Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Živáňská jehla

Nejlepší kousek hovězího, svíčková, je křehký, rychle propečený, a přitom plný šťávy. Nezbytným doprovodem živáňské je slanina nebo špek, které zvýrazní chuť a všechno krásně provoní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jedenzmnoha

zbytečné to dělat na grilu když je to v alobalu

uvažujte ženské ;-D

0/0
27.6.2008 16:02

misslonely@klikni.cz

lucie0049

jaký je rozdíl mezi slaninou a špekem?:-)

0/0
27.6.2008 10:39

Kleki Petra

Re: lucie0049

V obecném vnímání je špek v podstatě vyuzená vrstva podkožního tuku, zatímco slanina má v sobě kromě sádla i vetší či menší podíl masa.

0/0
27.6.2008 10:48

misslonely@klikni.cz

Re: Re: lucie0049

což může mít špek taky, takže slaniny je lepší název pro špek:-)

0/0
27.6.2008 13:12

Kleki Petra

Re: Re: Re: lucie0049

...nebo název pro lepší špek.

0/0
27.6.2008 13:14

BBarret

Re: Re: Re: Re: lucie0049

Slanina je z bůčku,špek je ze hřbetního sádla.Stačí takto?

0/0
27.6.2008 13:23

frn.is

Re: Re: Re: Re: Re: lucie0049

Stačí...koukám,že pánové jsou odborníci:-)R^

0/0
27.6.2008 13:28

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Re: lucie0049

No asi jo. Nicméně už jsi slyšel nějakou ženskou v druhé půlce dubna lamentovat "hergot, já mám po té zimě ale slaniny, vždyť já nemůžu do plavek"?;-)

0/0
27.6.2008 13:28







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.