Doporučujeme

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Oblíbené cukroví podle Fabešové: rohlíčky a košíčky s čokoládovým krémem

  • 0
Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o své oblíbené recepty na vánoční cukroví. Potrpí si hlavně na kvalitní suroviny a máslo v nich rozhodně ničím nenahrazuje.

Mezi prosincové sladké oblíbence Ivety Fabešové patří vanilkové rohlíčky, košíčky s čokoládovým krémem a kokosové kuličky.

Vanilkové rohlíčky doma chystá autorka kuchařek a majitelka kavárny IF Café podle předpisu své švagrové. Na jazyku se totiž lehce rozpadají již druhý den po upečení. Vyzkoušejte je i vy.

Vanilkové rohlíčky

podle receptu švagrové Ivety Fabešové

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Na rohlíčky:

  • 300 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla
  • 100 g mletých mandlí

Na obalení:

  • Moučkový cukr
  • Vanilkový cukr

Postup:

  1. Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny odležet do lednice.
  2. Poté z těsta tvarujeme malé rohlíčky a ty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
  3. Po upečení je necháme vychladnout a poté je obalujeme ve směsi cukrů.

Košíčky s čokoládovým krémem

podle Ivety Fabešové

Na košíčky:

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g krupicového cukru
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody

Krém:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 30 g másla

Na ozdobení:

  • jadérka z granátového jablka

Postup:

  1. Ze surovin na košíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny do lednice.
  2. Po vyjmutí těsto rozválíme, vykrájíme z něj kolečka a těmi vyložíme formičky.
  3. V troubě předehřáté na 180 pečeme dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smetanu přivedeme skoro k varu a poté ji nalijeme na čokoládu s máslem. Necháme povolit a promícháme. Krém dáme do lednice.
  5. Po dvou hodinách ho dáme do mixéru a vyšleháme. Zdobíme s ním vychladlé košíčky, na špičku můžeme dát jadérko z granátového jablka.

Kokosové kuličky

podle Ivety Fabešové

Ingredience:

Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové
  • 60 g bílé čokolády, nastrouhané
  • 75 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, z kterého děláme malé kuličky. Ty obalíme v kokosu a vkládáme do papírových košíčků.

  • Vybrali jsme pro Vás