- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
pravá Itálie - mascarpone můžete nahradit žervé. No nevím, když jsem byla v Itálii (a že dost často jsem tam jezdila), tak tam baštili leda špagety s rajčatovým přelivem nebo s mušlemi, ale nějaké fazolky a tak tam necpali. A když jsme udělali známému (Italovi) špagety s tuňákem, tak z toho byl tak rozhozený, protože tam není "zvykem" takhle vyvářet.
recept: 2 šlehačky, 2 pomazánková másla, 200g cukru, silná káva s rumem, 2 balíčky piškotů. ušlehá se smetana, do ní se přimíchá pom. máslo a cukr, do formy se vrství piškoty, pokapou se kávou s rumem pak krém, opět piškoty, polít atd. poslední je vrstva krému, která se posype kakaem. dát ztuhnout do lednice. Výsledný dort je úžasný a postup zároveň není složitý ani nijak nesnesitelně drahý, jako u jiných (možná "správnějších") tiramisu
Do pesta se zasadne pridavaji PINIOVE orisky a ne kesu.... kdyz uz prava Italie, tak by mela byt se vsim vsudy...
právě jsem si to přečetla a zařvala jsem... naposled tam idnes šéfkuchaři ještě budou dávat buráky... to už můžete rovnou polít pastu kečupem1
Všechny recepty jsou bezvadné, když jsme byli v Itálii dostali jsme tam místmí specialitu s názvem cipola. Neměla byste recept, i na tuto italskou specialitu ? Měli několik druhů ( se špenátem , smetanou, cibulí ). Zváště ta s cibulí byla pikantní. Předem děkuji.
Cipolla je cibule... docela by mě zajímalo, jak to vypadalo, co tam bylo apod.