Doporučujeme

Dietní vepřo knedlo zelo

Dietní vepřo knedlo zelo | foto: TV Prima - Jste to, co jíte

Dietní vepřo-knedlo-zelo Vladimíra Šilhana

  • 0

  • vepřové maso
  • brambory
  • kysané zelí
  • vejce
  • cibule
  • hořčice
  • mouka
  • škrob - rezistentní
  • ocet
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • vinný ocet
  • cukr

Tip:

Rezistentní škrob je ze speciální kukuřice, je nestravitelný, vypadá jako bílá mouka, chutná jako bílá mouka, ale chová se jako vláknina, takže s ním docílíme normální knedlíky s poměrně vysokým obsahem vlákniny.

1. Knedlík:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme vystydnout a postrouháme. Mezitím odvážíme hrubou mouku (350 g) a přibližně 15 % z mouky nahradíme škrobem. Ve velké míse smícháme mouku, škrob, postrouhané brambory a jedno vejce a vypracujeme těsto. To vyválíme na čtyři válečky a dáme vařit do vroucí vody. Až knedlíky vyplavou jsou uvařené.

Nejsme jen to, co jíme. Hubnutí je i v hlavě, pochopil Václav

2. Maso:
Očistíme vepřové maso od přebytečného tuku a orestujeme ho na pánvi nasucho. Maso vyndáme na talíř, opepříme a potřeme hořčicí. Poté necháme na pánvi zesklovatět cibulku, položíme na ni maso, lehce podlijeme vodou a dáme bez pokličky dopéct do trouby.

3. Zelí:
Slijeme vodu ze zelí a vložíme ho do velké mísy. Nakrájíme velkou cibuli na čtverečky a promícháme se zelím a okmínujeme. Z 3-4 dcl vody, 3 lžiček vinného octa, 2-3 lžic cukru a soli (podle chuti) si připravíme zálivku, kterou nalijeme do mísy a smícháme se zelím. Necháme odležet.


  • Vybrali jsme pro Vás