Diskuze

Šašlik - kavkazský fast food

O vzniku šašliku koluje hned několik verzí, dle jedné tatarští válečníci na svých taženích postupovali zpravidla tak rychle, že neměli ani čas budovat nějaké kuchyně. Jejich strava musela být výživná a rychle připravená, něco čemu se dnes říká "fast food".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Světlana

3. 1. 2009 14:08
Šašlik???

Paní, jste vedle jak ta jedle. Celý váš článek je opravdový blábol. Znám Čechy[>-], kteří grilují, ale neznám nikoho, kdo dělá barbecue. A šašliky se nejlépe dělají v zimě, jeďte do Ruska či na Kavkaz, ať se vzděláte. :-© A hovořte s lidmi, kteří si nemusí na nic hrát (viz to vaše barbecue). Je vidět, že v MF opravdu už může psát každý tupec.Rv

0 0
možnosti

Flat Vamp

26. 7. 2006 14:19
...

...pravý kavkazský šašlik se má marinovat mj. ve šťávě z granátových jablek. Možno ji ovšem nahradit červeným vínem. Říkali mi to druhdy v hospodě chlapíci z Federace národů Kavkazu.

0 0
možnosti

Brain Washington

15. 7. 2006 12:31
Šašlik po kavkazku:

Zapíchnem mladého berana, Maso z panenky natrháme na větší kusy.

Vhodíme přímo na rozpálené dřevěné uhlíky (nikolif fuj tajbl od OMV,ale dřevo, například výborné jsou třešně, višné,meruňky)

Po cca 2-3 minutách je hotovo-nic se nesolí a nepolévá. Na mase je sćernalá kůrka a uvnitř je slabě růžové a  zůstala v něm všechna śťáva. Maso je slabě slané z dřevěného popela. Naklademe na dřevěná prkenká a podáváme. Pŕílohy: mladé cibulky, ostřejśí papričky, trocha soli. Vino: Lehke bílé gruzíské .

0 0
možnosti

Meena

15. 7. 2006 1:16
Na meči?

No pokud by někdo opravdu maso připravoval takhle nabodané na meči, už by si s ním moc nezašermoval...

0 0
možnosti

Elektronek

14. 7. 2006 13:08
Šíš-kebab

Lepší je to přímo nad vohněm (tj. plamenem). Nebo se taky maso předsmahne na pánvi a pak se dodělá nad otevřeným ohněm.

0 0
možnosti