- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Americke bbq, na ktere jsou tam ted tak strasne pysni, bylo puvodne otrocke jidlo. Vzhledem k tomu, ze otroci dostavaji jen zbytky od kosti ci vnitrnosti, snazili je se udelat co nejchutnejsi. Casem se tento zpusob rozsiril, nyni je velmi popularni. Nutno dodat , ze typicke americke maso na steak je vykrmeno kukurici, tudiz plne tuku, chutna dost jinak. U nas je treba najit trochu tucnejsi kus, nakrajet na steak nejmene 4cm tlusty. Rozhodne nepouzivat uplne libove maso, jinak to bude tuhe. Kdyz vyberete spravne maso, skoncite s mnohem chutnejsim vyrobkem, ktery ani nepotrebuje tolik bbq omacek, aby to melo nejakou chut.
Tesim se na dalsi recepty otrocke kuchyne, praseci nozicky, kukuricny chleb, strivka ci brzlik apod....
je zajistena metoda na vytvareni rakovinnych latek. Chcete li zdrave jist, negrilujte.
Chcete-li jíst zcela zdravě, nejlépe nejezte vůbec
Humus je kaše z cizrny, oblíbená zejména v arabské kuchyni a je moc dobrá
všechny vámi uváděné a na grilu připravované hovězí steaky musí být z jihoamerického masa (Argentina, Uruguay, Brazilie)...jinak může být TUHOST masa z mladých českých býků :-) pro rychlogurmány nemilým překvapením
Zase byh to nepřeháněl. Zážitek to je v případě argentinského hovězího nepochybně větší, ale svíčková z domácích zdrojů udělá radost taky.
Původně to byla La barbacoa a tu USáci jen přijali za vlastní. Podobně pizzu nebo burritos (které se originálně stejně jmenují jinak)...
No a co jako? Vídeňský řízek zase pochází z Itálie (někteří ovšem říkají, že jej vynalezli už staří Řekové), cosi podobného hamburgru - dokonce i s těmi piniovými oříšky - zase dělali Římani. Atd. atd.
Rozpálíme si gril na střední teplotu.
V grilu zatopíme a rozpálíme ho automobilovým benzínem na střední teplotu. Pokud to neuděláme, tak přijdeme o benzínovou příchuť steaku která k "americkému barbecue" patří.
A nestačilo by to teda nalít na stejk a zapálit?
Rád bych věděl, co to jsou usekané bylinky. To jako, že musím vzít kosu a jít je usekat? S tímto dementním výrazem se setkávám pravidelně v mnoha kuchařkách, vůbec nevím, který trouba s tím začal.
A co utřený česnek, ten vám nevadí?
Recepty nejsou špatné,ale základem je kvalitní gril.Ty plechové šmejdy co prodává Makro,Obi,Baumax,Kaufland a jiné soclandy jsou tak akorát na parádu.Na tom steak neuděláte.
A jaký doporučujete? Zrovna se chystám si nějaký pořídit. Díky
....nebo jsi to jen opsala z nějaké kuchařky? Každé "americké" grilování (beru jako kontinent) by mělo začínat slovy: v americe se grilují steaky silné jako palec,zpravidla 25-35mm(pro méně chápavé),a takový steak u nás nekoupíte. Rovněž kvalita masa je diametrálně odlišná,což může odpovídat i výsledku Vašeho grilování.............