Mrkvové sušenky s marmeládou pro diabetiky
I lidé s cukrovkou si chtějí užít vánoční mlsání. Naštěstí i pro ně existuje výborné cukroví. Přesto je třeba jej konzumovat s mírou a v souladu s dietním plánem.
Ingredience:
- 300 g celozrnné mouky + na podsypání
- 250 g másla nebo hery
- 140 g strouhané mrkve
- troška stévie na oslazení (nemusí být)
- dia marmeláda
- práškové sladidlo pro diabetiky (třeba se stévií)
Pracovní postup:
Z mouky, tuku, strouhané mrkve a stévie vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme nejméně hodinu odležet v chladu.
Na pomoučněném válu vykrajujeme různé tvary (do poloviny uděláme otvory) a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi deset minut.
Vychladlé sušenky slepujeme dia marmeládou a poprášíme práškovým sladidlem pro diabetiky.
Tip: Kolečka z těsta můžete plnit marmeládou ještě před upečením, v tom případě je přeložte a vytvořte šátečky nebo „psaníčka“.
Další skvělé recepty najdete ve speciální příloze VÁNOČNÍ CUKROVÍ. |