Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Fritovací hrnce zabíjejí?

Málokdo odolá voňavým a lákavým chipsům, hranolkům, popcornu nebo smaženým brambůrkám. Podle zjištění německých vědců ale má pravidelné pojídání těchto poživatin na svědomí více úmrtí než třeba dopravní nehody. Jen v Německu jim padá ročně za oběť na osm tisíc lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pumpkin

Jiz starsiho data..
Tato informace zpusobila jiz v lete velky rozruch a objeviteli acrylaminu v hranolkach a lupinkach (ale in knäckebrotu, atd) byli Svedove. Po uverejneni jejich zpravy se provadely v ruznych zemich testy (tedy in V Nemecku, Svycarsku, a.j.), ktere bohuzel svedsky objev vice nez potvrdily. Vseobecne se ale shoduji vsichni vedci na tom, ze v malem mnozstvi acrylamin rakovinotvorny neni, kriticke mnozstvi ale zname neni a je predmetem dalsich vyzkumu.
 
0/0
28.11.2002 13:50

Iva

To přece není žádná novinka
Ví to každý průměrně vzdělaný Čech.
0/0
28.11.2002 13:22







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.