Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Šašlik - kavkazský fast food

O vzniku šašliku koluje hned několik verzí, dle jedné tatarští válečníci na svých taženích postupovali zpravidla tak rychle, že neměli ani čas budovat nějaké kuchyně. Jejich strava musela být výživná a rychle připravená, něco čemu se dnes říká "fast food".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

LENKA POZAROVA

SALES OF BOOKS - 77%

http://www.publishersglobal.com/directory/publisher.asp?publisherid=5629

0/0
7.1.2009 18:59

Světlana

Šašlik???

Paní, jste vedle jak ta jedle. Celý váš článek je opravdový blábol. Znám Čechy[>-], kteří grilují, ale neznám nikoho, kdo dělá barbecue. A šašliky se nejlépe dělají v zimě, jeďte do Ruska či na Kavkaz, ať se vzděláte. :-© A hovořte s lidmi, kteří si nemusí na nic hrát (viz to vaše barbecue). Je vidět, že v MF opravdu už může psát každý tupec.Rv

0/0
3.1.2009 14:08

Flat Vamp

...

...pravý kavkazský šašlik se má marinovat mj. ve šťávě z granátových jablek. Možno ji ovšem nahradit červeným vínem. Říkali mi to druhdy v hospodě chlapíci z Federace národů Kavkazu.

0/0
26.7.2006 14:19

Brain Washington

Šašlik po kavkazku:

Zapíchnem mladého berana, Maso z panenky natrháme na větší kusy.

Vhodíme přímo na rozpálené dřevěné uhlíky (nikolif fuj tajbl od OMV,ale dřevo, například výborné jsou třešně, višné,meruňky)

Po cca 2-3 minutách je hotovo-nic se nesolí a nepolévá. Na mase je sćernalá kůrka a uvnitř je slabě růžové a  zůstala v něm všechna śťáva. Maso je slabě slané z dřevěného popela. Naklademe na dřevěná prkenká a podáváme. Pŕílohy: mladé cibulky, ostřejśí papričky, trocha soli. Vino: Lehke bílé gruzíské .

0/0
15.7.2006 12:31

Meena

Na meči?

No pokud by někdo opravdu maso připravoval takhle nabodané na meči, už by si s ním moc nezašermoval...

0/0
15.7.2006 1:16

Elektronek

Šíš-kebab

Lepší je to přímo nad vohněm (tj. plamenem). Nebo se taky maso předsmahne na pánvi a pak se dodělá nad otevřeným ohněm.

0/0
14.7.2006 13:08







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.