Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vitamin C snižuje riziko mrtvice

Potraviny bohaté na vitamin C mohou snižovat riziko cévní mozkové příhody - mrtvice. Vyplývá to ze studie publikované v časopise Neurology, kterou v Česku uveřejnil server www.mediclub.cz. Nejvíc se blahodárný účinek tohoto vitaminu projevil u kuřáků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vypsanafixa

je to slozitejsi.
Vysledky jsou ve svete dvojiho druhu. Ty druhe rikaji, ze dlouhodoba konzumace vitaminu C zvysuje srazlivost krve (reaktivitu krevniho zeleza) a u kuraku i riziko rakoviny. Z hlediska vychodni mediciny je vitamin C zivina extreme extenzivni/jin a nemuze se uzivat bezhlave (zejmena, uziva-li se izolovane, bez dalsich antioxidantu a flavonoidu), a to ani pri nahrazovani jejiho nedostatku
0/0
27.3.2004 21:46







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.