Diskuze

Mexické chutě a vůně

Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé Mexiko alespoň na talíři s těmito charakteristickými specialitami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SirH

9. 7. 2006 19:14
ehm

může mi paní redaktorka sdělit, jakým způsobem se vaří mexická kuchyně bez jalapeňos? podle uvedených receptů tipuji že je nahrazuje chiili papričkami, ale to je jako servírovat svíčkovou z kuřecího masa - jíst to půjde, ale svíčková bych to nenazýval :-P

jalapeňos jsou podle mě jeden ze základů mexické kuchyně, žádné jiné pálivé papriky stejně nechutnají...

0 0
možnosti

belgian chocolate

9. 7. 2006 21:33
a nejlepší

jsou z nich huevos armadillos

0 0
možnosti

Svetla

9. 7. 2006 4:11
tortilla

vite nekdo jak se da pripravit takova tortilla doma? diky za recept

0 0
možnosti

cote d'or

9. 7. 2006 11:21
vezmeš kukuřici

máčíš ji ve vápenité vodě (proto mají amigos tak pěkné zuby), potom ji na kamenném mlýnku rozemeleš (dá se také roztlouct v kamenném moždíři), mouku smícháš s vodou a placky pečeš na rozžhavených kamenech.

0 0
možnosti

ragbysta

8. 7. 2006 21:28
to mluvíš o české mexické tradici ne?

hele teda fajitas jsem jedl několikrát ale vždy to bylo s gvacamoli a sausou tak nevím asi >-

0 0
možnosti

picazdesena

9. 7. 2006 1:23
Re: to mluvíš o české mexické tradici ne?

cotoje sausou myslis (salsa) a to druhy je guacamole-amigo

0 0
možnosti

kvik

8. 7. 2006 17:48
zole mexicke jsou zdrave a chutne ale pozor: http://media.snuffx.com/x/x-yu57rwtrj6q4q46j/jun28/snuffx-dot-com-shitty-slide-show.jpg

0 0
možnosti

fifi

8. 7. 2006 17:45
ach ta tequila

mno, tequily, ktere doporucujete jsou nic moc, vlastne to nejhorsi, co se da pit...co takhle tequila EL JIMADOR???? to je teprve to prave posusnanicko bez soli a citronu- protoze takhle se tequila v Mexiku rozhodne nepije!!!

0 0
možnosti

ToddBertuzzi

8. 7. 2006 17:55
Re: ach ta tequila

Jo je to tak. Při mé cestě do Mexika se tomu tam smáli.... R^;-D

0 0
možnosti

gas

8. 7. 2006 14:13
gads

gsdagasd

0 0
možnosti

cote d'or

8. 7. 2006 13:29
tak teda nevím

ale v Mexiku se fazole po namočení slévají, v nové vodě se nechají přejít varem, voda se opět slije, sebere se pěna, a potom teprve se fazole vaří. slupky totiž obsahují jedovaté alkaloidy.

0 0
možnosti