Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Rychle na stole: steak na pepři

Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nonick

Zapomněly jste na to nejdůležitější:

na druh masa, z kterého se dá steak nejen připravit, ale taky sníst bez následných křečí žvýkacího svalstva...Na hovězí od řezníka můžete rovnou zapomenout! ;-D ;-)

0/0
16.1.2008 9:37

deka

Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Pravá svíčková, kg za pětikilo;-D

0/0
16.1.2008 9:44

nonick

Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

...špatně...;-)

0/0
16.1.2008 12:29

deka

Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Tak teď Ty:-)

0/0
16.1.2008 13:13

nonick

Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Ale jen, že jsi to Ty...;-) Takže: vysoký roštěnec z Argentiny (s tukovým očkem - tzv.ribeye steak) a garantuju Ti, že už nikdy nebudeš mít chuť na české hovězí...;-) Tohle maso je totiž z mladých volků (ne býků) a má tudíž úplně jinou strukturu - tzv. mramorování.  Kromě toho trvá cesta chlazeného masa lodí z Jižní Ameriky do Evropy 2 -3 týdny a po celou tu dobu chlazené maso odležením "zraje" k neuvěřitelné křehkosti a chuti - kdo nezkusil, neuvěří :-) Vzhledem k výjimečné chuti steaku je jakákoliv příloha (hranolky, opečené brambory, apod.) bezpředmětná, doporučuji podávat pouze se zelenými fazolkovými lusky orestovanými na česneku a slanině...Dobrou, ale skutečně dobrou chuť! ;-)

0/0
16.1.2008 13:38

deka

Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Tak to je luxusní R^, taková jistě bude i cena.;-(Kde se to dá sehnat?

0/0
16.1.2008 15:09

nonick

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Cena je obdobná jako u české svíčkové v rozmezí od cca 400,- do 700,- Kč podle druhu masa (nízký či vysoký roštěnec, svíčková,atd.,) - kvalita masa je ovšem nesrovnatelně lepší! S tím sháněním - to je trochu problém (já mám "dvorního" dodavatele - kamarád má hospodu, tak mi občas objedná kilčo, dvě, za nákupku), ale nechá se to koupit, tuším v hypermarketech MAKRO (asi zmrazené - buď z Argentiny nebo z Brazilie) nebo zkusit zjistit adresy obchodů s masem z Jižní Ameriky přes internet - ve větších městech určitě takové budou. Doporučuju za tím jít a aspoň jednou to zkusit - rozhodně nebudeš litovat! O tom jaká je to pochoutka, svědčí fakt, že v Argentině je průměrná spotřeba hovězího masa na osobu 70 kg (!) za rok! :-)

0/0
16.1.2008 16:20

deka

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Díky za odpověď:-)

0/0
16.1.2008 16:24

nonick

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Rádo se stalo :-)

0/0
16.1.2008 17:22

warhol

Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Souhlas, k takové pochoutce bych si smažené hranolky nikdy nedal. Ale proti gustu...já si zakládám na čerstvém chlebu, který je pro mě ideální přílohou.

0/0
16.1.2008 19:57

nonick

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zapomněly jste na to nejdůležitější:

Souhlas...dobrým chlebem člověk nic nezkazí...;-)

0/0
17.1.2008 8:49







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.