Diskuze

Vitamin C snižuje riziko mrtvice

Potraviny bohaté na vitamin C mohou snižovat riziko cévní mozkové příhody - mrtvice. Vyplývá to ze studie publikované v časopise Neurology, kterou v Česku uveřejnil server www.mediclub.cz. Nejvíc se blahodárný účinek tohoto vitaminu projevil u kuřáků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vypsanafixa

27. 3. 2004 21:46
je to slozitejsi.
Vysledky jsou ve svete dvojiho druhu. Ty druhe rikaji, ze dlouhodoba konzumace vitaminu C zvysuje srazlivost krve (reaktivitu krevniho zeleza) a u kuraku i riziko rakoviny. Z hlediska vychodni mediciny je vitamin C zivina extreme extenzivni/jin a nemuze se uzivat bezhlave (zejmena, uziva-li se izolovane, bez dalsich antioxidantu a flavonoidu), a to ani pri nahrazovani jejiho nedostatku
0 0
možnosti