Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Dietní vepřo-knedlo-zelo Vladimíra Šilhana

  15:38aktualizováno  15:38

Dietní vepřo knedlo zelo | foto: TV Prima - Jste to, co jíte

  • vepřové maso
  • brambory
  • kysané zelí
  • vejce
  • cibule
  • hořčice
  • mouka
  • škrob - rezistentní
  • ocet
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • vinný ocet
  • cukr

Tip:

Rezistentní škrob je ze speciální kukuřice, je nestravitelný, vypadá jako bílá mouka, chutná jako bílá mouka, ale chová se jako vláknina, takže s ním docílíme normální knedlíky s poměrně vysokým obsahem vlákniny.

1. Knedlík:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme vystydnout a postrouháme. Mezitím odvážíme hrubou mouku (350 g) a přibližně 15 % z mouky nahradíme škrobem. Ve velké míse smícháme mouku, škrob, postrouhané brambory a jedno vejce a vypracujeme těsto. To vyválíme na čtyři válečky a dáme vařit do vroucí vody. Až knedlíky vyplavou jsou uvařené.

Nejsme jen to, co jíme. Hubnutí je i v hlavě, pochopil Václav

2. Maso:
Očistíme vepřové maso od přebytečného tuku a orestujeme ho na pánvi nasucho. Maso vyndáme na talíř, opepříme a potřeme hořčicí. Poté necháme na pánvi zesklovatět cibulku, položíme na ni maso, lehce podlijeme vodou a dáme bez pokličky dopéct do trouby.

3. Zelí:
Slijeme vodu ze zelí a vložíme ho do velké mísy. Nakrájíme velkou cibuli na čtverečky a promícháme se zelím a okmínujeme. Z 3-4 dcl vody, 3 lžiček vinného octa, 2-3 lžic cukru a soli (podle chuti) si připravíme zálivku, kterou nalijeme do mísy a smícháme se zelím. Necháme odležet.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Nechte děti se nudit, podpoříte jejich rozhodnost, radí odborníci

Není dobře, když se dnešní rodiče snaží od rána do večera zabavovat svoje děti. Ony se totiž nenaučí nudit, což pro ně později může být na škodu, varuje...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Další z rubriky

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Voděodolné líčení, které ustojí déšť, sport i vodní radovánky
Voděodolné líčení, které ustojí déšť, sport i vodní radovánky

Každá žena touží po tom ráno odejít z domu a večer se vracet se stejně dobře vypadajícím makeupem. Ať už vás během dne p... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.