Diskuze

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se tamními specialitami a určitě si pochutnáte.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Skeptik

24. 5. 2008 18:33
Ne, dekuji nechci.

Americke bbq, na ktere jsou tam ted tak strasne pysni, bylo puvodne otrocke jidlo. Vzhledem k tomu, ze otroci dostavaji jen zbytky od kosti ci vnitrnosti, snazili je se udelat co nejchutnejsi. Casem se tento zpusob rozsiril, nyni je velmi popularni. Nutno dodat , ze typicke americke maso na steak je vykrmeno kukurici, tudiz plne tuku, chutna dost jinak. U nas je treba najit trochu tucnejsi kus, nakrajet na steak nejmene 4cm tlusty. Rozhodne nepouzivat uplne libove maso, jinak to bude tuhe. Kdyz vyberete spravne maso, skoncite s mnohem chutnejsim vyrobkem, ktery ani nepotrebuje tolik bbq omacek, aby to melo nejakou chut.

Tesim se na dalsi recepty otrocke kuchyne, praseci nozicky, kukuricny chleb, strivka ci brzlik apod....;-D

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

23. 5. 2008 20:39
Grilovani

je zajistena metoda na vytvareni rakovinnych latek. Chcete li zdrave jist, negrilujte.

0 0
možnosti
RL

Rosselanor Loke

23. 5. 2008 23:23
Re: Grilovani

Chcete-li jíst zcela zdravě, nejlépe nejezte vůbec ;-D

0 0
možnosti
P

pavel.61

23. 5. 2008 19:56
??????????

BBQ je humus:-©Rv

0 0
možnosti

mimouch

23. 5. 2008 20:08
Re: ??????????

Humus je kaše z cizrny, oblíbená zejména v arabské kuchyni a je moc dobrá ;-)

0 0
možnosti
PM

nonick

23. 5. 2008 14:49
Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

všechny vámi uváděné a na grilu připravované hovězí steaky musí být z jihoamerického masa (Argentina, Uruguay, Brazilie)...jinak může být TUHOST masa z mladých českých býků :-) pro rychlogurmány nemilým překvapením ;-)

0 0
možnosti
IN

Kleki Petra

23. 5. 2008 16:01
Re: Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

Zase byh to nepřeháněl. Zážitek to je v případě argentinského hovězího nepochybně větší, ale svíčková z domácích zdrojů udělá radost taky.

0 0
možnosti

Honza

23. 5. 2008 11:16
"Americké" bárbekjů?

Původně to byla La barbacoa a tu USáci jen přijali za vlastní. Podobně pizzu nebo burritos (které se originálně stejně jmenují jinak;-D)...

0 0
možnosti
CB

Charles Boner

23. 5. 2008 11:22
Re: "Americké" bárbekjů?

No a co jako? Vídeňský řízek zase pochází z Itálie (někteří ovšem říkají, že jej vynalezli už staří Řekové), cosi podobného hamburgru - dokonce i s těmi piniovými oříšky - zase dělali Římani. Atd. atd.

0 0
možnosti

xf

23. 5. 2008 10:53
Benzín.

Rozpálíme si gril na střední teplotu.

V grilu zatopíme a rozpálíme ho automobilovým benzínem na střední teplotu. Pokud to neuděláme, tak přijdeme o benzínovou příchuť steaku která k "americkému barbecue" patří.

0 0
možnosti
IN

Kleki Petra

23. 5. 2008 10:54
Re: Benzín.

A nestačilo by to teda nalít na stejk a zapálit?

0 0
možnosti
T

Taffey

23. 5. 2008 10:35
Co to je za čeština?

Rád bych věděl, co to jsou usekané bylinky. To jako, že musím vzít kosu a jít je usekat? S tímto dementním výrazem se setkávám pravidelně v mnoha kuchařkách, vůbec nevím, který trouba s tím začal.

0 0
možnosti
CB

Charles Boner

23. 5. 2008 11:24
Re: Co to je za čeština?

A co utřený česnek, ten vám nevadí? ;-D 

0 0
možnosti
P

pepsychopat

23. 5. 2008 9:35
..

Nežerte furt, budete tlustý.

0 0
možnosti
IN

Kleki Petra

23. 5. 2008 9:39
Re: ..

...a budete se jmenovat Xaver.

0 0
možnosti

Luboš

23. 5. 2008 8:24
Kvalitní gril

Recepty nejsou špatné,ale základem je kvalitní gril.Ty plechové šmejdy co prodává Makro,Obi,Baumax,Kaufland a jiné soclandy jsou tak akorát na parádu.Na tom steak neuděláte.

0 0
možnosti
M

micek

23. 5. 2008 9:08
Re: Kvalitní gril

A jaký doporučujete? Zrovna se chystám si nějaký pořídit. Díky

0 0
možnosti

vymrzovac

23. 5. 2008 7:37
Dano,Dano,už jsi někdy grilovala?

....nebo jsi to jen opsala z nějaké kuchařky?   Každé "americké" grilování (beru jako kontinent) by mělo začínat slovy: v americe se grilují steaky silné jako palec,zpravidla 25-35mm(pro méně chápavé),a takový steak u nás nekoupíte. Rovněž kvalita masa je diametrálně odlišná,což může odpovídat i výsledku Vašeho grilování.............:-/

0 0
možnosti