Diskuze

Maďarská kuchyně od guláše po langoš

Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou kuchyni, která si z obou vzala to nejlepší a stvořila nejen guláš s velkým G.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paluk

9. 10. 2007 22:42
MG

Do maďarského guláš, má-li to být opravdu maďarský guláš, se brambory samozřejmě dávají. Maďarský guláš totiž není ta hmota, co se servíruje v českých hospodách se šesti a kalnou desítkou.

0 0
možnosti

Kuchař

2. 9. 2006 0:54
TO NE !

Prosím Vás, do Maďarského guláše se brambory nedávají ! Tento Vámi popsaný guláš se jmenuje Kotlíkový a pochází ze Slovenska. A žádné máslo !!! 

0 0
možnosti

JIKYTKA

29. 9. 2006 9:55
Re: TO NE !

Ale ano ! Jeďte do Maďarska a poručte si guláš, bez brambor ho nikde nedostanete !

0 0
možnosti

lobo

1. 9. 2006 21:26
mnam

posli ochutnat trochu halaszle :o)

0 0
možnosti

Podiveny

1. 9. 2006 21:44
Re: mnam

jo, hochu, halásle už není, jen se zaprášilo. Hlavně, že se mi podařilo sehnak kus tolstolobíka,  ten je základ:-D

0 0
možnosti

LaFemmeSpeedy

1. 9. 2006 19:46
recept na "guláš"

První věc,  která mě zaujala byla, že v surovinách píšou sádlo a pak v postupu vidím na másle zpěníme cibulku......další věc je ten česnek hnedka s cibulí a pak čekání na zatáhnutí masa a vydušení šťávy...to by se jim ten česnek asi trochu spalil ne??  ;-O

0 0
možnosti

Podiveny

1. 9. 2006 21:42
Re: recept na "guláš"

Masité pokrmy Maďaři vaří převážně na sádle z proslavených bagounů, zeleninu hlavně na oleji. Česnek přidávají ke konci přípravy, aby se jen provařil. Dobrou chuť

0 0
možnosti

Hemendex

1. 9. 2006 17:00
mmm...

langoš :-P

0 0
možnosti

István

1. 9. 2006 10:31
fakt iDěs

Maďarská kuchyně je po boku francouzské a italské řazena mezi světovou kuchyni. Což se o slovenské, české nebo rakouské opravdu říci nedá. Proč to ti lidi písou, když o tom neví ani prd?

0 0
možnosti

Matyáš Korvín

1. 9. 2006 15:17
Re: fakt iDěs

ty tady asi moc často nejsi co? to je idnes - spolek nedouků a zoufalců, od kterých nemůžeš čekat víc než úroveň aha, šípi a blesku. neřeš to, nemá to smysl, jen se zasměj....

0 0
možnosti

dedamraz

1. 9. 2006 9:43
zvasty

si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...

0 0
možnosti

dedamraz

1. 9. 2006 9:43
zvasty

si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...

0 0
možnosti

ppc1500@seznam.cz

1. 9. 2006 2:12
Ten úvod!

Vážená redakce!

S úžasem jsem četl váš úvod ke článku o maďarské kuchyni. Prý si (maďarská) tato kuchyně vzala to nejlepší ze slovenské a rakouské!! Zavádí to k myšlence, že maďarská kuchyně je jedině díky těchto dvou národů (Slováků a Rakušanů) taká jaká je. A to je hodně velký nesmysl. Maďarská kuchyně je tradiční, velice se lišící od rakouské a co se slovenské kuchyně týče, vážená redakce, tak to bych ani nekomentoval! Zkoste se zamyslet a sami sobě vyjmenovat slovenská jídla! Myslím si, že prsty jedné ruky postačí.

Když už chcete psát o tom, jaký národ skutečně maďarskou kuchyň ovlivnil, tak to byla jednoznačně Osmánská říše, čili Turci! Právě oni červenou papriku do Evropy dovezli. Takže než něco napíšete, laskavě si něco nastudujte!

0 0
možnosti