-)

0 0
možnosti
IX

Alice

5. 7. 2008 16:08
Re: U nás

U nás se zase vošouch říká bramboráku s  přidanými houbami podušenými na cibulce. Už bez zelí. Taky skvělé...

0 0
možnosti
JF

Dick Winters

4. 7. 2008 12:32
A nejlíp cmunda chutná

se studeným mlíkem.

0 0
možnosti

Honza

4. 7. 2008 8:35
ještě doporučuju,

přidat jemně nakrájené mladé kopřivy, mňam R^

0 0
možnosti