- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Myslim, ze se moc precenuje, stejne jako nase kuchyne. Je sice zdravejsi a pro vegetariany je indicka kuchyne skutecna oaza. Vsude se pise, ze indicka kuchyne je expert pres koreni, v praxi to ale vypada, tak, ze stejne kazdy pouziva jen smes garam masaly a chilli. Nic proti teto kuchyni, myslim vsak, ze vzhledem k rozloze Indie je celkem jednotvarna ( pokud nenavstevujete regionalni luxusni restaurace ). A diky prepustenemu maslu je taky hodne mastna, hlavne dhal- rozvarena cocka.
Indicka kuchyne opravdu jednotvarna neni. Kazdy region ma sve speciality a i jidla, ktere se podavaji po cele Indii se mesto od meste trochu lisi. A co se tyka koreni, nevim, kde jste prisel na to, ze pouzivaji dva druhy koreni?? Tak sirokou nabidku koreni a ruznych smesi jakou muzete najit v Indii, najdete malokde jinde. Do jednotlivych pokrmu se pouziva i deset ruznych koreni. Krome toho i dnes si vetsina rodin pripravuje sve vlastni smesi. Ne kazdemu indicka kuchyne sedne, ale rozhodne je rozmanita a doslova plna koreni.
Hlavne si nikdy nedavejte Chicken Vindaloo jestli je vam zivot mily. To je jidlo ktery indove oznacuji jako "very hot" a v evropskych meritkach pro to asi ani neni termin .... brrr Jinak mi ale indicka kuchyne prijde moc zajimava na prvni seznameni, ale velmi stereotypni kdyz ji mate casteji. Bohuzel tady v anglii Indicka kuchyne zdomacnela, takze je vsude. A navic se tu uz 20 let nic nesoli. Ani sul co se prodava tak poradne nesoli ...
Mel jsem moznost bydlet s Indem na koleji a dodnes si tu jeho kuchyni pamatuji - cocka, zazvor, cocka, zazvor,... Obcas to nebylo spatne, ale casem se to preji a je to pak vsechno jednotvarne.