Diskuze

Přísně utajovaná tajemství fast foodů

Existuje několik věcí, které o svém oblíbeném fast foodu skutečně nechcete vědět. Přečtěte si fakta o přípravě jídla v rychlém občerstvení, která vás překvapí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Matýsek

27. 3. 2008 22:19
Odolnost

No tak aspoň budeme odolní a zvyklí :-);-D

Co nás nezabije, to nás posílí...

0 0
možnosti

Jitřenka

19. 3. 2008 12:42
brr

brr, tak po přečtení tohohle článku se opravdu budu držet toho svýho jogurtu a cereálií !!! Tady si jsem jistá. Na tenký led se raději nepouštět, kor po jídle z fast foodu :)

0 0
možnosti

Branko

17. 3. 2008 19:05
gril

ale jednoznacne jsem jeste nepotkal gril na bazi uzivani jakehokoli tuku - od toho je to gril; na grilu se griluje, na tuku se smazi. Napr. u McDonald's maji normalní elektricky vyhrivane priklapeci plotny.

0 0
možnosti

cizinka

14. 3. 2008 20:15
Cesi by meli asi pochopit,

ze fast food znamena jidlo ,ktere nema s jidlem nic moc spolecneho. Je casto bez chuti a pochybneho slozeni. Pokud cestujete USA , je to casto jedina moznost , kde se najist na ceste. Ale neni to kazdodenni strava.  Alespon ne pro normalni lidi. Za cenu celeho jidla  v McDonald's se urcite da najit neco lepsiho v opravdove restauraci. Fast food je odpad.

0 0
možnosti

babacek

14. 3. 2008 8:04
Fast Food nebrat ! ! !

:-©:-©:-©

0 0
možnosti

hnusil

14. 3. 2008 7:57
Omezenost a hloupost

Krasne se v diskusi projevila omezenost a hloupost lidi nadavajici na retezce FF a jejich povysovani se nad timto systemem.

0 0
možnosti

Queribus

13. 3. 2008 22:30
A co je nejhorší,

nejen v USA ale i u nás se při přípravě jídel často používá dihydrogen monoxid!

0 0
možnosti

czbird

13. 3. 2008 23:02
Re: A co je nejhorší,

oops, tak to mame vazne namale! :-)

0 0
možnosti

XXL

13. 3. 2008 22:03
Co oči nevidí, srdce nebolí

Kdyby lidi věděli např, z čeho se dělá většina uzenin, taky  by je nejedli.  Je běžnou praxí restaurací a jídelen, že jeden den je hovězí guláš, ten je druhý den případně gulášová polévka. Předpisy jsou jedna věc, praxe věc druhá. I doma se leckdy navaří na dva dny. Pravidla jsou možná zbytečně přísná. Problém je, když se jídlo skladuje delší dobu. Lepší by bylo volnější pravidla - ale ta dodržovat.

To platí pro mytí rukou zvl. po WC, hygieně kuchyně atd.

Článek popisuje stav v USA. Díky "firemní kultuře" to u nás bude v lecčem podobné, spíš bych čekal horší stav (řetězce u nás leckdy prodají, co na Západě zůstává či vyšlo z módy).

O fastfoodech si nedělám iluze, ale jiné restaurace a jídelny na tom nebudou lépe.

Budou na tom lépe spíš pokud jde o složení stravy. Ne tolik fritovaného a smaženého apod. Nepořádek, myši, špína - to bude někde lepší, někde horší...

0 0
možnosti

Bivoj

14. 3. 2008 15:45
Re: Co oči nevidí, srdce nebolí

No tak pozor, gulasek je nejlepsi dva dny stary!

0 0
možnosti

CoSeToTuDeje.DoDupky

13. 3. 2008 21:47
Fast Food Nation

Doporučuji shlédnout film s přiléhavým názvem: Fast Food Nation.

Prakticky jsem tam přestal chodit :-P

0 0
možnosti

rypal

13. 3. 2008 20:12
Tento clanek je na nic

Je to prelozeny clanek z anglictiny, coz je poznat, protoze autor se ani neunavoval ho poradne prelozit do spravne cestiny. Hovori o stavu americkych rychlych obcerstveni, ktere je skutecne mnohdy sokujici. Mam prave tu zkusenost, ze v CR jsou McD. KFC a jine mnohem cistejsi, zachody jsou opravdu ciste, udrzovane, zamestananci jsou cisti a maji ciste uniformy, coz se neda rici o americkych pracovnicich. V USA je caste, ze lide si nemyji ruce po pouziti zachodu, videl jsem zenskou zametat a pote sla pripravit sendvic. Takze ano, prisne utajovana tajemstvi fast food, jsou pravdiva. Ale vubec se nevztahuji na ceske restaurace. TAkze s takovymi informacemi bezte nekam. A kazdy normalni clovek uz davno vi, ze fast food je junk food. Cili totalni blaf a odpad, ktery se da jist jednou za cas, kdyz neni nic jineho, ne jako nahrada normalniho jidla.

0 0
možnosti

czbird

13. 3. 2008 23:11
Re: Tento clanek je na nic

To bude mozna tim, ze u nas se tyhle retezce profiluji jako mista, kam vzit v nedeli rodinu "na vylet" 8-o, anebo zaskocit s kamosema a "bejt cool".

 Zatimco na Zapade je to proste "jenom" fast food, se vsema + (rychlost) a - (spina, kvalita, navstevnici z nizsich vrstev spolecnosti), ktera z toho plynou. Je akorat treba procitnout ze sna, ze je normalni dat za karbanatek v housce 100,- Kc a jeste se mi tim zvysi prestiz v okoli ;-D

Na druhou stranu musim rict, ze nic neni tak horke, jak se uvari. Z vlastni historicke zkusenosti (2 mesice ve Wendy's, cca pred 8 lety) mohu rict, ze ne vsechny retezce jsou na tom tak mizerne, jak je popisovano. Pravidelna dezinfekce a prisne dodrzovani hygienickych limitu je (nebo alespon bylo) leckde striktne dodrzovano.

0 0
možnosti