Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chléb zvyšuje riziko rakoviny, tvrdí vědci

Pozor na chléb, může vám zničit zdraví! Tak by se dalo vyložit nové zjištění italských vědců. Z jejich studie totiž vyplynulo, že kdo jí velké množství chleba, vystavuje se zvýšenému riziku rakoviny ledvin. Zprávu přinesl britský server BBC.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

abagovomab

Rakovina vaječníku

V současné době probíhá ve dvanácti centrech v České republice (a v dalších sedmi státech) klinická studie MIMOSA, která zkoumá vakcínu abagovomab, vyvinutou farmaceutickou společností Menarini. Abagovomab je podáván vhodným pacientkám po operaci a následné chemoterapii karcinomu vaječníku.

Klinická studie MIMOSA má potvrdit výsledek z předchozí menší klinické studie, kde podávání abagovomabu vedlo k prodloužení průměrné doby do znovuvzplanutí nádorového bujení a tedy k prodloužení průměrné doby přežití pacientek.

Podrobnosti o klinické studii MIMOSA včetně seznamu center účastnících se studie v České republice najdete na stránce www.clinicaltrials.gov - je nutno hledat klíčové slovo MIMOSA.

0/0
21.6.2007 13:04

Jaroslava Nováková

Rakovině se lze účinně bránit

Moje kamarádka měla rakovinu prsu s metastázami v tlustém střevě, už jí nedávali moc šancí, měla to dost i dlouho, ale pak jí kolega onkolog začal dávat letos v únoru Gesavit - novej přírodní přípravek, a do 1 měsíce měla nádor menší o polovinu !  Fungovalo to i u pacientů s melanonem kůže ad. Má to 74% účinnosti, no už jste to někde viděli? Já teda ne. :-)  Našla jsem ho na www.gesavit.eu nebo www.gesavit.cz a teď to beru preventivně, nemá to žádné vedlejší účinky a sníží to riziko rakoviny. Nemůžu si dovolit moc platit, ale tohle je fakt levný. Je to už skoro všude v lékárnách.

To jak píše tady ta paní o bylinkách, to je z větší části nesmysl, pohádkaření, nebo chemické preparáty - podvodnický Ovosan nebo neúčinný biobran, to je taky k ničemu - vedlejší účinky a žádná účinnost, prostě NULA.

0/0
22.5.2007 9:47

jojo

Pozor na zeleninu a kuřecí maso!

Zelenina obsahuje karcinogenní pasticidy a kuřecí maso obsahuje dioxiny, hormony a další svinstva která se do kuřat cpou kvůli růstu svalů. Výsledek? Nejzdravější ze chcípnout hlady. To není rakovina.

0/0
29.10.2006 0:59

Mirda

Výsledky "výzkumů" na objednávku

jsou přímo podřízeny výši jejich zafinancování od té, či oné lobbystické skupiny. V tomto případě je více než zřejmé, že drůbežárská lobby byla mnohem štědřejší nežli cech pekařský. Až si nějaký výzkum zafinancují pekaři, tak se překvapivě zjistí, že ta, či ona složka v pečivu obsažená má velice příznivý vliv na zdraví a kvalitu života vůbec.

0/0
26.10.2006 16:54

Karel

o jaký chleba šlo?

Docela by mě zajímalo, jaký druh chleba ti italové zkoumali. Pokud vím, český chleba je oproti těm jižanským značně rozdílný..

www.e-ubytovani.eu

0/0
24.10.2006 12:30

chleba

no to je dost

chleba je hnus a do těla nepatří. To je dost že se o tom taky píše

0/0
24.10.2006 10:40

Telemaster

Američtí vědci zjistili,

že do truhly musíme všichni.

0/0
24.10.2006 8:30

MaryN

Chléb a pečivo má přímý vliv na kriminalitu

To je asi tak úžasný výzkum, jako kdyby se napsalo:

"Američtí vědci učinili šokující zjištění, že chléb a pečivo má přímý vliv na vznik kriminality. Výzkumem v amerických věznicích bylo zjištěno, že 90% věznů jedlo nejméně 5 hodin před spácháním trestného činu chleba či jiné pečivo, dokonce i sladké pečivo jako koblihy atd." ;-P;-D

0/0
24.10.2006 8:20

eva

Re: Chléb a pečivo má přímý vliv na kriminalitu

Z čehož vyplývá:Nebrat vážně výzkumy vědců.Aby prokázali nějakou činnost,zanedlouho nám oznámí další šokující skutečnosti,byť zcela opačné.

0/0
25.10.2006 22:53

Jane

omg...

Panebože, tyhle "výzkumy" snad už nikdo nemůže brát vážně... Vždyť už neexistuje potravina, u které by "vědci" nezjistili nějaké riziko. Přitom je to celé absurdní blbost. Nikdo neonemocní jen proto, že jí nějakou potravinu... Etiologie rakoviny není zase tak strašně jednoduchá.

0/0
23.10.2006 20:14

bobes

no teda

ja uz sem na to prisel nejezte nepijte zdravi si nezku*vite:-D

0/0
23.10.2006 19:49

Zak

Rychlost

iDNES má bleskové překladatele. Stihli to opsat ze ScienceDaily za pouhé tři dny.

0/0
23.10.2006 16:12

Flynn

nejíst, nepít

Když to vezmeme "as absurdum", tak nejzdravější je nejíst a ještě lépe ani nepít.

Až na to, že v prvním "hladovém" případě zemřeme do cca 50 dnů, čímž překonáme v rychlosti i nejagresivnější formu rakoviny a ve druhém, "žíznivém" období do cca 3-5 dnů, čímž zdárně sekundujeme mengikokovi...

0/0
23.10.2006 12:05

Zak

Re: nejíst, nepít

Něco na tom je. Laboratorní myši žili o třetinu déle, pokud jedli o třetinu méně než by potřebovaly.

0/0
23.10.2006 16:15

Zuzana

Chléb?

A jaký chléb italové testovali? Tam něco tak dobrého jako náš pšenično-žitný chléb neznají.

0/0
23.10.2006 11:09

Alfik

Re: Chléb?

ať si testovali co chtěli, vždyť je to pořád něco c oúžasní vědci vyzkoumali. Pijte pivo, nepijte pivo, jezte tohle nejezte tohle. Prostě jíst a pít se má všechno a všeho s mírou.

0/0
23.10.2006 11:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.