Diskuze

Fritovací hrnce zabíjejí?

Málokdo odolá voňavým a lákavým chipsům, hranolkům, popcornu nebo smaženým brambůrkám. Podle zjištění německých vědců ale má pravidelné pojídání těchto poživatin na svědomí více úmrtí než třeba dopravní nehody. Jen v Německu jim padá ročně za oběť na osm tisíc lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pumpkin

28. 11. 2002 13:50
Jiz starsiho data..
Tato informace zpusobila jiz v lete velky rozruch a objeviteli acrylaminu v hranolkach a lupinkach (ale in knäckebrotu, atd) byli Svedove. Po uverejneni jejich zpravy se provadely v ruznych zemich testy (tedy in V Nemecku, Svycarsku, a.j.), ktere bohuzel svedsky objev vice nez potvrdily. Vseobecne se ale shoduji vsichni vedci na tom, ze v malem mnozstvi acrylamin rakovinotvorny neni, kriticke mnozstvi ale zname neni a je predmetem dalsich vyzkumu.
 
0 0
možnosti

Iva

28. 11. 2002 13:22
To přece není žádná novinka
Ví to každý průměrně vzdělaný Čech.
0 0
možnosti