Diskuze

Nejčastější pověry kolem tuků

Jsou zatracované, zakazované a nenáviděné. Tloustne se po nich. Jsou příčinou řady nemocí. Je to ale skutečně tak? Čtete nejčastější pověry, které kolem tuků kolují. Zjistěte, které konkrétní tuky jsou nejhorší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

belgian chocolate

31. 5. 2007 14:44
máslo nemá sestru ani bratra

0 0
možnosti

racional

31. 5. 2007 9:37
VŠECHNO JE TROCHU JINAK :-)

Tohle jsem objevil:  obézní lidé mají ve střevech převahu mikrobů ze skupiny Firmicutes, viz např.  http://www.osel.cz/index.php?clanek=2376,  kteří z potravin vyždímají maximum energie.  U pokusných myší se "žravou" mikroflorou vzrostla jejich váha během dvou týdnů na dvojnásobek oproti  neinfikovaným. 

 Adenoviry z kuřat působí obezitu, viz např.: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2007021923  Stručně:  Původcem obezity nemusí být potrava, ale viry přenosné živočichy. Tyto tzv. adenoviry způsobují tloustnutí kuřat ve výkrmnách. 

Údajně  se bez problémů přenášejí na lidi! Pokusy potvrdily, že pokud se hubené kuřátko přistrčilo ke kuřeti, které bylo vypasené a nakažené skupinou adenovirů, brzy ztloustlo také. Zdroj: http://www.kolumber.com/Ag.php

0 0
možnosti
JH

Jarmila 1

31. 5. 2007 0:52
Vsechny umele tuky jsou nezdrave

Drive lidi nepoznali zadnou Ramu, FLoru a pod. a byli o hodne zdravejsi. Nejsou na vine jen umele tuky, ale predevsim pridavani ruznych preservativu do hotovych jidel, taky pri pestovani zeleniny a ovoce a tak dale. Navic se dokazalo, ze ty vyrobky "99%" fat free jsou omnoho horsi nez plnotucne, jelikoz obsahuji o hodne vic cukru a ruznych dalsich slozek. Takze si myslim, dulezite je jist vsechno ale neprejidat se. Zadne chemikalie nemuzou nahradit prirodni latky.R^;-D

0 0
možnosti
JH

Jarmila 1

31. 5. 2007 0:53
Re: Vsechny umele tuky jsou nezdrave

Oprave - ne umele tuky, ale rostlinne tuky.

0 0
možnosti

Mat_Hawk

30. 5. 2007 14:01
zrovna dneska ráno

jsem si v topinkovači opekla toustový chleba a pak jsem ho potřela krásně žlutým máslem, které se částečně rozteklo a částečně zůstalo. Přestavte si na pět vteřin tu nádhernou vůni čerstvého křupajícího, jemně opečeného toustu v kombinaci s nakyslou krémovou chutí opravdového obyčejného másla.

0 0
možnosti

Mrázek

30. 5. 2007 14:15
Re: Nakyslou...??

Tak to bylo ještě zalepené očko po ránu a přehmat v ledničce, ne?;-) 

0 0
možnosti
K

Kanálka

30. 5. 2007 11:11
To snad ne

Já myslela, že jednoznačná škodlivost másla je dávno vyvrácená, naopak se zpochybňuje zdravost rostlinných ztužených tuků, ale tohle je nepokrytá reklama na margaríny. No fuj. Já si teda dávám na chleba zásadně máslo, protože je prostě dobrý, po margarínu bych se poblila, a vařím na oleji, nejlépe olivovém. Když je vše s mírou, máslo neuškodí. Tahle masáž tukového průmyslu je tak průhledná, že paní udělala margarínu leda medvědí službu.

0 0
možnosti

30. 5. 2007 11:49
Re: To snad ne

Zajímalo by mě jak je to v zahraničí. Tam lidi mnohem víc kupujou bio a žijou zdravějc. Řekl bych že tam to máslo používají mnohem víc než my, ale statistiky neznám.

A jak je v posledních letech masivní nárůst rakoviny, tak lidi kouřej pořád míň, životní prostředí se lepší, tak z čeho to může být ? Zbývá snad už jen to jídlo.

0 0
možnosti

30. 5. 2007 10:50
Jsou to lži

Tenhle článek si nejspíš zaplatila Flora. Po tucích se netloustne, jen po cukru a škrobech. A ty jejich margaríny s trans tuky ať si nechaj, to si radši dám máslo a sádlo. Od tý doby co se takhle chovám jsem zhubnul 30 kilo.

Takže rada všem tlustejm: Jezte kvalitní tuky(i rostlinné, ale ne ztužené) a nejezte škroby a cukry.

0 0
možnosti
MK

Brundi

30. 5. 2007 11:12
Re: Jsou to lži

Po tucich se netloustne, ale ten cholesterol v zivocisnych neni taky nic moc. :-(

Kazdopadne lepsi trocha kvalitniho masla nez ty ztuzovane margarinove hnusy.

Osobne margarin pouzivam minimalne (a to jenom z lenosti, ze jde lip roztirat), ale kdyz si chci pochutnat (vanocka, mazanec, s medem), tak jedine s maslem.

0 0
možnosti

xlucky

30. 5. 2007 9:57
Hodnotný článek

Jediná chyba, kterou jsem zaznamenal je, že "novinář" zřejmě vyzkoušel MOC druhů margarínu. Jinak si nedokážu představit, co by mohlo způsobovat TAKOVOU schizofrenii.

"Vyrábějí se z kvalitních surovin a svými výživovými i užitnými vlastnostmi máslo předčí."

0 0
možnosti

pepa

30. 5. 2007 12:05
Re: Hodnotný článek

Je vidět, že o moderní výrobě rostliných tuků vůbec nic nevíte.8-o

0 0
možnosti

Misa

30. 5. 2007 9:00
Kdyz se nekdo boji masla,...

tak at si kape napr.olivovy olej na cerstvy chleba.Je to urcite lepsi nez si tam mazat neco, co se tvari moderne, je to ale spis i chutove podobne plastu. Rozhodne si nemyslim, ze kdyz si namazu parkrat denne maslo na chleba a mam celkove pestrou stravu, ze bych se musela starat o cholesterol.Nemyslim si, ze nejaka premodifikovana margarinova sracka s umelymi vitaminy, barvou a chuti a peti ecky navic je zdravi prospesna.

0 0
možnosti

30. 5. 2007 10:52
Re: Kdyz se nekdo boji masla,...

Přesně tak, a když chleba s máslem, tak se přímo nabízí na to nějaká zelenina. Nejškodlivější je na tom ten chleba.

0 0
možnosti

dd

30. 5. 2007 8:36
Když ona se ta předražená Flóra blbě prodává, že? :-)

Tak se zaplatí jeden článeček na idnes a hned se pár lidí nachytá. PR dělá své.

Ale udělat seznam výrobků, které mají být nejhorší a zařadit tam konkurenci typu Olma s kvalitními suruvinami (mléko) to už je trošku síla. 8-o

Pseudonáhražky z kterých Unilever vyrábí margarín jsou zdraví prospěšné?  :-©

0 0
možnosti

kytara

30. 5. 2007 12:16
Re: Když ona se ta předražená Flóra blbě prodává, že? :-)

Pokud jste si nevšiml, tak ten seznam se týká obsahu trans mastných kyselin. Že je v něčem mléko, ještě neznamená, že výrobek nemůže obsahovat škodlivé látky.:-( 

0 0
možnosti

AAAatak

30. 5. 2007 7:52
Margarin

Myslím, že by se měla paní docentka i s celým Fórem zaject podívat například do Setuzy. To by koukala na "moderní" výrobu margarínu.

Mimochodem neměl by ten článek být odstraněn? Nejedná se o náhodou o neplacenou reklamu? I když nic moc.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

16. dubna 2024

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....

Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu

17. dubna 2024

Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyrostla v Jižní Africe, zažila i vězení. Po letech česká zpěvačka zvolila Prahu

14. dubna 2024

Premium Jazzová zpěvačka Barbora Tellinger prožila 51 let v Jihoafrické republice, kam jako malá emigrovala...

Žena trpí obrovskými bolestmi zad kvůli ňadrům, implantátů se však nevzdá

15. dubna 2024  7:47

Influencerka Paige Woolenová má ňadra velikosti osm a je na ně náležitě pyšná. Bohužel jí však...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Původně měly být černé. Jaká tajemství skrývají červené šaty z Pretty Woman

17. dubna 2024

Seriál Kdo by si nepamatoval slavnou scénu z filmu Pretty Woman. Když si prostitutka Vivian (Julia...

OBRAZEM: Plavková inspirace podle sexy slavných krásek

20. dubna 2024

Venku je ještě chladno, ale léto se kvapem blíží. Inspirujte se na nadcházející plavkovou sezonu u...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař

19. dubna 2024

Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...

OBRAZEM: Celebrity, které měly před slávou rozjetou jinou kariéru

19. dubna 2024  12:08

Dnes jsou z nich známé osobnosti, dříve ale slavné tváře byly něčím jiným. Podívejte se do galerie,...