Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Máme se bát 'éček' v potravinách?

Jedno je nutné přiznat: chemické látky v potravinách jsou dnes nutností. Díky takzvaným éčkům - podle toho, že se na obalech označují písmenem E a číslicí - vydrží jogurt v ledničce třeba měsíc. Potraviny se hned nekazí, pečivo vydrží nadýchané.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

daja78

co takhle seznam????
Co takhle uvést celý seznam všech éček co v jídle jíme???? určitě by to bylo zajímavější než charakteristika umělého sladidla. Nicméně kdo se o tuto problematiku více zajímá nebude mu dělat problém nalézt na netu zajmavější info na toto téma....tak např. želatinový medvídci nebooblíbený prášek na vanilkový puding jisté firmy O.... obsahuje éčko kt. je silně rakovinotvorné....ten samý sajrajt je ve většině hořčicí atd.....to by ale firmám klesly zisky, kdyby se o tom psala,  že jo????
nejlepší je psát na zajímavé a dosti důležité téma a nic konkrétního neříct....hmmmm....vo tom to v tisku je 
 
 
0/0
7.11.2003 15:33

Liska1

Povrchní
Velmi často mě otráví, když si přečtu v idnes zajímavý nadpis článku, ale po jeho přečtení mám pocit, že si ze mě dělá pisatel legraci a že nejde o nic jiného než vyplnit jakýmkoli textem noviny. Obsah bývá často tak povrchní a nicnevypovídající, že lituju času stráveného čtením tohoto článku, což se týká i informací o "éčkách". Určitě existuje daleko víc informací, které by zasloužily zveřejnění.
0/0
3.11.2003 10:49

msuta

Proc tak nekonkretni
"Ecka" jsou velmi ruznorodou skupinou latek z velice odlisnymi ucinky. Mluvit o jejich ucincich takto obecne je naprosty nesmysl, svedcici o naprostene nesoudnosti redaktora iDNES. Domnivam se, ze mnohem prinosnejsi by bylo rozebrat mozne negativni dopady konzumace urcitych konkretnich prisad (ecek), kterym by se propadne lide mohli vyhnout.
0/0
30.10.2003 22:25

Delirium Tremens

Nápisy na obalech
Vždycky mne "dostane", když vidím na obalu nápis "přírodně identická příchuť".
Jinak se samozřejmě cpeme jedy od rána do večera. Proto do sebe láduju střídavě vše poživatelné, abych ty jedy navzájem zředil ...
0/0
30.10.2003 16:45







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.